Trafikk opplæring Vestmarka barnehage, Idrettsveien 9, 8400 Sortland.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
TRAFIKKREGLER Av Christian og Thomas.
Advertisements

TARKUS OG MEG I TRAFIKKEN
Trafikk regler og sykler
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
SKOLEVEGRING Oslo kommune Veileder.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – div info v /Vigdis – foreldreråd, m/ valg av foreldrerepresentanter
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.
WORLD SKILLS Skolekonkurranser som metode.. Hvorfor kan dette gi bedre læring? Å konkurrere kan være et virkemiddel for å sette fokus på bil og yrkesfag.
Min opplevelse som ungdomsskolerådigver til årets inntak 2015/16 Bra ??? Kan gjøres bedre ??? Problemer ?? Annet ?? Rosfjorden Alf-Arian Loshamn.
Hva er SFO Tilrettelagt omsorgs og fritidstilbud for barn fra 1-4 kl. Gi barna trygghet og et gode aktivitetstilbud med vekt på lek. SFO er en viktig arena.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. 3 nye barn har begynt hos oss. Jonas, Victoria og Mathilda.. Vi ser allerede at alle.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
Ambisjoner og arbeidsmåter 24. september2013.   Uformell samtale og samhandling  Formell samtale og samhandling  Faglitteratur  Forelesninger  Skriving.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
Trafikksikkerhet Årets tema fra trygge rammer Kvalitetsklubb/Niva1/Samfunns--og-verdiarbeid/Trygge-rammer/
Hva har vi gjort i August? - Vi har blitt kjent med de barna og voksne som har begynt på Regnbuen. - Vi har gått tur og sett hvor alle barna på Regnbuen.
Hvordan kan vi hjelpe barna våre med matematikk?.
Foreldremøte 1. trinn. Oppstarten - Nye rutiner - Nye venner - Friminutt - Matboks - Refleksvest - Innesko - Gymsokker, sklisokker - Skiftetøy - Påkledning.
Fjellheim barnehage Førskolegruppen. FØRSKOLEGRUPPEN Siste år før skolestart setter vi av tre formiddager i uken til førskolebarna, der de jobber med.
Velkommen til nytt barnehageår på Låven. Satsingsområder på Roligheden gård barnehage- Låven Bygge gode relasjoner barn-barn, barn-voksne Alle skal få.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
Vennskap/Sosial kompetanse Barn som fungerer i leik og lærer sammen med andre barn tilegner seg verdier som respekt og toleranse for ulike mennesker. Vi.
Nav veileder i videregående skole
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
Eilert Sundt videregående skole
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Hundetrening skole Levert av:
Novembernytt Pytten Nå er høsten her, og vi skriver alt november. Vi legger bak oss en spennende oktober måned, med mye latter, lek og læring. Vi hadde.
Våre familier Skoleåret 2017/2018 Framtid - Samspill - Skaperglede.
Presentasjon av DARTFISH
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
Glede gjennom mestring
Grunnleggende om veiledning
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Tilbakemeldinger som fremmer læring
Sametingsvalget mellom Karasjok og Tønsberg
Årshjul rødbasen
Foreldremøte skolestartere 2018
Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen
Fjellheim barnehage Førskolegruppen.
Å lese og lære Læreplanen sier at faget skal stimulere elevene til å
Kapittel 32 Forholdet til læreren.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Innlegg på driftssjefkonferansen 2008
Den matematiske samtalen
Bruk av muntlig i fremmedspråk- klasserommet
Misunnelse Har dere vært misunnelig på en ting noen andre hadde noen gang? Fortell om det Hvor i kroppen kjenner du misunnelse? Hvordan kjennes følelsen.
Matematikk på ungdomstrinnet
FORELDREMØTE 27. AUGUST 2018 «Ingen ville vel ønske å leve uten venner, selv om han hadde alle andre goder» Aristoteles.
Foreldre – Barnas viktigste Forebygger
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Velkommen til foreldremøte
Periodeplan for Januar 2019
Bikkjestykket barnehage Tidlig innsats og utfordrende atferd
Trygge Rammer Kvalitetsklubb
Nå er vi spente!.
Bruk av muntlig i fremmedspråk- klasserommet
LÆREPLAN I FELLES PROGRAMFAG I VG1 BYGG- OG ANLEGGSTEKNIKK
Periodeplan for mai Barnehagen stengt! Vi går i tog
Retningslinjer trafikksikkerhet (Idrettslagets navn………)
Utdannet lærer, videreutdanning i arbeid med personer med ASF fra NTNU
Velkommen til Foreldremøte – for dere som har 5 – åringer i barnehagen
Hvordan lærer vi best? Kurs 4
Bruk av muntlig i fremmedspråk klasserommet
Enkel brukerveiledning
PROGRESJONSPLANER FOR DE ULIKE FAGOMRÅDENE SAMMEN OM EN GOD BARNDOM!
Innføring for rollen «brannmann»
Utskrift av presentasjonen:

Trafikk opplæring Vestmarka barnehage, Idrettsveien 9, 8400 Sortland.

Trafikkopplæring i Vestmarka barnehage Trafikkopplæring i barnehagen innbefatter barn i alderen 1-6 år. Jevne drypp med trafikkopplæring vil kunne gi det enkelte barn bedre ferdigheter, kunnskaper og holdninger som forgjenger og passasjer og seinere i livet som syklist og sjåfør i trafikkbildet. Holdninger og bruk av generelle regler i barnehagen kan eksempelvis overføres til holdninger og praktisering av trafikkregler. Det er vi voksne og våres holdninger barna tar etter, derfor bør vi gå foran som gode forbilder. Dette gjelder både i barnehagen og i hjemmene. Vi vil fokusere på at den praktiske læringen kommer først i undervisningen. Barna lærer mest om trafikk ved å oppdage ting selv, men at vi voksne er med som veiledere, en de kan prate med å få støtte av. Når vi nå skal lære om trafikksikkerhet, kommer vi til å bruke nærmiljøet vårt på tur, og samlingstundene til å gi en begynnende forståelse av hva trafikkregler er. Holdninger til trafikksikerhet dannes tidlig, og en overgang fra å bli passet på til å bli en selvstendig trafikkant tar mange år, og krever god veiledning og støtte. Gjennom trafikkopplæring skal praktiske ferdigheter øves opp, gode vaner og holdninger etableres, samtidig som at barna får kunnskap og forståelse for hvordan trafikken fungerer. Vi håper i samarbeid med dere som foreldre at vi får til gode holdninger og vaner når det gjelder trafikksikkerhet, slik at vi i fremtiden har bevisste og gode trafikanter. Louise Wallstad - styrer

GRUNNLEGGENDE TRAFIKKREGLER OG SIKKERHETSUTSYR Jeg går alltid rolig over veien Jeg ser alltid til begge sider Jeg går alltid på venstre side Jeg stopper alltid ved fotgjengerskiltet/overgangen før vi går over Jeg stenger alltid porten inn til barnehagen Jeg rygger alltid bilen inn til parkering Jeg bruker alltid bilbelte (selv på korte turer) Jeg bruker alltid sykkelhjelm Jeg bruker alltid refleks/refleksvest KAN DU SVARE JA PÅ ALT DETTE ER DU ET GODT FORBILDE FOR BARNA DINE

trafikkårshjul

Lille og Mini Mål: Vi skal bli kjent med TARKUS og vennene hans gjennom sanger, bilder, musikk, bøker, samtaler og dramatisering Grunnlegende trafikkreglerVi skal bruke TARKUS gjennom hele året Parkeringsplassi forskjellige temaer. PortPlutselig kommer han på besøk……. f.eks. kommer TARKUS og forteller På tur i barnehagenom ”De tre bukkene Bruse” og hvordan Refleksvesterde skal gå over brua. Gå på riktig side av veien Se og lytt

Bjørnehjørnet, Nord, Sør og Maxi Mål: Vi skal bli kjent med TARKUS og vennene hans gjennom sanger, bilder, musikk, bøker, samtaler og dramatisering På tur i barnehagenTrafikk i barnehagen Prate om årstider som påvirker trafikkenBruke TARKUS, bøker, sanger og div. matr. Refleks (mørke, regn, dårlig sikt) Se på skilt og gangfelt Oppsøke ulike trafikkmiljøer Prate om høyre og venstre Merke refleksvestene med en V for gå siden Hvordan ferdes jeg i trafikken Vi kan eks: Sykkelknapp og førerkortLage trafikkmiljø i papp på veggen Klippe, lime tegne – mørke veier om høsten, lyse veier på sommeren – hus, barnehage, skole, butikk

UTEOMRÅDET – EN DEL AV TRAFIKKSIKKERHETSOPPLÆRINGEN Sykkelfri sone – øverste del av uteområdet Malt STOPP strek med tilhørende skilt Akefri sone - Skifri sone -