Driftsstyrets rolle i arbeidet med kvalitetsvurdering og skoleutvikling.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PRØVEPLAN FOR OSLOSKOLEN
Advertisements

Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
Helhetlig system for utvikling og oppfølging av Stavangerskolen 3
Nordby skole NASJONALE PRØVER Informasjon til SU og FAU
Foreldremøte 1.trinn ELLINGSRUDÅSEN skole
Lærende nettverk IKT + skolebasert vurdering = SANT Av Vibeke N Holm
Tema 6 VURDERING OG DOKUMENTASJON
INNFØRING AV NY LÆREPLAN – UTFORDRINGER BÅDE FOR FORELDRE OG SKOLE
STRATEGIKART SKOLE Kunnskap og glede, Mykje er stedet!
PEDAGOGISK UTVIKLINGSPLAN 2008 /2009
…og ingen sto igjen Tidlig innsats for livslang læring
Kvalitetsarbeid i bærumsskolen Suksessfaktorer, dilemmaer og utfordringer Storbynettverk 2012.
Strategikonferansen i Møre og Romsdal 2009, KS - Skoleeierrollen Molde 18. februar 2009, Jørn Thomassen, rådgiver Effektiviseringsnettverkene i Midt-Norge.
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
Elevenes læringsmiljø og skolens brede mandat
Levanger kommune enhet Kommunedelplan oppvekst Visjon: Livskvalitet og vekst Kommunedelplan, oppvekst 1.
Oslo kommune Utdanningsetaten Skoleledermøte EFT kompetansesenter Astrid Søgnen.
Skolebesøk februar 2008 Forskrift Retningslinjer for lokalt gitt eksamen i Oppland fylkeskommune Hjelpemidler ved lokalt gitt og sentralt gitt eksamen.
Nasjonale prøver.
KUNNSKAPSLØFTET UNNEBERG SKOLE
Kunnskapsløftet Innføring : Trinn og Vg. 1
STRATEGIPLAN LILLEHAMMER-SKOLENE
Vurdering; Hvem, hva hvorfor
Kvalitetssikring gjennom kvalitetsvurdering
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
Kampen skole Vår visjon:
Kvalitet i skolen: blikk på Stortingsmelding nr. 31
Nye kvalitetsplaner for skole og SFO
Temamøte Skole 2. februar 2009 Velkommen !. Skolen og grenda.
Velkommen til et nytt skoleår!
FAU-møte 7. januar 205 Samarbeid skole-hjem.
FORMÅLET MED SKOLEN Opplæringen skal, i samarbeid og forståelse med hjemmet, åpne dører mot verden og framtiden og gi elevene historisk og kulturell innsikt.
Vurdering av og for læring Ida Large Regional konferanse Tønsberg
COMENIUS REGIO Konferanse 28.4 og 30.4.
Velkommen til nytt skoleår 2015/16
Enhet skole Hemnes kommune Strategisk plan
Grunnskole for voksne. Opplæringsloven Alle som har behov for opplæring i grunnskolefag, kan få slik opplæring gratis i sin kommune Det er mulig å få.
Om å undervise, tilrettelegge veilede, kartlegge, teste, prøve og vurdere elever i en læringsaktivitet Berit Bratholm:
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
BLOOMS Bygdøy 24.sept-08. Begreper i vurdering 1.Kompetanse det man gjør og får til i møte med utfordringer 2. Kompetansemål angir hva elevene skal kunne.
Lover, forskrifter, stortingsmeldinger, handlingsplaner, strategier Barnehageloven – rett til barnehageplass fra Rammeplan for barnehagen.
Ståstedsanalysen. Udir.no - Skoleporten - Ståstedsanalysen.
Hvordan bidra til kvalitetsutvikling i din barnehage? Utdanningsdirektoratets arbeid med Kvalitet i barnehagen (KiB) Kristina Kvåle og Victoria Elise Olsen,
Stavangers system for kvalitetsvurdering og utvikling av våre grunnskoler Bruk av resultater og dialog.
DISEN SKOLE STRATEGISK PLAN INNLEDNING Strategisk plan viser våre satsingsområder for Oslo kommune legger føringer for hovedområder Osloskolen.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
BUØY SKOLE Lærelyst, vekst og glede. Vår visjon: Lærelyst, vekst og glede  Buøy skole år: 1-7 skole,160 elever og 30 ansatte  Opplæringsloven, læreplanen.
V ELKOMMEN TIL FORELDREMØTE D AMSGÅRD SKOLE. P ROGRAM Orientering ved avdelingsleder Informasjon fra lærere på trinnet.
Foreldremøte Kvernevik skole September NY ORGANISERING AV SKOLEDAGEN Ny organisering av skoledagen Inneværende skoleår prøver vi ut ny organisering.
Kommunestyremøte - skolestruktur
Fra visjoner og verdier til praksis i klasserommet
Den gode skoleeier I Nes.
Hvor mange her er kommet alene. Hvor mange har avtalt å sitte med noen
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Et lett utvalg av resultater fra Sjøstrand skole
Foreldremøte 10. trinn Velkommen Roar Bjarne Kvamme.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE
Profesjonsutvikling Relasjonskompetanse som grunnlag for god klasseledelse, tilbakemelding og læring.
Nasjonale prøver Sandved skole
Foreldremøte 3.trinn. 16.mars 2017
Dr. Avis Glaze Utdannelse for demokrati;
1.-4.trinn Foreldremøte Eydehavn skole - august 2017.
– verdier og prinsipper for grunnopplæringen
Nasjonale prøver på 5. trinn høst 2017
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
VERDAL KOMMUNE Hvordan kan tillitsvalgte og ledere sammen motivere for engasjement på egen skole? Temadag fagfornyelse Sentrumsnær skole – 1.-7.
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
Oppstart i barnehagen.
RSK MIDT-FINNMARK RGO-gaska Finnmárku AOKY-keski Finnmark
Utskrift av presentasjonen:

Driftsstyrets rolle i arbeidet med kvalitetsvurdering og skoleutvikling

FORMÅLET MED SKOLEN Opplæringen skal, i samarbeid og forståelse med hjemmet, åpne dører mot verden og framtiden og gi elevene historisk og kulturell innsikt og forankring. Elevene skal utvikle kunnskaper, ferdigheter og holdninger for å kunne mestre sine liv og for å kunne delta i arbeid og fellesskap i samfunnet. Skolen skal møte elevene med tillit, respekt og krav og gi dem utfordringer som fremmer danning og lærelyst. Alle former for diskriminering skal motarbeides.

HVA ER KVALITET I SKOLEN? Kvalitetsbegrepet har 3 dimensjoner: Brukerkvalitet handler om å gi det som bruker ønsker og har behov for, på individnivå eller som gruppe. Profesjonell kvalitet handler om vurdering av brukers behov ut ifra faglig standard og tjenesteutførelse i henhold til aksepterte normer. Ledelseskvalitet handler om å utføre tjenester innenfor lover og forskrifter og uten sløsing. ref. ISO Elev/foreldre Lærer/rektor økonomi Opplærings- tilbudet

HVORDAN VURDERE KVALITET? Hvilke data har vi tilgjengelig? – Kartlegging av leseferdighet 1., 2. og 3.trinn – Kartlegging av regneferdighet 1., 2. og 3. trinn – Kartlegging – engelsk 3.trinn – Nasjonal leseprøve 5.,8. og 9. trinn – Nasjonal regneprøve 5., 8. og 9. trinn – Nasjonal prøve i engelsk lesing 5. og 8.trinn – Kartleggingsprøve i digitale ferdigheter 4.trinn – Karakterresultater – standpunkt og eksamen – Elevundersøkelsen 7. og 10.trinn – Foreldreundersøkelse 3., 6. og 9.trinn – Foreldreundersøkelse SFO Resultater danner grunnlaget for refleksjoner og drøftinger om kvalitet og måloppnåelse

Stavangerskolen.no

NASJONALE MÅL FOR KVALITET Måleindikator: Andelen elever som presterer på laveste nivå i lesing og regning ved de nasjonale prøvene sammenlignet med det nasjonale gjennomsnittet. Alle elever som går ut av grunnskolen, skal mestre grunnleggende ferdigheter som gjør dem i stand til å delta i videre utdanning og arbeidsliv.

resultater høsten 2015

Nasjonale prøver 5. trinn 2015

Alle elever skal inkluderes og oppleve mestring Måleindikator er andelen elever som: trives mobbes får nok utfordringer oppgir at opplæringen er tilpasset deres nivå får faglige tilbakemeldinger NASJONALE MÅL FOR KVALITET

Skoleporten.no

Opplæringen er tilpasset elevenes nivå Får nok utfordringer Trives Mobbes Faglige tilbakemeldinger

KVALITETSPLAN FOR SKOLE Utviklingsområder: Medborgerkompetanse og sosialt medansvar Lese- og skrivekompetanse Matematisk kompetanse

OM UTVIKLINGSOMRÅDENE

Kvalitetsutvikling ved «vår skole» Hva skal forbedres? Hva er driftsstyrets rolle?

TILGANG TIL INFORMASJON Alle resultater legges fram for driftsstyret med forslag til konkret oppfølging på trinn-/skolenivå Rektor legger til rette for en reell drøfting av resultatene i driftsstyret Driftsstyret får en gjennomgang av skolens resultater slik de framkommer i Skoleporten / PULS Skolens resultater legges ut på hjemmesidene med kort info om resultat og oppfølgende tiltak

SKOLENES HJEMMESIDER

Implementering av kvalitetsplanene på skolenivå Kvalitetsplanene ligger på Stavangerskolen.no – Planene foreligger kun i digital versjon. Rektor og skolens ledelse velger strategi for implementering av kvalitetsplanene for alle ansatte, elever og foresatte. Rektor og skolens ledelse har ansvar for at det utarbeides en tiltaksplan/plan for kvalitetsutvikling. – Skolens arbeid med kvalitetsplanene bør starte med en egenvurdering av skolens praksis. – Resultatene fra egenvurderingen danner grunnlaget for skolens tiltaksplan/plan for kvalitetsutvikling. – Planen vedtas av driftsstyret innen 1.oktober Skolene vil bli bedt om å rapportere på kvalitetsplanene hver vår til Oppvekst og levekår. (første gang 2017) Skolens plan for kvalitetsutvikling revideres/justeres årlig i etterkant av rapporteringen til OL. Kvalitetsplanene ligger på Stavangerskolen.no – Planene foreligger kun i digital versjon. Rektor og skolens ledelse velger strategi for implementering av kvalitetsplanene for alle ansatte, elever og foresatte. Rektor og skolens ledelse har ansvar for at det utarbeides en tiltaksplan/plan for kvalitetsutvikling. – Skolens arbeid med kvalitetsplanene bør starte med en egenvurdering av skolens praksis. – Resultatene fra egenvurderingen danner grunnlaget for skolens tiltaksplan/plan for kvalitetsutvikling. – Planen vedtas av driftsstyret innen 1.oktober Skolene vil bli bedt om å rapportere på kvalitetsplanene hver vår til Oppvekst og levekår. (første gang 2017) Skolens plan for kvalitetsutvikling revideres/justeres årlig i etterkant av rapporteringen til OL.

Driftsstyret skal: informeres om resultater og involveres i skolens arbeid med vurdering av resultater.