NETTBASERT UNDERVISNING Tenk gjennom noen utviklingstrekk som er mulig/ønskelig.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Trebåt for alle.
Advertisements

N Y G IV – OKTOBER 2012 Erfaringer med Ny Giv-prosjektet fra Tæruddalen skole.
En aksjon i regi av NLB. Leseglede er en unik opplevelse som alle bør kunne ta del i.
Pilotprosjektet så langt
Teknisk brukerstøtte system For Noroff Instituttet Avdeling Bergen Oppgave 49E av Gisle Johannessen, HiST V2007.
GFU Holmsbu 2.-3.februar 2012 HH Strategiplan HiOA - fra GFU.
Status og planer landet rundt om forkurs/realfagskurs, tresemesterordning og Y-vei: 1.Hva har vi gjort, og hva planlegger vi for å tilpasse alternative.
NVU – aktører De som presenteres her er: •HiA •HiB •HiNT •HiST •UiS.
Hvordan tenke lurt når du skriver tekst?
Kunnskapsløftet og sammensatte tekster
Hvorfor vurdere av avstandsoverbyggende medier.
Samhandlingsreformen og nye helselover Sentermøte 15. desember 2011 Wenche Jensen.
AITeL erfaringer fra et alternativt LMS-system Svend Andreas Horgen Avdeling for Informatikk og e-Læring (AITeL) Høgskolen i Sør-Trøndelag Blogg:
Svend Andreas Horgen Avdeling for Informatikk og e-Læring (AITeL)
Presentasjon av hovedprosjekt 23E Student:Veileder:Oppgavestiller: Ronny A. HansenArne B. MikalsenNordborg Kristen Videregående Skole
Hva betyr rekruttering og kompetanse for oppdrettsbedriftene?
BIs bibliotekmodell ved bibliotekdirektør Dagmar Langeggen Åpning biblioteket ved BI Trondheim, 11. november 2008.
Flekkefjord Produkter AS. ETABLERINGEN Etablert våren Kun NKI Få tilbud lokalt. Styrke tilbudet ved bedriften Styrke statusen til bedriften.
Integrering av SSS Kristin Hinna, Høgskolen i Bergen (leder) Morten Lindeland, Høgskolen i Agder Arne Langøen, Høgskolen Stord Haugesund Svend Andreas.
Forankring av arbeid med LP- modellen Opplæringslovens betsemmelser og faglige begrunnelser for lederoppgaver og –ansvar Gardermoen juni 2012 Svein.
Arbeidssted.
Informasjonsteknologi for lærere Erfaringer fra nettbasert samarbeid om valgemner Presentasjon på Haustseminar 2001, IKT i lærerutdanninga Monica Johannesen.
Stedbunden undervisning med fjernundervisningsteknolgi - tilrettelegging for åpen og fleksibel læring Monica Johannesen og Leikny Øgrim Høgskolen i Oslo.
Valgfagsnettverket Et samarbeid om valgemner i Informasjonsteknologi for lærere Presentert på SOFFs konferanse Monica Johannesen & Leikny Øgrim.
Valgfagsnettverket Et samarbeid om valgemner i Informasjonsteknologi for lærere Presentert på NKUL Monica Johannesen & Leikny Øgrim Høgskolen i.
Stedbunden undervisning med fjernundervisningsteknolgi - tilrettelegging for åpen og fleksibel læring Monica Johannesen og Leikny Øgrim Høgskolen i Oslo.
RSS og Alerts JDD 21. mai Ting jeg skal si litt om RSS Alerts (TOC) Hvordan fungerer disse funksjonene? Hva kan de brukes til?
Mappe 1 Gruppe 2. ”Barn kan tidlig vise at de bryr seg om hverandre, løser konflikter og tar andres perspektiv. ”(R06, s.28) Å ta barns perspektiv vil.
Side 1 Hvor er vi… … og hvor vil vi Nytt bibliotek i Krona UKO
PEDAGOGISK DAG Kjetil Bjorvatn 26/ Plan for dagen 1.Oppsummering av uken v/meg 2.Veien videre v/instituttene 3.Lunsj når vi er klare Torben Jensen.
LP-modellen fra et rektorperspektiv
HIS august 2003: Telefonen ringer på kontoret til en på vår prioriterte kontaktliste Jaa Er det forsker NN? Ja God dag mitt navn er Ola Barkved, jeg arbeider.
Velkommen til informasjonsmøte om Eikeli VGS’ tilrettelegging for Fossums langrennsløpere og skiskyttere !
- DÅS (den åpne skole) - Studieverksted - Fengselsundervisning - Kurs.
2010 Introduksjonsforelesning Økonomisk aktivitet og økonomisk politikk Steinar Holden Økonomisk institutt, UiO 18. august.
Skolen som lærende organisasjon NFFL
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
Xx Høgskolen i Gjøvik. INNHOLD 2 1)Høgskolen i Gjøvik 2)Mål og strategier 3)Satsingsområder.
Hvordan gjøre BABED-studiet mer kjent for potensielle studenter?
Utfordring: Hvordan skal fremtidens møteplasser/arrangementer for SV-studenter og virksomheter designes og kommuniseres, for å sikre engasjerte deltakere,
Samarbeid REN og Høyskolen i Bergen Prosjektnavn: Fra Montør til Ingeniør Bachelorgrad i elkraftteknikk for inntil 24 studenter. Studentene er ansatte.
Litt høyttenking på slutten av årsmøtet.  Digital kompetanse er på offentlige agenda  Bruk av verktøy er gøy  Jeg kan noe, du kan noe. ◦ Sammen kan.
AITeL – Avdeling for informatikk og e-læring Presentasjon for høgskolestyret 17.september 2007.
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
- På vei mot universitet1 ”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering” - implementere nHS i organisasjonen Leif Aage Eilertsen Prosjektledersamling, Oslo.
Velkommen til AITeL årsmøte 2012 Oppdal 16. – 17. mars 2012.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
HØGSKOLEN I SØR-TRØNDELAG. Kvalitetsrapport HiST Utdanningsutvalget Kjerstin Tobiassen.
1 ForVei April 2012 Kunnskap for en bedre verden NTNUs visjon: Kunnskap for en bedre verden Legge premisser for kunnskapsutviklingen Skape.
AITeL strategiseminar oktober 2012 AITeL Strategi - Agdenes fyrstasjon.
Markedsføring og video Sosiale medier og bruken av disse er viktige – i noen tilfeller alene men også i kombinasjon med tradisjonell markedsføring.
Yrkesrollen Faglig mestring og praktisk dyktighet.
Strategi – Innspill fra IDI Kalvskinnet Ledermøte 22. mars 2017
RETNINGSLINJER FOR TELIA NORGE I SOSIALE MEDIER OPPDATERT JANUAR 2017
”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering”
Inkluderingskompetanse og bruk av arbeidsplassen for unge med behov for ekstra oppfølging Fagseminar 23 mai 2017 Kompetansesenter for arbeidsinkludering.
Fjes til Fjes innsamling Røde Kors
Introduksjonsforelesning Økonomisk aktivitet og økonomisk politikk
Kort om implementering
Spillkonsept – finn korteste vei til fremtiden Syv spørsmål som trekkes tilfeldig fra en database for å hindre juks. Multiple choice. Kortest tid.
Overordnet strategi SV-fakultetet
Forskningsstøtte ved UBA
Kort om implementering
Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi (Result)
Fokus på matematikk Skien kommune hadde i årene frem til 2013 svake resultater i matematikk Kommunene satte derfor i gang en felles satsing for å løfte.
Nettmaster og industrimaster i Industrial IT and Automation
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Miljø for Masteroppgaven?
Modul 2 – Undersøke skolens vurderings- og oppfølgingspraksis
Utskrift av presentasjonen:

NETTBASERT UNDERVISNING Tenk gjennom noen utviklingstrekk som er mulig/ønskelig

Nettbasert undervisning - Fagpåmeldinger

Aktuelle årsaker som kan forklare kurven AS Norge går for tiden altfor godt (liten arbeidsledighet) Alle de godt voksne i jobb som trengte IT-utdanning er nå opplært. Kun etterveksten gjenstår Vi har kjørt oss fast i gamle spor og vært for dårlig på fornyelse og markedsorientering Vi tar for lite hensyn til studentenes individuelle behov (gruppeaktiviteter) Vi har blitt utkonkurrert av andre aktører AITeL har ikke de nødvendige investeringsmidlene (markedsføring) Undervisning i nettfag blir sett på som en biaktivitet blant de ansatte (venstrehåndsaktivitet)

Ønskelige utviklingstrekk

Hvordan skal vi få til vekst? Økt satsing på pedagogisk utvikling Bedre støttesystemer for studentene Økt markedsorientering Økt markedsføring Økte ressurser til nettfagene

Pedagogisk utvikling Utnevne en pedagogisk ansvarlig som står i bresjen for å videreutvikle undervisningsmetodene i nettfagene –Sørge for at nye undervisningsformer blir tatt i bruk –Inspirerer resten av faglærerne –Før en klar mal for et nettfag, nå veldig mye frihet (for mye?) Om vi skal løfte nettfagene må folk bidra mer og "brenne" for nettfag (markedsføringstiltak, nye fag, blogginnlegg, video, delta proaktivt i forum, tester, studentaktive læringsformer). Generelt må vi brenne mer for våre fag og vår pedagogikk Bedre kvalitetssikring av: –Utvikling av nye nettfag og oppdatering av fagstoff –Gjennomføring av fag Vi kan lage en nettlærerguide (overføre kunnskap/erfaring) Fleksibel oppstart av nettfagene, start når du vil

Støttesystemer Videreutvikling av websidene til itfag.hist.no Bedre støttesystem for studentene –NKI har utviklet et system som tydelig viser progresjonen til hver student og fletter sammen admin. og pedagogiske systemer på en bedre måte (fjerne man. rutiner) –NKI kjører fleksibel oppstart og slutt (avh. av datasyst. som støtter opp i alle ledd) Fortsette med webinarer, twitter og blogg. –Det tar tid, men det drar positiv oppmerksomhet omkring HiST Bygge opp et faglig og sosialt møtested for studenter. –Et tverrfaglig forum hvor folk kan møtes/chatte/få hjelp på tvers av fag. Et datasystem som gjorde at studenter kunne møte andre virtuelt, få hjelp, stille spørsmål, få svar, hjelpe andre og liknende Utvikle vår egen FU-App? –Nyttig for å bedre tilgangen til itfag (påmelding) –Kan skape litt blest i media når App’en er klar

Markedsorientering Hvilken bredde skal vi ha i tilbudet? 1.Ha et bredt tilbud med fag som andre akademiske institusjoner også har i sin portefølje 2.Ha et noe tynnere tilbud hvor vi prioriterer de fagene som selger (økonomisk motivasjon) og kaster ut de som selger dårlig 3.Ha en kombinasjon (som vi har i dag, mye som følge av studiet Informasjonsbehandling) Hvilken prisprofil skal vi ha? 1.Lav kost og høgt volum 2.Høy kost og lavt volum

Markedsføring Hvilket støtteapparat skal vi ha? –Svend, Therese og Per tar markedsføringen både i tradisjonelle medier og sosiale medier. Burde vi ha ansatt en selger eller en person som var "ekspert" på markedsføring? Bedre og smartere markedsføring enn det vi klarer i dag –Vi kan kjøpe mye, men det blir dyrt. Den beste markedsføringen er å få til intervjuer i aviser og datatidsskrifter, samt fornøyde studenter som blir ambassadører for tilbudet vårt En alumniordning som fungerer –Alumni handler ikke bare om nettfag, men kan gjøre mye positivt for nettfagene. Gjennom å ta bonusfag blir studentene kjent med itfag og dermed blir de gode ambassadører for AITeL. Vi må få til at studentene på AITeL anbefaler fremtidige kolleger å velge itfag når de (eller de selv) ønsker faglig påfyll

Økte ressurser til nettfagene Strategisk bruk av Nettfag for campusstudenter vil gi økt tilgang til ressurser –Brukes per i dag som bonusfag –Kan avlaste romsituasjonen på campus i forbindelse med bygging i årene fremover (mangel på rom, fremkommelighet og støy) –Kan gi økt status til nettfagene blant personalet Etablere enda et nettbasert studium i tillegg til Informasjonsbehandling Eller vi kan : –Utvide porteføljen med flere økonomifag? –Utvide porteføljen med matematikk forkurs? –Utvide porteføljen ved å invitere andre avdelinger i HiST til å kjøre vår modell