At man er uenig på enkelte områder, utelukker ikke samarbeid på andre Uenighet utløser utviklende diskusjoner…

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
At man er uenig på enkelte områder, utelukker ikke samarbeid på andre Uenighet utløser utviklende diskusjoner…
Advertisements

Brukermedvirkning satt i system
MARBORG Brukerorganisasjon for LARiNord Stiftet 1. juni 2004
BRUKERMEDVIRKNING, INDIVIDUELL PLAN OG ANDRE ENKLE TING Lakselv 15 september 2009  Brukerorganisasjon for LARiNord 1 Vidar Hårvik MARBORG.
MARBORG 1 Brukerorganisasjon for LARiNord Stiftet 1. juni 2004 Vidar Hårvik MARBORG Tlf:
Tanker om brukermedvirkning
Hva nå? Strategiske utfordringer for RHF’ene etter evalueringen Fagrådets høringskonferanse Oslo 11. Juni 2007.
Presentasjon av.
Fylkesårsmøter 2013 Mental Helse. Vår visjon ”Alle mennesker skal ha en mulighet til å leve et liv basert på uavhengighet, selvstendighet og mestring”
Kommunen og samhandling - utfordringer
De gjemte og glemte barna Hvorfor denne tittelen?.
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
MENTAL HELSE Nordland Årsmøte, Bodø 26
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
Rusavhengige en vanlig pasientgruppe?
ASVL’s Vinterseminar Hamar februar 2009 Brukerperspektivet
Frivilligpolitikk i Askim
Frivilligheten en ressurs i folkehelsearbeidet, men til hva og hvordan? • Det offentlige og frivilligheten i et mangeårig og skiftende fellesskap • Veksten.
Utfordringer og muligheter i praksiskonsulentordningen Innlegg til PK-samling, Kirkenes 2. juni 2010 Øystein Fossen/Kristin Reichborn Kjennerud, Arbeidsforskningsinstituttet.
RLE uke 4 og 5 Livet og døden.
RIO påvirker og utvikler prosessene som skal gi rusavhengige bedre tilbud Et samfunn hvor alle skal få tilrettelagt veien ut av rusrelaterte problemer.
§12 konferanse Sandnes/Åna 1. Og 2. september 2011
Joachim Bjerkvik
Møte med bydelseldrerådene Onsdag 30.oktober 2013
Samhandlingsarena Aker Styringsgruppe Oslo kommune.
VURDERING FOR LÆRING VFL SAMLING NAMSOS.
Innføring av Hverdagsrehabilitering i Bodø kommune
PROSJEKT REHABILITERING. Bakgrunn Samhandlingsreformen/Overføring oppgaver til kommunene Avtalene/samarbeidsfora Klargjøring av ansvar mellom kommuner.
Samhandlingskonferanse Geiranger 5.mai 2011 John Harry Kvalshaug Styreleder Helse Møre og Romsdal HF.
Det grenseløse oppdraget Kan et godt samarbeid bidra til å løse Oppdraget? Mette Nord, Fagforbundets arbeidsutvalg 13.mars.
Samhandling med andre organisasjoner Dag Sandvik Lederne 11. november 2010.
9 Politikk – noe for meg?. Stemme ved valg Frie politiske valg er et av de viktigste kjennetegnene på et demokrati. Ved å delta ved valg stemmer vi på.
Side 1 Husbankens arbeid mot bostedsløshet Kriminalomsorgen Overgangsboligsamling Stavanger 13. – 14. mars 2006 Geir Barvik.
LØKTA Interkommunal kvalitetsutviklingsenhet for helse- og sosialtjenesten i Midt-Troms.
Brukermedvirkning i boligsosialt arbeid
Grunnleggende brukermedvirkning Lysark til studieplan Sosialpolitisk påvirkningsarbeid – Mental Helse Studieplannummer
Rana kommune Nordland fylke , rett under polarsirkelen
Kommune og politi startet et samarbeid i 2004
Budsjettarbeidet i 2005 Arbeidet i DKFU i forbindelse med budsjettet Strategi ved inngangen av året Historikk fra 2005 Konkrete resultater oppnådd Utgangspunkt.
Finnmarksnettverket Psykisk helse og rus -et redskap for selvhjelp- Siv Helen Rydheim (Prosjektleder)
Dialogseminar Storlien. FOREBYGGING De utfordringer innen helse og kultur vi har fokusert på er ulike former for forebygging. Grunnen til.
Det nytter - når vi gjør ting i fellesskap Home-Start Familiekontakten – samling for landets familiekontakter Kjell Erik Øie Statssekretær
Veterinærinstituttet – En landsdekkende organisasjon
Horten vidergående skole
Idrettsrådets ansvar og rolle
Folkehelseplan (kommunedelplan) for Aurskog-Høland kommune
- Av brukere -FOR brukere - Brukerorganisasjon for LARiNORD Stiftet 1. juni 2004.
Modellkommunene Hva er unikt?
Etikk og verdier – bare ord
Hva må til for å etablere seg i egen bolig?. Fanger må ha bistand for å få bolig. Fanger er de fattigste blant de fattige. For å få prøve må man ha en.
1 Hva skjer med Sharepoint Stor press i organisasjonen Lagring og deling av dokumenter –Internt –Eksternt –NOKUT –Rektor vil ha dokumenter på WEB Dokument.
Personalutvalet i Bø kommune Mandag 26. april 2010.
Serviceeklæring til pårørende i poliklinikken ved Kløveråsen Fjernundervisning i alderspsykiatri 31.januar 2006 Liv Herder spesialsykepleier Kløveråsen,
Møre og Romsdal Tema: Pensjonistforbundet som samarbeids- og diskusjonspartner Utvikling i eldreomsorgen sett med «ombudsøyne» Samhandlingsreformen Hvordan.
16/4/2015Asbjørn Larsen Rusmisbrukernes interesse organisasjon2.
Ungdomssatsinga til Nordland fylkeskommune. UNG i Nordland Hva? Hvem? Hvor? Hvorfor? Hvordan?
Plan for utarbeiding av veileder for akuttpsykiatri Akuttnettverket 18. oktober 2010 Torleif Ruud, avdelingssjef/professor FoU-avdeling psykisk helsevern,
Etter at du har satt inn bilde må du høyreklikke på bildet og trykke «send bakerst» REGIONAL PLAN FOR KUNNSKAPSSAMFUNNET.
Nav Østfold Samling: evaluering og læring. Målgruppe: partene, øverste ledelse og tillitsvalgte. Opplæringsmaterialet.
Holdninger til konkurranseutsetting av velferdstjenester Befolkningsundersøkelse gjennomført i juni 2017 på oppdrag for NHO.
Pakkeforløp er svaret men … hva var spørsmålet?
Senter for læring og utdanning
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Hvordan møte brukere med sammensatte behov.
hvordan kan det gjennomføres?
«Et NAV med muligheter»
Regional plan for habilitering
Evaluering Regionrådet
Samhandling mellom Folkehelsealliansen og kommunene i Nordland
Utskrift av presentasjonen:

At man er uenig på enkelte områder, utelukker ikke samarbeid på andre Uenighet utløser utviklende diskusjoner…

WayBack – Livet etter soning BAR – Barn Av Rusavhengige Nye organisasjoner i Tromsø

Om RIO…

Brukerorganisasjon for LARiNord Opprettet 1. juni 2004 Hovedkontor i Tromsø og lokalavdeling i Bodø Jobber på to plan, systemrettet og brukerrettet Brukerrettede tilbud BrukerBasen – Rusfritt botilbud etter institusjon eller fengsel Kafé X –Rusfri møteplass for nettverksbygging Jobber i forhold til tilsvarende tilbud i Bodø Herreklubben Hårek Kvinnegruppa og Kvinnenettverket Cora Om MARBORG…

RIO- - Rusmisbrukernes interesseorganisasjon MARBORG – Brukerorganisasjon for LARiNord LARNett Norge FHN – foreningen for human narkotikapolitikk proLAR Samarbeider bl.a. gjennom forumet RiktigRetning Enig om å være uenig, og å samarbeide om det vi er enig om… Samarbeid mellom brukerorganisasjonene

Organisasjonene sender selv klager, men også på vegne av brukerne Organisasjonene ytrer seg i media med sterke ord mot kommunen Organisasjonene er kritiske i evaluering av tilbud Ingen av disse umuliggjør godt samarbeid gjennom f.eks: Råd, utvalg og prosjekt/arbeids og styringsgrupper Konstruktive innspill på høringer mm Samarbeid om konkrete oppgaver/prosjekter Vårt samarbeid med kommuner…

Du trenger ikke å like de du skal samarbeide med Du trenger ikke å være enig i alle aspekter Alt som trengs er et felles mål og respekt for hverandres kompetanse og… Vilje til samarbeid og samhandling Vilje til å bruke den tid og resurser som kreves Respekt for andres valg og meninger Tro på samarbeidet, og på nødvendigheten av at det eksisterer Samarbeid på tvers…

Samarbeid mellom RIO/MARBORG, Boligkontoret og RPT Rusfritt bo og oppfølgingstilbud, etter institusjon eller fengsel Tre hybelleiligheter, pårørende og NADA rom, samt fellesarealer Kun tidligere rusavhengige ansatt for å drive botrening og oppfølging Er i sitt siste prosjekt år Begge de kommunale enhetene ønsker videreføring Helse Nords forskn. Avd. ønsker å forske på brukerstyringsmodellen Utfordringer Behov for tilskudd fra kommunen, som igjen fordrer politisk vedtak Hvordan synliggjøre både behovet og effektene av tilbudet godt nok BrukerBasen, et eksempel…