Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

HELSESTASJONS- OG SKOLEHELSETJENESTEN

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "HELSESTASJONS- OG SKOLEHELSETJENESTEN"— Utskrift av presentasjonen:

1 HELSESTASJONS- OG SKOLEHELSETJENESTEN
Helsesøster Smiodden skole: Tone Meling Trefftid: Mandag formiddag, tirsdag og fredag hele dagen Skolelege. Mario Pereira

2 Helse og utvikling Skolehelsetjenesten jobber for å fremme en best mulig helse hos elevene. Vi tilbyr helseundersøkelser, oppfølging, samtaler og undervisning i grupper og klasser. Tiden på ungdomsskolen er fin og utfordrende for både elever og foreldre. Ungdommen utvikler seg kroppslig og følelsesmessig. Det krever mot av den unge å sette egne grenser og ta positive valg. Venner betyr mye nå, men fortsatt er trygghet og støtte fra familien avgjørende for trivsel og utvikling.

3 Kontakt Elevene kan droppe innom eller foreldre/foresatte kan ringe og gjøre en avtale. Helsesøster på barneskolen kan ha gjort avtale med elev/foreldre/foresatte om at helsesøster på ungdomsskolen skal ta kontakt med eleven.

4 Hovedoppgaver: 8. trinn:
Foreldre/foresatte og eleven fyller ut skjema «Helseopplysninger fra hjemmet». Elevene fyller ut et spørreskjema om «Trivsel og helse», helsesøster har klasseundervisning om temaet. Tilbud om måling av høyde og vekt og helsesamtale. 9. trinn: Undervisning i seksuell helse. 10. trinn: Tilbud om 1 kombinasjonsvaksine Boostrix Polio (mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio). Informasjon om helsetjeneste i videregående skole. Utdeling av vaksinasjonskort. Ellers har vi individuell oppfølging på hvert trinn etter behov.

5 Vi jobber sammen Skolehelsetjenesten samarbeider med lærere, miljøterapeut, PPT, fastleger, barnevern, uteseksjonen, fysio- og ergoterapitjenesten og andre aktuelle instanser. Helsestasjons- og skolehelsetjenesten har et utvidet tilbud gjennom Helsestasjonens familiesenter, der jobber flere fagpersoner sammen. Familiesenteret tilbyr også ulike kurs til foreldre og ungdom. Se for mer informasjon eller se helsesøster på skolen sin hjemmeside. Familiesenteret tilbyr for eksempel kurs for foreldre som: «Senk stresset i familien» og «Fortsatt foreldre». Til ungdom tilbyr Familiesenteret gruppetilbudet «Barn og unge som pårørende». Dette er et tilbud til ungdom som vokser opp i familier hvor foreldre eller søsken har fysisk eller psykisk sykdom eller utfordringer med rusavhengighet.

6 Innsynsrett Foreldre/foresatte har som hovedregel rett til innsyn i samtlige opplysninger som omhandler barnet. Når ungdommen er mellom 12 og 16 år, skal opplysninger ikke gis til foreldrene eller andre med foreldreansvaret når barnet av grunner som bør respekteres, ikke ønsker dette. Informasjon som er nødvendig for å oppfylle foreldreansvaret, skal likevel gis foreldre eller andre med foreldreansvaret når barnet er under 18 år (jf. Pasient og brukerrettighetsloven § 3-4.).


Laste ned ppt "HELSESTASJONS- OG SKOLEHELSETJENESTEN"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google