VI FORENKLER FORSIKRING Vi skjerper konkurransen mellom leverandørene av forsikring. Kun da oppnår forsikringstaker de beste vilkårene til lavest mulig.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
INTERNKONTROLL - Medlem av Norges største frittstående elektrikerkjede -
Advertisements

Individuell vurdering for elever med rett til spesialundervisning Hamar
SKOLEKONKURRANSER SOM METODE i videregående skole Velkommen til informasjonsmøte om Hovedprosjektet
Rundskriv fra Utd.direktoratet Bruk av alternative opplæringsarenaer i grunnskolen En alternativ opplæringsarena karakteriseres av at en eller flere.
1 Inntak for søkere med fortrinnsrett Rådgiversamling 17. november 2015.
Kapittel 9. Norsk økonomi Del 4 Arbeids – og næringsliv Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 3a finne informasjon.
TOB055 Beskrivelse, kalkulasjon og kontrahering Aktører/roller i byggeprosessen ”Prosjektorganisasjonen”
Veileder i helhetlig ROS-analyse i kommunen Arealbruk og naturfare - NIFS 5.November 2014 Cathrine Andersen.
Prosjektorganisering av arbeidet med enslige mindreårige i Bufetat region nord. desember 2015 – desember 2018 OSO barnevern
Ulik praksis i bruk av mageleie. Melding om bruk av tvang i skadeavvergende nødsituasjoner (bokstav A) – ca. 900 pr. år, stabilt Vedtak som innebærer.
Offentlige anskaffelser Formålet og grunnleggende prinsipper for offentlige anskaffelser Virkeområdet for anskaffelsesregelverket og for de ulike.
Eksterne epikriser – hvordan sikre at de når frem til rett mottaker Digital samhandling, OUS –
Rusplanarbeidet ved Molde videregående skole. Organisering av planarbeidet Utgangspunkt: vi hadde arbeidet med tiltaksplan……… Arbeidsgruppe – ledet av.
Mobilt vanntåkeannlegg. Mobilt vanntåkeanlegg Mobile vanntåkeanlegg er utviklet med tanke på å beskytte personer som ikke er i stand til å ta vare på.
Strategisk Næringsplan Knutepunkt Sørlandet 1. Bakgrunn Målet er å utvikle kommunene og sikre innbyggerne i regionen et så godt og effektivt tjenestetilbud.
 En branncelle holder i 1 time  En vanlig dør holder i 15 min, legg våte håndduker i gulvsprekken ved dørene  Ved røykfylt korridor, minst mulig åpning.
Alma og vi. Blåskjermen + ASK BibliotekeneSluttbrukerneEierneBibsysorganisasjonenBibliotekarene ALMA + Oria.
Renholdstjenester Tilbyderkonferanse 21. april 2015 Innkjøpsansvarlig: Per Kolseth Renholdsleder: Nina Marit Gaustad.
Veileder for gevinstrapportering
Sammendrag av resultater fra FoU-prosjektet:
ROS-analyse.
Nye lover fra 1. juli 2016 og Forskrift fra 1. januar 2017
Intern kontroll i regnskapsprosessene
Resultatmåling av brukerstyrt forskning Styrker og svakheter
Rådgiversamling 3. mars 2017 Anna Skarheim.
Skrivekurs 1. avdeling Høsten 2016 v/Kristine Helen Korsnes
Varsling av fornærmede eller dennes etterlatte
Idrettsforsikring - sammendrag
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
Arbeidsmiljø- undersøkelsen på NTNU 2014
Hvorfor er det vanskelig å ta gode beslutninger?
Definisjon av begrepet ”makt”
Firmanavn Forretningsplan.
SAK 6: Oppdatering av bilag 3 til Samarbeidsavtalen Krav til tjeneste
Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret
Innføring i lovverket som gjelder barn og unge i planlegging
Enovas støtte til landstrøm
LOfavør – landets beste fordelsprogram
Legevakt i Røros, Os og Holtålen (ROH) og ambulanser
Prosjektveileder Forklaringer og enkle hjelpemidler
Trudvangveien 6B 0364 Oslo
Verktøy for leverandørkategorisering
Presentasjon for virksomhetens ledelse
Håndtering av telekommunikasjon (kap. 6)
Veiledning - Verktøy for vurdering av strategier i en anskaffelse
Lønnsutvikling og lønnsforhandlinger i staten En veiledning for ledere
E-handel.
Boligsameier som ikke er seksjonerte - rett til å kreve seksjonering
Tilbud til YS medlemmer
LMK - den rene motorhistoriske kulturorganisasjon!
Mobilisering - borettslag og velforening på Furuset
Barn som kommer alene til Norge – under 15 år
Forsterkningstiltak fosterhjem
Tvisten Holm – Tak Tekk Partene: Byggherre Holm
Digitalt doktorgradsopptak – oktober 2018
Klubbutvikling oppfølging
Hva mener Arkivverket? 19. november 2018 Fagdirektør Kjetil Reithaug
Firmanavn Forretningsplan.
Lars-Inge Haslie MC – ulykker Trafikksikkerhetskonferansen 2019.
03 Introduksjon til ROS-analyse 08 PowerPoint-mal for ROS-analyse
Ny IA-avtale for Avtalen ble signert 18. desember 2018
Hvordan lager du en åpen kravspesifikasjon og behovsbeskrivelse når du skal lage en IKT-løsning Oppfølging av kontrakt Det offentlige i Norge kjøper inn.
Systematisk arbeid med motivasjon i fag
Deltakeravgift på distriktsarrangementer
Nå er vi spente!.
Mellom Barken og Veden – vol 2
Gjennomgang av fakultetsoppgave 10. mai 2019
Arnhild Dordi Gjønnes, advokat, NHO
Utskrift av presentasjonen:

VI FORENKLER FORSIKRING

Vi skjerper konkurransen mellom leverandørene av forsikring. Kun da oppnår forsikringstaker de beste vilkårene til lavest mulig pris. MEGLING UTFORDRER MARKEDET

ETABLERT ANTALL ANSATTE DELPHI SCORE PLASSERT PREMIEOMSETNING MEDLEM AV kr 1 mrdkr 190 mill

Internasjonalt nettverk av frittstående meglerselskap Europa North America Latin America Asia/ Pacific

VÅRE VERDIER Gjør det enkeltGjør det riktigTenk nyttVær blid

Hvilke utfordringer står vi ovenfor?: Oppsigelse forsikringsavtale Vi viser til tidligere møter og korrespondanse om deres forsikringsavtaler i Gjensidige, og nå senest 23. oktober Vi har konkludert med at vi ikke ønsker å fornye forsikringene med virkning fra , og vi sier med dette opp forsikringen. Forsikringsavtalelovens § 3-5 regulerer forsikringsselskapenes rett til å varsle opphør av en forsikring og det skal foreligge særlige grunner for at en forsikring ikke fornyes. Følgende krav er ikke oppfylt: Det skal være installert FG-godkjent sprinkelanlegg i hele bygningsmassen Hele bygningsmassen skal ha automatisk brannvarslingsanlegg med direktevarsling til brannvesen. Da alle disse tiltakene ikke er på plass, kan ikke Gjensidige fortsette å forsikre deres virksomhet.

Til tross for: Brannsikkerheten ved ……… er høy. Både fordi deler av anlegget er definert som særskilt brannobjekt og har over langt tid vært gjenstand for god internkontrolloppfølging og fordi stedet har lang tradisjon for god brannsikkerhetskultur. Alle brannalarmer fra særskilt brannobjekt overføres til døgnbemannet operasjonssentral. Det er gjennomført risikoanalyse for å avdekke risikoelementer som er spesielle for dette arrangementet. Den finnes som vedlegg, og hovedtiltakene er: Alle komfyrer er koplet ut fordi vi vurderer brukerne som utrygge på rett bruk. Ingen beboere skal bo på rom med elektriske panelovner Alle som sjekker inn får branninstruks på engelsk (de aller fleste snakker engelsk) Døgnbemannet operasjonssentral som mottar alle brannalarmer. Døgnbemannet portvakt som kan veilede utrykningskjøretøy til brannstedet.

Til tross for: Vakthold, bemanning og sikkerhet Securitas bemanner vakthold på stedet døgnkontinuerlig og ivaretar adgangskontroll, bemanner operasjonssentralen og gjennomfører streifvakthold. Beredskapsplan akuttinnkvartering ………… I tillegg forsterker Securitas sikkerheten rundt ankomst, matkøer og avreise. Politiets kontaktpunkt er Securitas’ operasjonssentral. Adgangskontrollen til Securitas har lister over alle ansatte. Alle ansatte skal gi tilkjenne ved tegn at de jobber på området. …………. har eget personell som ivaretar at alle dører mellom fellesområder og crewområder holdes lukket til enhver tid. ………… har døgnbemannet resepsjon. Resepsjonisten kan gjøre direkte tilkall av Securitas via nødknapp. Housekeeping skal alltid jobbe sammen to og to og bære radio. Anleggsvei skal stenges etter arbeidstid.

Konsekvenser? Myndigheter: Urealistisk å kunne finne nok senger på så vel kort som lang sikt Driftsoperatører: - Ikke mulig å oppfylle kontrakt ovenfor UDI - Ikke mulig å oppfylle kontrakt ovenfor finansieringsinstitusjon - Urealistisk økonomisk risiko å være selvassurandør

Hva er gjort? - Konsultert aktører i andre land med tilsvarende utfordringer - Avstemt med det internasjonale forsikringsmarkedet -Tydeliggjort tidsaspektet Avstemt lokale krav og lover, så som: FAL Naturskadepoolen Finanstilsyn/konsesjoner

Løsning: NHO Forsikring dekker dette på ordinære Næringsbyggvilkår Noe forhøyet egenandel (spesielt når eiendommen ikke er i bruk for formålet) Øket premie grunnet øket risiko (snitt + ca 400%) Maks forsikringssum kr ,-. (Kan økes forutsatt individuell vurdering) Forutsetning at Driftsoperatøren dekke alle sine forsikringer i NHO Forsikring Det er en forutsetning at alle lovkrav og sikkerhetsforskrifter følges