Kunsten å lykkes med innovasjon i kommunen… Flekkefjord legger stein på stein for å få etablert en innovasjonskultur i organisasjonen…

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
1 ”Blandet drops” IKT og utfordringer for barnehagemyndighet i kommunen.
Advertisements

Helhetlige helsetjenester i Midtre-Namdal samkommune Tema for dagen; Hvordan bør og kan Midtre Namdal samkommune samhandle internt og med omverden for.
Tilbakeblikk på Arendalskonferansen - og hvor er vi egentlig nå? Innovasjonsalliansen 8. september 2010.
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
ALLEMED. Agenda 1.Velkommen og mål 2.Hva gjør vi allerede for å inkludere? 3.Hva vil vi forbedre? 4.Hvilke første skritt kan vi ta? 5.Avslutning.
Hvordan kan vi arbeide med innovasjonsarbeid i egen kommune?
Trond Haukedal AS Hordaland Fylkeskommune - LO - NHO Læreplasskonferansen 2016 Bergen den 11.
Kick Off Sandnes Talent Veien til Bring 2016 Jenter 2000 Sandnes Hallen
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
Prosjekt Arbeidskraft Hovedformål og delprosjekter Vi tror på muligheter.
”De vanskelige beslutningene” - eierskifteseminar i Bodø Generasjonsskifte i fiskebåtrederiet Asbjørn Selsbane AS …som endte med fisjon.
ALLEMED. Agenda 1.Velkommen og mål 2.Hva gjør vi bra? 3.Hva vil vi forbedre? 4.Våre første steg 5.Hvem tar ansvar?
Hvorfor studentene elsker Trondheim og NTNU, og hvordan få kjærligheten til å vare. André Almås Christiansen NTNU-student og nestleder i Norsk studentorganisasjon.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
1 Tilfredse og kompetente IKT-brukere i Flekkefjord kommune. Utfordringer.
Arbeidsplassutvikling [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
Kommunikasjonsåret 2009 Hvilken betydning får finanskrisen
1 ​ Vedvarende forbedringer og spredning ​ Læringsnettverk 3, 27. mars 2014 ​ Mette Fredheim.
Hverdagsrehabilitering Porsgrunn kommune
” Medarbeiderskap” - en krevende utfordring for hvem?
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
INF 1500; introduksjon til design, bruk og interaksjon
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Hvordan sette innovasjon på dagsorden i en kommune…
Fremtiden. Fremtiden Ressursfokus vs mangelfokus.
Må verdier telles for å telle?
Delevaluering av prosjektet Haugalandsløftet
Evaluering av ”Fritt Fram”
Hvordan lese rapportene
Håndtere endringer i organisasjonen
Samarbeid og medbestemmelse
veien til ledelse Ledermobilisering
Evaluering av [prosjektnavn]
Identitet handler om hva du tror er den dypeste og mest virkelige virkeligheten, om hvem eller hva som beskriver denne virkeligheten, hvordan du forholder.
Hovedstadsregionens rolle for nasjonal og regional utvikling
«Alle med… Går ikke på bare 123»
Foreldremøte skolestartere 2018
PRESENTASJONER Minutter Foiler Font 10 –
Tema 8 Strategier for hvordan kommunene bør gå fram når plan- og byggesaksprosessen skal digitaliseres (sjekkliste på noe av det som må vurderes nærmere.
Refleksjoner rundt bruk av alternative behandlingsmetoder
Agenda Tid Pause Velkommen til møte og innspill til agenda 08.30
Samtaletrekk B – Samarbeid
Nettverk II HVERDAGSREHABILITERING
Skolens utviklingsplan B – Samarbeid
Bærum inviterer Bærum 2035 Tenke langt – handle nå 22.August 2018
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Den matematiske samtalen
Målbildet Stavanger kommune har som mål at flest mulig har et aktivt liv og klarer seg selv best mulig. Vi kaller det Leve HELE LIVET! Leve HELE LVET startet.
Fjernledelse. En presentasjon for ledere om hvordan følge opp medarbeidere på daglig basis. 23. mars 2018.
Samtaletrekk B – Samarbeid
Hvor var vi og hvor er vi? Hvor skal vi?
Matematikk på ungdomstrinnet
Velkommen – presentasjon av deg selv
Foreldre – Barnas viktigste Forebygger
Agenda Tid Pause Velkommen til møte og innspill til agenda 08.30
Velkommen til førskoledager HASLE SKOLE på Brynseng
Velkommen til foreldremøte
Skolens utviklingsplan B – Samarbeid
Velkommen til dugnad i kommunen
Invitasjon til Helt sjef!
Montessori og teknologi
Tverrfaglige tema.
Autoritativ barnehage
WORKSHOP!.
Fysisk og psykisk helse
Aktiv lytting gjennom fem steg.
Overgangen barnetrinn - ungdomstrinn B – Samarbeid
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Kunsten å lykkes med innovasjon i kommunen… Flekkefjord legger stein på stein for å få etablert en innovasjonskultur i organisasjonen…

Innovasjon i Flekkefjord

Hvorfor gjorde vi dette? Kommune med behov for omstilling Fremtidens muligheter og utfordringer, krav og forventninger Stram økonomi Behov for vekst Løsningen et innovasjonsprosjekt Gjennom InnoMed og Innovasjonsalliansen Behov for ny måte å tenke og handle på, og som virker Hvordan Verktøy Holdning og handling, ledelse Tverrfaglighet

SVEGE VERKSTED Finne verdiskapende arbeidsoppgaver som er meningsfulle til voksne med store hjelpebehov. 5

Ungdom som ikke kommer på skolen

Tilfredse og kompetente IKT- brukere i Flekkefjord kommune.

8

9Innovasjonssamling

Arbeid for alle Jeg er mer enn Psykisk syk, jeg har arbeidsevne!

Pådriverne sier om hva som har vært viktig og om veien videre… «Snakker positivt om innovasjonsprosjektet! Skaper entusiasme og engasjement!» «Ved nye problemstillinger – dette er verktøyet vi bruker – vi bør lage en mal og system (pådrivergruppen og rådmannens ledergruppe)» «Tverrfaglige innovasjonsceller/ grupper (etter modell denne gruppen)» «bør ha en interaktiv arena for å melde problemstillingen» «Tror på det vi gjør» «Utholdenhet – komme sammen over tid» «Rause – tenker omdømme og reklame» «Samarbeid på tvers – spille på lag» «Faste samlinger med egen tanker» «Forankring rådmann og kommunalsjef»

Pådriverne sier videre… «Forankring nedover i org – på tvers, må jobbe med nye større, på tvers» «Utfordrer hverandre på positiv måte, en utenfra er bra, nærmer oss offensivt til problemstilling» «Får til små suksesshistorier til å bygge videre på» «Nyttig å bli utfordret fra andre som kunne stille kritiske spørsmål, bør ha en plan for det» «Holdning – dette ordner vi, dette fikser vi» «Små prosjekter til må bli store – de positive» «Holde tak i og bruke mellomroms-kompetansen»

Rådmannens ledergruppe sier… «prosjektgrupper på langs og tvers av organisasjonen» «ha både store og små prosjekter» «viktig med fellessamlinger» «vi knytter enheter tettere sammen» «lederne er med i hele organisasjonen» «bruke mer tid på hvilke prosjekter vi skal ha i fortsettelsen og tenke igjennom måten vi skal velge dem på - finne de rette prosjektene» «innovasjonstenkningen lever videre» «bør starte nytt program» «vi kan gi noen ressurspersoner spesiell kompetanse» «BEHOVET – vi har nok før fokusert mer løsning og ikke nok på behovet»

Renholdsleder sier om hva det har betydd for henne… «BLT ligger i hodet - ikke vente hele tiden, testing umiddelbart» «L var så stor hele tiden før, med gedigne løsninger som du ikke klarte å sette i gang, nå små l-er som testes ut» «jobber i team, begynne med en liten gruppe så får du med de andre» «team og forankring - både ut i organisasjonen ( både de som jobber med og de som blir berørt) og i ledelsen» «målet er "oppe" men løsningen ligger "ute" hos de ansatte» «smelte sammen kunnskap – kjøkkensjefen hadde erfaring med store omveltninger, spesielt kunne han si noe til de ansatte om viktigheten av å delta og skape samarbeidskultur»

Veien videre… Evaluering: Internt (innovasjonspådrivere og rådmannens ledergruppe) og med Innoco Forankring: Presentasjon organisasjon (i kinoen med gjester), politikere (bystyret), oppsummering enhetslederne Definere innovasjonsansvar og pådrivere Nytt program (sammen med Innoco høst 2013): Tverrfaglighet, felles prosess, nye og erfarne deltagere Finne problemene og sette gruppene sammen deretter Læring og deling: Innovasjonsallianse, InnoMed, Arendalskonferansen, Innovasjon på Agder, regionalt forskingsfond, kompetanse- og erfaringsdeling ulike andre fora

Mulige nye tema: IKT kompetanse - basiskompetanse Vikarinnleie Økonomi og handlingsrom Kommunikasjon Hverdagsrehabilitering Frisklivssentral Heltid/ deltid Menn i helse Tjenestetorgets funksjon…

Presentasjoner

Refleksjoner til slutt… Risikovilje og mulighet for å mislykkes Tillit og frihet Risikopenger og økonomiske resultater Mulighet for omprioriteringer og effektivisering Fremdrift Vilje til vekst og sulten nok Tro nok og stå løpet Arbeidsglede og stolthet Relasjoner og forankring Kulturbygging Involvering