Kriterier for myndighetsrelatert innsats Kandidat navn/virksomhet: Vurderingskriterier Poeng skala 1 - 5 Kommentar/ referanse Tilrettelegging og nettverksbygging.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Av Reidar Kvalvaag Beerenberg
Advertisements

System for kompetansekrav NRHS – møte
Akkreditering KA110 - Accreditation of youth volunteering organisations.
Forventninger og videre arbeid…...
Ideseminar Universell utforming, miljø og bærekraft Kreativitet og nytenkning Sagene samfunnshus, 6 -7 desember 2005 Utfordringer og bakgrunn for seminaret.
Tema 7 FAG- OG SVENNEPRØVER
Regional HR handlingsplan for perioden
Foredrag på konferansen Blå bevegelser, Oslo 2004 Kulturell basiskompetanse - - og utdanningen Førsteamanuensis Aud Berggraf Sæbø.
Politisk påvirkningsarbeid i Mental Helse Lysark til studieplan Sosialpolitisk påvirkningsarbeid – Mental Helse Studieplannummer
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
Humaniora og næringsutvikling Dekan Kathrine Skretting Det humanistiske fakultet NTNU.
Styrende dokumenter 2013 •Styringsdokument 2013 for St. Olavs Hospital HF • Protokoll fra foretaks- møte i St. Olavs Hospital HF –18. februar 2013 –Krav.
1 TRENDER forskning, utdanning og nyskaping Utkast
Line Richardsen Fagleder KS Forskning, Innovasjon og Digitalisering
Skandinavisk næringsliv og CSR
YRKESETISKE RETNINGSLINJER FOR SYKEPLEIERE
Kvalitetssystem ved Høgskolen i Molde
D2275 Samfunnsprosjekter – Stjørdal 2. Februar Samfunnsprosjekter Distrikt 2275 Arne Markussen Knut Sletten.
”Litt bedre i dag enn i går”
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Torhild Rio Finvik og Torstein Rønningen
FONDSFINANS SIDE 1 Hvordan sikre verdiskapningen i Norge Erik Must Samfunn og økonomi 2002.
Digital kompetanse for alle. Forord (utdrag) Departementet definerer digital kompetanse som den kompetansen som bygger bro mellom ferdigheter som å lese,
En virtuell organisasjon, tuftet på et samarbeid mellom Institutt for samfunnsforskning (ISF) og Rokkansenteret/UiB, finansiert av Kultur – og kirkedepartementet,
Hvorfor satser Forskningsrådet på Innovasjon i offentlig sektor? Sogndal Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør.
Presentasjon Regionplan Agder Regionplanens hovedmål Utvikle en sterk og samlet landsdel som er attraktiv for bosetting og næringsutvikling både.
Organisasjonskultur- undersøkelsen Resultater Allmøte 2. mai 2012.
Innledning ved BioHus konferansen
Departementets styring og styrenes rolle
En introduksjon. Et program for barn og unge for læring av sosial og emosjonell kompetanse. Forebygging av problematferd i barnehage og skole. Skaper.
Nordlandskartdagene GeoNordland 2005 Satsing på Arealis og Geovekst Magnar Bakksjø Enhet for plan og miljø Kultur- og miljøavdelingen.
Varige forbedringsresultater ”Sustainability - Bærekraft” Utfordringen er ikke å komme i gang, men å fortsette etter at den første entusiasmen har lagt.
BUCS Utfordringer og valg av fokus Tor Stålhane. Rammebetingelser Første spørreundersøkelse viser at det vi gjør må kunne: Brukes sammen med UML Passe.
På Borregaards vis Bedriftskultur og verdigrunnlag Juni 2014.
Mandat og engasjement Utforming av rammeverket Implementering av risikoledelse Kontinuerlig forbedring av rammeverket Overvåking og gjennomgang av rammeverket.
Innspill til strategi Visjon: NTNU IT bidrar til et innovativt universitet -- Kunnskap for en bedre verden Drift: tilrettelegge for brukerens.
1 Odd Godal Seniorrådgiver Norske kommuner og fylkeskommuner som internasjonale aktører – har det noen betydning.
Skolen som lærende organisasjon NFFL
Regionalavdelingen Foto: Bragdøya kystlag EUs Blå vekst og Norsk Maritim strategi Presentasjon på dagskonferanse om Blå vekst 5.juni Jon.
Representantskapets møte 26. mai 2010 Praktisk arbeid med samfunnsansvar 1.Kontinuerlig forbedring 2.Forbedring skjer gjennom dialog KLP inviterer til.
Velkommen til samling for regionsledere Nyheter fra Utdanningsdirektoratet (skoleutvikling, etter- og videreutdanning): Ungdomstrinnsatsning Mulig videreføring.
Samarbeidsdrevet innovasjon Gjennom å samarbeide med eksterne aktører kan organisasjoner få tilgang til nye ressurser: Alternative perspektiver, kompetanse,
Finnmarksfakultetet – ambisiøs, raus og nær! Strategi for Finnmarksfakultetet, UiT Norges arktiske universitet,
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Kompetansebehov i fremtidens spesialisthelsetjeneste RSA, Torbjørg Vanvik Direktør for eierstyring.
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Brukerutvalget April 2016 Stig Slørdahl Administrerende direktør Helse Midt-Norge RHF.
Meld. St. 20 (2012–2013) På rett vei Kvalitet og mangfold i fellesskolen.
Rekommunalisering eller en entreprise?
Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør SHP-konferansen, Hamar
Myndiggjorte medarbeidere i pleie- og omsorg – hvorfor og hvordan?
Ledelse - pasientens helsetjeneste og behovet for et paradigmeskifte ?
Nasjonal Innovasjonscamp 2017
INITIATIV FOR ETISK HANDEL
Virksomheten din skal effektivisere
Styrende dokumenter 2013 Styringsdokument 2013 for St. Olavs Hospital HF Protokoll fra foretaks-møte i St. Olavs Hospital HF 18. februar 2013 Krav og rammer.
Kommunal styring og planlegging av Helse- og omsorgtjenesten
Styrevedtak sak 2011/3533, 29/6-11.
Tilleggslønn Særavtale om honorering for arbeid på eksternt finansierte prosjekter - faste vitenskapelig ansatte.
Innovasjon og nyskaping
SUS 6/18 Strategiske utviklingsmål
Jevnaker kommune, May-Britt Nordli
Del 7 Næringsutvikling.

Midtveisvurdering IA-avtalen 2016
Eksempel på roller og ansvar i kompetansearbeidet
Nasjonalt velferdsteknologiprogram
Avdeling for utdanning seniorrådgiver Hege Skarsfjord
Utskrift av presentasjonen:

Kriterier for myndighetsrelatert innsats Kandidat navn/virksomhet: Vurderingskriterier Poeng skala Kommentar/ referanse Tilrettelegging og nettverksbygging 1.Bidrar til forskning og utvikling innenfor kvalitets- og risikostyring 2.Sprer kunnskap om moderne konsepter, prosesser og teknikker/verktøy 3.Støtter aktivt markedsføring og innføring av kvalitets- og risikostyring 4.Leder/organiserer møter, kongresser eller andre arenaer innenfor kvalitets- og risikostyring 5.Er synlig og aktiv på arenaer hvor kvalitets- og risikostyring er på agendaen 6.Er i front innenfor egen sektor og demonstrerer ledelsesferdigheter i innsalg.. spredning og implementering av kvalitets- og risikorelaterte systemer og prosesser 7.Forstår og kommuniserer viktigheten av kvalitets- og risikostyring i eget miljø/bransje på nasjonalt, europeisk og globalt nivå 8.Er fremdeles aktiv på arenaen for kvalitets- og risikostyring Utvikling av mennesker: 1.Leder initiativer for læring og kontinuerlig faglig utvikling 2.Dokumenterer eget kompetansenivå gjennom egne sertifikater og kvalifiseringer 3.Utvikler og leverer opplærings-/treningsprogrammer Virksomhetstransformasjon: 1.Integrerer prosesser, organisasjon/mennesker og teknologi på en forbilledlig måte 2.Demonstrerer bruk av innovative teknikker og nytenking og evner å omsette ideer til gjennomføring 3.Utøver endringsledelse på en slik måte at dette bidrar til involvering, eierskap og engasjement 4.Bruker etablerte rammeverk for CSR og bærekraftig utvikling 5. Initierer og gjennomfører prosjekter som skaper merverdi for både samfunnet og egen virksomhet og som gir synlige resultater knyttet til kvalitets- og risikostyring 6.Bruker aktivt verktøy for kvalitets- og risikostyring i eget arbeidsmiljø med dokumenterte og synlige resultater of virkning Total Score Max 85 1: Ikke i det hele tatt 2: I liten grad 3: I noen grad 4: I vesentlig grad 5: Ett klart forbilde for andre

NFKR Kvalitetspris for Verdens Kvalitetsdag 2013 Organisatorisk gyldighet for Kvalitetsprisen Regjering Storting Kommiteer, utvalg, kommisjoner Departementer Etater Tilsyn Statlige virksomheter Offentlige organisasjoner Helseregioner og sykehus Premissgivere Brukere Verdens Kvalitetsdag 2012