Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Situasjonsbeskrivelse – Asylmottak/flyktninger i Søndre Buskerud.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Situasjonsbeskrivelse – Asylmottak/flyktninger i Søndre Buskerud."— Utskrift av presentasjonen:

1 Situasjonsbeskrivelse – Asylmottak/flyktninger i Søndre Buskerud.

2 Hva fokuserer politiet på i dag ?
Utvikling og kontinuerlig oppdatering av planverk/risiko- og konsekvensvurdering på asylmottakene. Bevisstgjøring på at den enkelte tjenestemann/kvinne må gjøre seg kjent på de ulike mottakene, og ha en hyppig tilstedeværelse i "fredstid" ikke bare ved uønskede hendelser.

3 Arbeidsmetodikk for de operative tjenestemenn/kvinner:
Forebyggende tjeneste ved oppsøkende virksomhet på asylmottak. Budskapsplattform – "Hva sier de operative til beboerne/frivillige/ansatte ved asylmottaket ?" Innhenting av informasjon – All informasjon viktig !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ufarliggjøre politiets tilstedeværelse. Utvikle et nært samarbeid med alle som er berørte av asylmottaket. Operativt mannskap trener/kurses i ulike uønskede hendelser som kan oppstå ved et asylmottak.

4 Hvilke konflikter og situasjoner oppstår erfaringsmessig på et asylmottak ?
Intern krangel, ordensforstyrrelse Trusler – interne Trusler – Eksterne Brann PLIVO Kriminelle handlinger i form av tyverier, holdninger(hatkriminalitet),skadeverk osv. Grove kriminelle handlinger i form av legemsbeskadigelser, alvorlig personskade, tap av store verdier(eks. forsettlig brann) Bombetrussel(Internt og eksternt)

5 Noen personlige refleksjoner og spørsmålsstillinger:
I hvilken grad opplyser vi lokalbefolkningen gjennom media ? Hva skal til for at objektsdriverne skal få pålegg om endringer/forsterkninger med bakgrunn i faglige vurderinger ? Finnes det noe forum blant de forskjellige objektsdriverne i forhold til erfaringsutvekslinger ? Bør etater og institusjoner som er involvert med asylmottakene møtes til et møte en gang måneden for å snakke sammen om status, videre utvikling av driften, erfaringsutveksling osv ? Å snakke sammen har større tyngde enn kun lese månedsrapporter. Ikke bare på ledernivå, men også kommunikasjonmellom de som ”har støvlene på” i det daglige.


Laste ned ppt "Situasjonsbeskrivelse – Asylmottak/flyktninger i Søndre Buskerud."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google