Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Integrering av SSS Kristin Hinna, Høgskolen i Bergen (leder) Morten Lindeland, Høgskolen i Agder Arne Langøen, Høgskolen Stord Haugesund Svend Andreas.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Integrering av SSS Kristin Hinna, Høgskolen i Bergen (leder) Morten Lindeland, Høgskolen i Agder Arne Langøen, Høgskolen Stord Haugesund Svend Andreas."— Utskrift av presentasjonen:

1 Integrering av SSS Kristin Hinna, Høgskolen i Bergen (leder) Morten Lindeland, Høgskolen i Agder Arne Langøen, Høgskolen Stord Haugesund Svend Andreas Horgen, Høgskolen i Sør Trøndelag Anne Wally Ryan, Høgskolen i Nord Trøndelag Karsten Tillerli, Universitetet i Stavanger

2 Bakgrunn for Arbeidsgruppa Mandatet Kartlegge omfang i bruk av SSS ved de ulike medlemsinstitusjonene Kartlegge organisering av opplæring og brukerstøtte Gi eksempler på kreativ bruk av SSS i fag som tilbys på studiestedet og ved nettbaserte fag Fremme krav til utvidet funksjonalitet for disse systemene ut fra reelle behov ved nettundervisning Undersøke pedagogisk bruk av SSS og gi eksempler på dette

3 Presentasjon av de ulike SSS Det finnes mange ulike SSS. Vi kan nevne WebCT og BlackBoard som to internasjonalt kjente systemer som finnes på markedet. Ved de seks institusjonene som er knyttet til NVU er det kun it’s learning og Classfronter som brukes. Det er bakgrunnen til at vi kun presenterer disse to SSS i denne rapporten.

4 Ulike måter å generere fag/rom Eksempler på strukturer brukt i Fronter  HiA **  HSH  HiNT

5 Ulike måter å generere fag/rom Eksempler på strukturer brukt i it’s learning  HiB**  HiST  UiS

6 Kompetansetiltak og brukerstøtte Ved innføring av SSS har man organisert det slik at det finnes superbrukere eller annen brukerstøtt ved de ulike avdelingene. Disse server avdelingens studenter og faglig tilsatte mht. kursing og support. Man ser ogsåså at det ved institusjonene U og H også har en er en overordnet IKT ansvarlig som har ansvar for implementering og videreutvikling av SSS. Alle nytilsatte faglærere og nye studenter får tilbud om noe opplæring ved studiestart. Dette varierer noe i omfang og organisering. Opplæringen går ut på å kunne beherske SSS på en ”teknisk” måte. Man har i liten grad vektlagt den pedagogiske gevinsten ved innføring av et SSS i studiene.

7 Support, ressurser og ansvarsfordeling Eget ressurssenter med fast tilsatt Servicedesk til å avhjelpe stud. og faglig tilsatte Superbruker i deltidsstilling

8 Eksempler på kreativ/pedagogisk bruk av SSS Idrettspsykologi ** Samskrivingsverktøy Oppdaterte eksempler – i forum** Telesimulering Bruke av Scorm**

9 Videreutvikling av SSS Navigasjonssystemet Gjenbruk i SSS generelt og it’s learning spesielt Statistikk

10 Utfordringer videre kan være Å fremvise gode pedagogiske eksempler på bruken av SSS gjennom video, interaktivt, bilder, og med utdypende tekster til. Hensikten med dette er å vise ”virkelige” situasjoner som kan være av en eksemplarisk art. Å få en oversikt over den reelle bruken av SSS. Hensikten med dette er å se på om den faktiske bruker står i samsvar med intensjoner og bruk av ressurser.

11 Takk for meg Kristin Hinna (khi@hib.no)

12 Hovedprinsipp for opprettelse av emnerom **

13 *

14 *

15 *

16 *


Laste ned ppt "Integrering av SSS Kristin Hinna, Høgskolen i Bergen (leder) Morten Lindeland, Høgskolen i Agder Arne Langøen, Høgskolen Stord Haugesund Svend Andreas."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google