Mappevurdering Mappe innebærer at elevene tar vare på ulike former for arbeid, slik at de kan dokumentere både den kompetansen de Definisjon Mappevurdering.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med
Advertisements

Kartleggingsmateriell: Språkkompetanse i grunnleggende norsk
Tilpasset opplæring i praksis Ved Espen Schønfeldt
Ekstern skolevurdering Sandnes skole,
Vurdering for læring.
Oppfølging og vurdering som grunnlag for læring
Vurdering av nettstedet ”Paper online” Et midt på treet greit nettsted om resirkulering av papir!
Skriveprosessen Fra tanke til tekst.
Systematisk bruk av klasseregler Introduksjon av klasseregler for å fremme konsentrasjon og god arbeidsinnsats Gunn Kragseth & Henry Liamo. Utadrettet.
Alternative opplegg og mappevurdering Mappevurdering Stimulering av avansert tenking.
«Læringslystplan» (PDSA) for klasse……………. ved………………………………………..skole "Læringslystplan" (PDSA)
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Vurdering for læring på Linderud skole
Hvordan vi jobber på Bestum skole.
Den autentiske læringsdialogen
”Den viktigste av alle pedagogiske oppgaver er å formidle til barn og unge at de stadig er i utvikling, slik at de får tillit til egne evner.” Kilde:
SKOLEÅRET Vurdering For Læring
Bokpresentasjon Bergen
Analyser en sakprosatekst
Ra i første rekke ? læring med IKT Presentasjon ved Berit Bratholm , Høgskolen i Vestfold.
Trinn 3 Bruke vurdering for læring for å fremme elevenes skriveutvikling.
Hverdagen for Ruth og Sissel.
Skriveprosessen – …fra tanke i hodet til tekst i skriveboka…
PORTEFOLIO Ekrom skole.
HVA ER DET? Grethe Haldorsen
EiT-modul 15. november 2006 Bruk av mappeinnleveringer som underlag for prosessrapport Lene Rønningen og Hanne Charlotte Helgesen.
Vurdering for læring.
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
Egenvurdering og kameratvurdering Videreutdanning 18. okt
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
Sammensatte tekster ?.
Mappevurdering som metode – med utgangspunkt i norskfaget og med Classfronter som verktøy
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F06-Heltid 2006/2007 Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Sørum kommune Prosjekt økt lærertetthet over 4 år
«Sammen om læring» - Finstad skoles visjon
Uke april -17.april I would like a pizza, please.
Høyvis.no Digitale vurderingsformer og mappevurdering Anne Fængsrud Studieleder/Prosjektleder HVE.
Digital mappevurdering - eller? IKT og MAPPEVURDERING Anne Anne Fængsrud
Mappemetodikk Rakel K. Rohde Næss.
Læring og vurdering. Problemstilling ● Hva sier kunnskapsløftet om vurdering? ● Hvordan praktiseres vurdering I matematikk ved 5blå på Charlottenlund.
Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
Elev- og lærlingombudet i Nordland Regional elevrådskolering VURDERING.
Velkommen. Agenda  Forventninger  Fag  Klassemiljø  Info fra klassekontakter og Fau.
Uke mars Verdiord: Lydighet Vi holder på å lære oss gitargrepet D i musikk. Da kan vi spille «Ro,ro, ro din båt og «Fader Jakob».
Skriveopplæringen på 1.trinn Sørbø skole 2015/2016.
 Velkommen som foresatt.  Velkommen som samarbeidspartner.  Stolte av skolen vår. Håper det smitter.  57 elever så langt. Et veldig levende tall…
Hvordan skal vi gjennom fokus på læringsmål og elevvurdering skape et økt utbytte for den enkelte elev? Læringssamtalen Hvordan skal vi gjennom fokus på.
Uke mars Uke mars Verdiord: Tålmodighet.
Uke 1 4.jan.- 8.jan.. MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag Samling Norsk/ matte Uteskole Samling Stasjon er Lunsj Engelsk Samf.fa g Matte Norsk/Gy m Lunsj.
UKE 3 PLAN FOR 1.KLASSE 18. – 22. januar. MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 1 Norsk Samling 2 Norsk Gym 3 Matte Engelsk Matte 4 K&H Musikk Samfunns fag.
Velkommen til møte for foresatte på 1.trinn våren 2016 Agenda: Opplæringsloven v./rektor Sosial kompetanse Matematikk Norsk Erfaringsutveksling Lekser.
Elektroniske mapper som arbeids- og evalueringsform Anders Tveit, Institutt for samfunnsøkonomi, Handelshøyskolen BI
Utviklingssamtalen og vurdering. Vurderingens oppgave: Å skape dissonans mellom nåværende ståsted og ønsket ståsted som oppleves som en positiv utilfredshet:
UKE 4 PLAN FOR 1.KLASSE januar. MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 1 Plan-Norsk Felles- samling 100- dagersfest ! 2 leggings - Norsk Gym 3 dag!Matte.
Uke august.. MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag Samling Stasjoner Lunsj Krd Naturfag Samling Stasjon er Lunsj Engelsk Samf.fa g Matte Norsk/Gy.
Elevrådet presenterer spørsmål om læring
Innskoling på Sørbø VELKOMMEN.
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
Plan for 1.klasse Verdiord: Troverdighet Uke – 15. september.
Velkommen Foreldremøte 4. klasse.
Velkommen til foreldremøte
Spørsmål om læring i klasse på […] skole
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
Selvbilde Start med å forklare begrepet selvbilde. Les gjerne opp fra teksten i kursmateriellet om hva den amerikanske psykologen Wigfield fant ut i studie.
Mennesker er nysgjerrige
IKT for læring Mattias Øhra.
Mennesker er nysgjerrige
Studentenes skriveprosess – må hodet alltid bli så «tungt og tomt»?
H ”På min skole får jeg tilbakemeldinger som gjør at jeg får lyst til å lære!” Hadde det vel ikke vært kjekt om alle elever på vår skole etter hvert satt.
Gjeldende regelverk om vurdering
Utskrift av presentasjonen:

Mappevurdering Mappe innebærer at elevene tar vare på ulike former for arbeid, slik at de kan dokumentere både den kompetansen de Definisjon Mappevurdering Mappe innebærer at elevene tar vare på ulike former for arbeid, slik at de kan dokumentere både den kompetansen de har utviklet, og den læringsprosessen de har vært gjennom. Taube (2000) har føgende definisjon på mappe: En mappe består av en systematisk samling av elevens arbeider som viser innsats, framskritt og prestasjoner innen ett eller flere områder Denne definisjonen peker på at arbeidene ikke bare skal være ferdige produkter; de skal også vise veien fram til det ferdige produktet, som f.eks. arbeidsnotater, utkast, kladder, tankekart, respons fra lærer og medelever osv. Mappa kan være i papirformat eller elektronisk, og den kan bestå av f.eks. tegninger, skrevne tekster, gjenstander, foto, film, lydopptak og hypertekster (nettsteder). Mappe er en måte å lære på og å organisere innhold og arbeidsmåter på som også omfatter vurdering og veiledning. Mappe er også viktig dokumentasjon i samtaler med foresatte. Da kan eleven legge fram mappa, og den kan være et godt grunnlag for samtale mellom elev, lærer og foresatte om elevens læring og utvikling.

Mappen skal vise: elevenes læring elevenes refleksjoner over egen læring og vurdering av egne arbeider at elevene reflekterer over arbeidsprosess og egen utvikling at elevene utvikler kunnskap om egen læring KOMPETANSEMÅL OG VURDERINGSKRITERIER SKAL VÆRE TYDELIGE!

Torsdag 12/6 1)Norsk: Mappe; Stor bokstav og punktum. Gå gjennom mål og kriterier 1)Engelsk: Dialog/drama 1)Matte: Mål og vekt MAT/STOREFRI 4)KRL: ”Kjenn deg selv” 1)Ukens elev: Frederik Mål: Alle skal være et godt (husk kriteriene) publikum under Frederiks presentasjon Alle kjenner til benevnelsene g og kg, og kan gjøre om g til kg.

I skrivingen er det sammenhengene skrift som jeg er best i men det går ikke helt til tops. Jeg lærte ganske sent å skrive sammenhengende skrift Jeg syns at jeg er ganske flink til stue loft og kjeller jeg strever litt med p `en Jeg skriver ikke i nærheten så fint som de andre i klassen men jeg skriver ganske tett Dette kaller jeg en fin og grundig vurdering. Du har blitt veldig mye flinkere til å skrive ryddig og sammenhengende. Enig med deg i at du må trene mer på p`ene.

TILBAKEMELDING FRA FORELDRE PÅ ARBEID GJORT I PERIODEN; 1/9-31/10 KOMMENTARER: Det virker klart at elev og lærer er enig om fokusområdet. I løpet av de to siste månedene har det åpenbart vært bedring. Jeg synes det er fin måte å få ta del i det daglige arbeidet på, samt se utviklingen. Dato:___________ Underskrift:_________________________________ (Skjemaet skal kommenteres og underskrives. Sett skjemaet tilbake i permen, og send med eleven tilbake på skolen innen to dager).

Stor bokstav og punktum Mål: Det er godt nok når elevene: vet at det skal være punktum i slutten av en setning vet at det skal være stor forbokstav i egennavn Vurderingskriterier: Du skal alltid ha stor forbokstav når du starter en setning Det skal være stor bokstav etter punktum, utropstegn og spørsmålstegn Det skal være stor bokstav først i egennavn Det skal være punktum i slutten av en setning

Egenvurdering av arbeid gjort i perioden 1/3/07-17/4/07 Hvilket arbeid i perioden er du mest fornøyd med? Hvorfor? Jeg er ganske fornøyd med diktaten vi hadde 11/4. Den hadde jeg ingen feil på (en dobbel konsonant feil, men det var jo ikke det vi ble vurdert i). Hva er vanskelig? Hva må du øve mer på? Det er vanskelig å vite av og til når en setning er ferdig. Ellers synes jeg det går ganske bra. Glemmer meg av og til bare. Når skal du sette punktum? Det skal være stor forbokstav etter punktum, og i egennavn Hva kunne du tenke deg at vi arbeidet med i neste mappe-periode? Hva trenger du å øve på? Jeg trenger å vite når en setning er ferdig. Roter litt med det. Kanskje vi kan ha det i neste periode. Dato:__________Navn:_______________________

TILBAKEMELDING FRA FORELDRE PÅ ARBEID GJORT I PERIODEN; 01/03-17/04 KOMMENTARER: Vi synes det er flott å se at M. er blitt så flink til å plassere stor bokstav på riktig sted. Det er blitt mer flyt i tekstene hennes. Vi er veldig glad for å få denne tilbakemeldingen, og for å få ta en mer aktiv del i M`s skolehverdag. Flott med tydelige kriterier. Dato:___________ Underskrift:_________________________________ (Skjemaet skal kommenteres og underskrives. Sett skjemaet tilbake i permen, og send med eleven tilbake på skolen innen to dager).

Denne artikkelen er gruppa mest fornøyd med: ___________________________________________ ___________________________________________ __________________________ Fordi:_______________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ________ Vanskeligheter vi støtte på underveis:___________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ _______________________________________ Ting vi må huske på når vi lager neste avis:________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ______________________________________ Samarbeidet på gruppa vår:________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ _________

FortellTing jeg vil gjøre annerledes neste gang vi lager avis Begrunn svaret.Er det noen av arbeidene dine du er misfornøyd med? Hjemmets kommentarLærerens kommentarBegrunn svaret.Hvilket av arbeidene dine er du mest fornøyd med?

Dato:___________

Underskrift:_______ _________________ _________

(Skjemaet skal kommenteres og underskrives. Sett skjemaet tilbake i permen, og send med eleven tilbake på skolen innen to dager).