Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vold på arbeidsplassen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vold på arbeidsplassen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Vold på arbeidsplassen

2 Vold på arbeidsplassen : Eksempel
Andrei har delt kontor med David i mer enn fem år. I løpet av den tiden har de samarbeidet på mange prosjekter. De har blitt venner, og de omgås sammen med hverandres familier på fritiden. David fikk nettopp vite at stillingen hans skal fjernes ved utgangen av uken, og han virker veldig sint. Han fortalte Andrei at han har lyst til å slå til sjefen i ansiktet og sette fyr på bygningen. Andrei har aldri sett at David har skadet noen, men han har et temperament som av og til tar overhånd. Andrei har også sett ham bli fysisk destruktiv, og er usikker på hvor alvorlig han skal ta Davids utsagn. For å unngå David, bestemmer Andrei seg for å gå fra jobben tidlig og å ta fri resten av uken.

3 Vold på arbeidsplassen : Diskusjon
Hva ville du gjort dersom du var Andrei? Hva ville du gjort dersom du var David? Er det David gjør greit? Hvilke mulige problemstillinger og konsekvenser kan oppstå som resultat av det Andrei gjør? Ville omstendighetene vært annerledes dersom: Andrei ikke hadde kjent David særlig godt? Andrei hadde sett David miste fatningen og bruke truende språk, men hadde aldri sett at han ble voldelig? Andrei ikke hadde følt at han måtte forlate kontoret?

4 Vold på arbeidsplassen : Retningslinjer
Tycos mål er å sørge for et arbeidsmiljø som er fritt for trusler og voldelige handlinger. Dersom du tror det er fare for at noen bruker vold, er det din plikt å handle og å Si Ifra. Under vår policy for en voldsfri arbeidsplass, definerer vi vold blant annet som: All truende eller fiendtlig atferd, alle tegn på voldelig atferd, eller på kapasitet for vold, som for eksempel å kaste gjenstander, eller ødelegge eiendom, alle trusler om å skade andre mennesker, om å utsette andre mennesker for fare, eller om å skade eller ødelegge eiendom, alle fysiske overgrep og besittelse av våpen på selskapets områder, unntatt dersom slik besittelse er nødvendig for å gjennomføre arbeidet, og det er uttrykkelig godkjent av selskapet. Tyco tolererer ikke noen form for hevnaksjoner mot ansatte som i god tro rapporterer om vold på arbeidsplassen.

5 Vold på arbeidsplassen : Oppsummering
Ingen trusler rettet mot våre ansatte eller selskapet skal overses eller unnslippe rapportering. Dersom du føler at dine kolleger kommer med trusler, eller dersom du er vitne til voldelig atferd, bør du Si Ifra. Kontakt ditt lokale HMS-team eller HR. Dersom situasjonen utarter og blir akutt farlig eller truende, bør du kontakte det lokale politiet.

6 Hvordan ta opp en sak Det er viktig å bidra til å bevare våre Vitale Verdier og vårt omdømme. Er du vitne til noe du synes er ubehagelig, eller som du føler er upassende, er det mange måter du kan varsle om det. Disse måtene er: Overordnede HR-representanter Juridisk avdeling Ombudsman-kontoret eller ConcernLINE Vital Tyco Concerns-nettsiden* ( *NB: Ansatte i Frankrike, Belgia, Tyskland og Spania bør kun innrapportere økonomi-relaterte bekymringer når de rapporterer saker via ConcernLINE eller Vital Tyco Concerns nettside.


Laste ned ppt "Vold på arbeidsplassen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google