Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Nasjonale prøver Sandved skole

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Nasjonale prøver Sandved skole"— Utskrift av presentasjonen:

1 Nasjonale prøver Sandved skole
Foreldremøte 5. trinn høst 2017.

2 Hva er Nasjonale prøver (NP)?
Digitale prøver Prøvene tar utgangspunkt i Kunnskapsløftets mål gjeldende for 4. trinn. Prøvene ditt barn møter, har vært under utvikling i 1,5 - 2 år, og er grundig testet. NP i lesing/regning er ikke prøver i fag, men i grunnleggende ferdigheter Prøvene i disse to fagene tar derfor ikke bare utgangspunkt i kompetansemålene i norsk og matematikk, men også i andre fag der mål for lesing og regning er integrert. Prøven i engelsk skiller seg fra de to andre prøvene ved at de tar utgangspunkt i kompetansemål i ett fag (engelsk). Gjennomføringsuker er uke (16/10-3/11)

3 Hva er Nasjonale prøver (NP)?
Formålet med nasjonale prøver er å gi skolene kunnskap om elevene sine grunnleggende ferdigheter i lesing, regning og engelsk. Informasjonen fra prøvene skal danne grunnlag for undervegsvurdering og kvalitetsutvikling på alle nivå i skolesystemet. Det er ikke primært tenkt som et kartleggingsverktøy for enkeltelever – det er i mye større grad et styrings/utviklingsredskap for skolene. Foreløpige resultater fra nasjonale prøver blir tilgjengelig i rett etter gjennomføring. Dette gjelder ikke nasjonale prøver med åpne oppgaver. Åpne oppgaver i disse prøvene må vurderes og skåres først. De endelige resultatene fra nasjonale prøver blir tilgjengelige omtrent en uke etter at gjennomføringsperioden er slutt (ca. 10/11).

4 Hva ønsker vi at dere hjemme hjelper til med
Hva ønsker vi at dere hjemme hjelper til med? ØV på eksempeloppgavene på UDIR’s sider Matematikk: Mål, vekt, klokketrening, tabellesing, hoderegning, ”snakke” matematikk i dagliglivet.. Lesing: Les sammen med barnet – spør inntil teksten – ”hva leste du nå”? Hva fant du ut? Fortell meg hva det handlet om, hvordan kan vi finne ut det du lurer på? Trene på utholdenhet (motivere for å lese lengre tekster) La elevene lage spørsmål av enkelte setninger. Engelsk: Jevn og god lekseøving, se engelske barnefilmer (gjerne med tekst – men kanskje uten?), trene godt på vokabularet dere har.

5

6 Eksempel engelsk:

7 Eksempel regning:

8 Eksempel lesing:

9 UDIR skriver: Eleven og foreldre skal få tilbakemelding fra læreren om resultatene fra prøvene. Sammen med annen informasjon om elevenes læring skal de danne grunnlaget for å tilpasse opplæringen. (mer informasjon om hva NP måler.

10 Takk for oppmerksomheten.


Laste ned ppt "Nasjonale prøver Sandved skole"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google