Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon av DARTFISH

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Presentasjon av DARTFISH"— Utskrift av presentasjonen:

1 Presentasjon av DARTFISH
Et verktøy på veien til bedre idrettsutøvere Velkommen til denne presentasjonen av Dartfish, et hjelpemiddel for å utvikle våre bueskyttere til en bedre utøver av sin idrett. Dette er en enkel presentasjon som viser noen av mulighetene som ligger i dette verktøyet som benyttes over hele verden til mange forskjellige idretter.

2 Hva er Dartfish? Dartfish har gjort det enkelt å analysere video, og blir benyttet innen idrett, helsevesen, skole/utdanning og en rekke andre områder. Dartfish hjelper deg å se hva du gjør, og det er ofte ikke det du tror du gjør. Dartfish tydeliggjør det du gjør, både det som er bra og det som kan forbedres. Du trenger kun en PC og et videokamera.

3 Videobehandling/import av opptak
Benytt de fleste typer video fra, Mini DV, Firewire, webkamera, HDD, minnepinne, SD card. Lagre klippene i Dartfish og ta dem fram når du trenger dem. Da har du muligheten til å sammenligne gamle og nye klipp og se hvordan skyttere utvikler seg over tid. Benytt de fleste typer video fra, Mini DV, Firewire, webkamera, HDD, minnepinne, SD card. Lagre klippene i Dartfish og ta dem fram når du trenger dem. Da har du muligheten til å sammenligne gamle og nye klipp og se hvordan skyttere utvikler seg over tid.

4 Live-funksjon La oss se på en av de viktigste funksjonene som ligger i Dartfish. Denne funksjonen gir best effekt og tilbakemelding til skytteren og kalles Live-funksjonen. Skytter skyter en pil og snur seg så mot skjermen og ser på gjennomføringen, fortsetter så med neste pil osv. Dette er en mye bedre måte å gjøre det på enn å gjøre opptak og se på disse opptakene så lenge etter at en ikke husker hvilke skudd som var bra eller dårlig. Med Live-funksjon og forsinkelse på visning og opptak kan du bestemme hvilke opptak du skal lagre og forkaste, så slipper du fulle minnebrikker og harddisk med opptak du ikke har bruk for og leting gjennom timesvis med opptak for å finne de opptakene du har bruk for.

5 Videoanalyse Muligheter ved videoanalyse kan være å kjøre et opptak i sakte film, eller bilde for bilde, forover eller bakover Zoom inn hele eller deler av filmen for å få med detaljer. Se på opp til fire klipp samtidig, eller legg to klipp over hverandre eller ved siden av hverandre for å sammenligne. Tegn linjer og streker rett på filmen og beregn vinkler. Legg på horisontale og vertikale linjer for å se om skytteren holder samme stilling gjennom hele skytesekvensen.

6 Videoanalyse Eksempel
På bildet til venstre er det tegnet opp linjer på ankring til albue i forhold til retning på pilen og vinkelen blir regnet ut. Her kan en følge med skytteren over tid og se om vinkelen endrer seg og hva som fungerer best. På bildet til høyre har vi tatt ut en del av bildet og forstørret det og en kan kjøre filmen så en ser både detaljen og helheten samtidig.

7 Videoanalyse Eksempel
På bildet til venstre ser vi hvordan det ser ut når en fester bevegelsen av et bestemt punkt i to skudd etter hverandre for å se om bevegelsen uføres likt hver gang. Denne funksjonen kalles ”tracking” og viser tydelig om en gjentar bevegelsen i hvert skudd likt. På bildet til høyre ser vi hvordan en kan legge på linjer for å ha et holdepunkt for å kunne se om skytteren beveger seg under skuddet. En ser veldig tydelig om skytteren beveger på hodet eller lener seg bakover eller framover under skuddsekvensen. Linjene kan legges enten horisontalt eller vertikalt eller begge samtidig. Dette er noen av mulighetene som ligger i Dartfish. Dersom dere går inn på Dartfish.com finner dere mye mer info en det ble tid til på denne presentasjonen. Takk for oppmerksomheten.


Laste ned ppt "Presentasjon av DARTFISH"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google