Ledende vernepleier Tone Kristiansen Hva gjør utfordrende atferd med helsepersonell? Regional seksjon psykiatri utviklingshemning/autisme.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
ROLLEN SOM BARNEANSVARLIG
Advertisements

Psykiske utfordringer ved MS
Mestring og forebygging av depresjon
TRAUMATISERING OG SEKUNDÆRTRAUMATISERING I ARBEIDET
Mestring og forebygging av depresjon
Relasjoner og psykisk helse v/psykologspesialist Trine Elisabeth Iversen Regional seksjon for psykiatri, utviklingshemning/autisme.
Hovedpoenger i boka: Vi har ikke tatt inn over oss hvor stort problem dette er – og hvor hjelpeløse barn er. Systemer lagd av voksne, for voksne, som snakker.
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Utenforskap Et nasjonalt problem som må løses lokalt.
Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
SKOLEVEGRING Oslo kommune Veileder.
Tallinja Audun Merete Veronika. En kort beskrivelse; Målet er å få en større forståelse for tall og tallinja, å kunne plassere hele tal, negative og positive,
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n «Ka no?» Mestring av hverdagen etter utskriving.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
Observasjonstema: Glede av hverandre. Denne gangen har vi valgt å lage en power point presentasjon, vi håper dette gir dere enda bedre mulighet til å se.
Nasjonalt toårig tverrfaglig utdanning i behandling av pasienter med alvorlige psykiske lidelser Torleif Ruud Professor, Akershus universitetsykehust
Utfordrende atferd og traume PUA-seminaret Psykologspesialist Arvid Nikolai Kildahl Regional seksjon psykiatri utviklingshemning/autisme.
TRENINGSVENN FOR PERSONER MED DEMENS. Et pilotprosjektet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen Møre og Romsdal og Møre og Romsdal idrettskrets.
Læreren som sosialiseringsagent og relasjonsbygger. Kommunikasjon med barn og andre mennesker. Forelesning A1A og A1B S.100 den Bjørn Damsgaard.
Byrådet har følgende overordnede mål for det psykiske helsearbeidet ( ) i Oslo kommune:
Pårørende.
Fritid med Bistand V/ Seniorrådgiver Anders Midtsundstad
Risikofaktorer ved å ha
ÅNDELIG OG EKSISTENSIELL SMERTE
I møte med pasienten Bilde fra Google..
INFORMASJON OM BARNEVERN
Hovedmomenter i forslagene til tiltak:
Samhandling med ungdom
Jeg føler meg bedre fordi jeg vet at jeg er ikke den eneste!
Vold på arbeidsplassen
Berit Lien seniorrådgiver
Situasjonsbeskrivelse – Asylmottak/flyktninger i Søndre Buskerud.
Hvordan samtale om barnas seksuelle utvikling -erfaring fra helsestasjonen og hvordan forebygge at grensene krenkes. Barns seksualitet 0-6 år Sissel Irene.
Fullføre og bestå alle fag Aktuelt om eksamen
samrådningsmøte Regionsentra vs omkringliggende kommuner
Nærhet, intimitet og seksualitet
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
MediYoga på Pusterommet - en metode for stressmestring
Hva kan foreldre gjøre for å bidra til et godt og trygt skolemiljø?
Psykisk helse -Psykososialt team
Den matematiske samtalen
Målbildet Stavanger kommune har som mål at flest mulig har et aktivt liv og klarer seg selv best mulig. Vi kaller det Leve HELE LIVET! Leve HELE LVET startet.
Matematikk på ungdomstrinnet
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
Velkommen til foreldremøte
Sinne Kraivalee Arnesveen.
Ved å stille spørsmålet får vi nyttig informasjon og innsikt i brukernes ønsker og behov.  Vi ønsker å gi brukerne en bedre hverdag ved å tilby tjenester.
Vold og overgrep Hvordan avdekke og følge opp vold og overgrep på helsestasjonen – hvordan kommunisere med barneverntjenesten? Hvordan er vår praksis i.
Ungdata-undersøkelsen 2018 i Trøgstad
Å måtte ta et skritt unna
SMISO Hamar et selvhjelpssenter for:
HELSESTASJONS- OG SKOLEHELSETJENESTEN
Bra for legen – bra for pasienten
Nettpatruljen Oslo Midtstuen skole 2/25/2019.
Velkommen til kurs Utbrenthet
Voldsforebyggende opplæring
Forutsigbarhet av atferd i voksen alder
Tidlig innsats og utfordrende atferd
Når du blir «pusha» til å gjøre noe du egentlig ikke vil…
Aktiv lytting gjennom fem steg.
Velkommen til Foreldremøte – for dere som har 5 – åringer i barnehagen
Oppgavestreng 4 · 256 A – Forarbeid
UNGDOM OG LOVBRUDD Om kriminalitet og konsekvenser
Seniorrådet Helse og Velferd Helse og velferd 2019.
Forberedelse til praksis
Pårørendeskole Tid: Sted: Påmelding: 2019
Eksistensielle behov hos personer med demens i livets siste fase
Hvordan leve med den lange ventesorgen? (ved Dagfinn Follerås)
Når ansatte i velferdstjenestene blir slått, hetsa og tråkka på – hvem tar ansvaret? Inger Marie Hagen.
Utskrift av presentasjonen:

Ledende vernepleier Tone Kristiansen Hva gjør utfordrende atferd med helsepersonell? Regional seksjon psykiatri utviklingshemning/autisme

Ledende vernepleier Tone Kristiansen Noen tall 1 av 3 Mellom % av sosionomer, vernepleiere, sykepleiere og helsefagarbeidere utsettes for vold og trusler minst en gang i mnd (Arbeidstilsynet) De som er meste utsatt er de som jobber innen rus, psykiatri, demens

Ledende vernepleier Tone Kristiansen Vi er utsatt gruppe! Vi tåler mye men ikke ALT! Fysisk vold Verbal vold/trusler Trusler Vold mot andre Selvskading Den som kommer til i en situasjon Historier om og fra pasient

Ledende vernepleier Tone Kristiansen Vi blir berørt Positivt og negativt Over tid I vår relasjon I vår samhandling Familier og andre nærpersoner Sekundærtraumatisering, kanskje det er materialtretthet? Compassion fatique- sekundær traumatisk stress (STS) Regional seksjon psykiatri utviklingshemning/autisme

Ledende vernepleier Tone Kristiansen Vi blir berørt forts…… Vi blir preget av det vi opplever og står i – spes over lang tid Noen vil også endre seg OG det påvirker relasjonen til mennesker og vi kan bli skeptiske uten grunn

Ledende vernepleier Tone Kristiansen Normale reaksjoner- rett etter Sinne Redsel og angst Gråt Muskelspenninger ”Være på siden av seg selv”- psykisk lammelse Maktesløshet Setter det seg ”fast” og vedvarer kan det bli STS

Ledende vernepleier Tone Kristiansen Normalreaksjoner- etter en tid Unngåelses atferd Sosial isolasjon Vedvarende angst og generell engstelse Konsentrasjonsvansker Følelsesmessige svingninger Søvnvansker Skam og bebreidelse Minner/flashbacs Tvil på egen mestring- redusere selvbilde Hodepine og magesmerter

Ledende vernepleier Tone Kristiansen Hva kan vi gjøre? Snakke sammen- systematisk Kollegastøtte Pårørende får snakke med en fagperson Få hjelp av andre- eksterne Be om pause- sette egne grenser Bedre og mer opplæring Forstå atferden på en annen måte? Mer og/eller annen bemanning Sette av tid til meningsfylte aktiviteter Finne en annen jobb??

Ledende vernepleier Tone Kristiansen Til slutt: SPØRSMÅLET ER IKKE OM VI BLIR PÅVIRKET, MEN HVORDAN OG HVA VI GJØR MED DET!! Skriv avviksmeldinger – skademelding

Ledende vernepleier Tone Kristiansen

Takk for meg! Ahttps:// A