Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Å måtte ta et skritt unna

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Å måtte ta et skritt unna"— Utskrift av presentasjonen:

1 Å måtte ta et skritt unna
En kvalitative studie der pårørende beskriver sine erfaringer med at en av deres nærmeste har vært gjennom basal eksponeringsterapi (BET)

2 1. Basal eksponeringsterapi (BET)
Basal eksponeringsterapi er en psykososial døgnbehandling utviklet spesifikt for pasienter med alvorlige og sammensatte psykiske lidelser Mulighet for medisinfritt behandlingsløp Basal eksponeringsterapi bygger på en antagelse om at alvorlige psykiske lidelser opprettholdes av unngåelsesatferd. Inntil 4 måneders behandlingstid

3 2. Prosjektet Hermeneutisk-fenomenologisk ståsted
Kvalitativ tilnærming Utvalg og rekruttering Intervjuer Fenomenologisk fortolkende analyse (IPA)

4 3. FUNN En ny pårørenderolle - å skulle ta et skritt unna
BET var utfordrende å forstå for pårørende Pårørende snakket om endringer, uten å kalle det endring Terapeutenes hopldning og stil gjorde pårørenderollen mer krevende.

5 En ny pårørenderolle - å skulle ta et skritt unna
PÅRØRENDEROLLEN FØR BET Å IKKE MÅTTE TA ANSVARET UNDER BET Å IKKE FÅ LOV TIL Å TA ANSVARET BET var utfordrende å forstå for pårørende Pårørende snakket om endringer, uten å kalle det endring Terapeutenes hopldning og stil gjorde pårørenderollen mer krevende.

6 BET var utfordrende å forstå for pårørende
FIKK IKKE TAK I HVA BET HANDLET OM OPPLEVDE AT BET IKKE PASSET FOR ALLE En ny pårørenderolle - å skulle ta et skritt unna Pårørende snakket om endringer, uten å kalle det endring Terapeutenes hopldning og stil gjorde pårørenderollen mer krevende.

7 Pårørende snakket om endringer, uten å kalle det endring
SYNLIGE ENDRINGER ENDRINGER BESKREVET PÅ HANDLINGSNIVÅ ENDRINGER HOS PÅRØRENDE OG I SYSTMET RUNDT En ny pårørenderolle - å skulle ta et skritt unna BET var utfordrende å forstå for pårørende Terapeutenes hopldning og stil gjorde pårørenderollen mer krevende.

8 Terapeutenes holdning og stil gjorde pårørenderollen mer krevende.
DYSTFUNKSJONELL ATFERD BLE SETT PÅ SOM ET VALG VANSKELIG Å FORSTÅ BET-TERAPEUTENS HOLDNING VANSKELIG Å VÆRE PÅRØRENDE, NÅR DERES KJÆRE SKULLE HA ANSVARET SELV Terapeutenes holdning og stil gjorde pårørenderollen mer krevende. En ny pårørenderolle - å skulle ta et skritt unna BET var utfordrende å forstå for pårørende Pårørende snakket om endringer, uten å kalle det endring

9 - Kan vi redefinere det vi kaller pårørenderollen
- Kan vi redefinere det vi kaller pårørenderollen? Bort fra hjelperrolle og tilbake til de naturlige rollene, som mor, far, søster osv - Pårørende ble satt i en vanskelig situasjon da de skulle både ta et skritt unna, samtidig som de ikke forstod BET tilstrekkelig - Det er forskjell på å kunne ta et skritt unna, og det å måtte ta et skritt unna - Samhandlingsdynamikk mellom pårørende og deres kjære, kan påvirke selvregulering og muligheten for egen mestring En ny pårørenderolle - å skulle ta et skritt unna BET var utfordrende å forstå for pårørende Pårørende snakket om endringer, uten å kalle det endring Terapeutenes holdning og stil gjorde pårørenderollen mer krevende.

10 4.Veien videre - Stort spik mellom helsepolitiske føringer og hva forskning sier at pårørende ønsker. - Forbedringspotensial når det kommer til å reelt sett inkludere pårørende i BET. - Bringe pårørende og pasienter inn i forskningsprosjekter. Takk for meg!


Laste ned ppt "Å måtte ta et skritt unna"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google