Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tilleggslønn Særavtale om honorering for arbeid på eksternt finansierte prosjekter - faste vitenskapelig ansatte.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tilleggslønn Særavtale om honorering for arbeid på eksternt finansierte prosjekter - faste vitenskapelig ansatte."— Utskrift av presentasjonen:

1 Tilleggslønn Særavtale om honorering for arbeid på eksternt finansierte prosjekter - faste vitenskapelig ansatte

2 Føringer fra avtalen/NTNU
Det må foreligge et konkret timeregnskap som viser hva den ansatte har gjort i prosjektet og hvor mange timer. Det kan gis et generelt honorar for ekspertise/ledelse som ikke klart referer seg til timeforbruk. Dette må også beskrives/dokumenteres. Det forutsettes at det finnes dekning innen prosjektets finansielle ramme.

3 Overordnede prinsipper IV
Den ansatte må arbeide på et eksternfinansiert prosjekt. Eventuell tilleggslønn forutsetter at den ansatte har en meget god ytelse innenfor sin normale stilling. Tilleggslønnens størrelse avhenger av den ansattes samlede ytelse innen forskning og utdanning (inkl. EVU), og kan variere fra 0 til særavtalens maksimumsbeløp. Utbetaling på særavtalens makstak forutsetter prestasjon på «excellence»-nivå. Instituttleder foretar en skjønnsmessig vurdering av tilleggslønnens størrelse. Dekanen vil sørge for harmonisering av praksis mellom instituttene på fakultetet. Instituttleder må gjennomføre lønnssamtale med den ansatte.

4 Grunnlag for instituttleders vurdering
Basert på et sett kriterier, foretar instituttleder en skjønnsmessig vurdering: er det grunnlag for å gi tilleggslønn? tilleggslønnens størrelse God innsats og meritter over tid er normalt nødvendig for å bli gitt tilleggslønn.

5 Kriterier Kriteriene tar utgangspunkt i indikatorene i VFM Indikator
Beskrivelse Studiepoeng-produksjon Ordinære kurs og undervisningsansvar (omfang, studiepoeng, nivå ol) Kandidat-produksjon Hovedveiledningsansvar for master- og/eller bachelorstudenter (inneværende år/snitt siste tre år) Utveksling Tas normalt ikke med i vurdering om tilleggslønn. Phd-produksjon Hovedveiledningsansvar for Ph.d.-kandidater (inneværende år/snitt siste tre år) Ph.d.-kandidater rekruttert (siste tre år) Ph.d.-kandidater uteksaminert (siste tre år) Ph.d.-kandidater som ikke har fullført på normert tid (siste tre år) Publikasjons- poeng Egne publiseringer og/eller sammen med ph.d.-kandidater (snitt to foregående år) Publiseringskvalitet (nivå publiseringskanal, forfatterrolle, H-indeks/referanser, Research Gate, etc EU BOA beløp for eksterne langsiktige forskningsprosjekter som finansierer forskning. Prosjektsøknader forrige år og planlagte for inneværende år. NFR BOA beløp for eksterne langsiktige forskningsprosjekter som finansierer forskning. Prosjektsøknader forrige år og planlagte for inneværende år. Annen BOA Tilleggskriterier (som ikke inngår i VFM) Beskrivelse Ledelse Ledelse som ikke allerede gir tillegg innenfor det ordinære lønnssystemet. Eksempel kan være prosjektledelse for eksterne og/eller interne prosjekter vedr. utvikling, omstilling eller lignende. I dette inngår også en kvalitativ vurdering av utøvelsen av disse oppgavene. Posisjonering/ akkvisisjon/ søknadsskriving I dette inngår innsats med faglig formidling, å skape nettverk, bygge relasjoner og posisjonere egen og instituttets faglige virksom nasjonalt og internasjonalt og skape faglig/tverrfaglig samarbeid. Arbeid med søknadsskriving og å skaffe ekstern finansiering av prosjekter hører også med i vurderingen. Bidrag i arbeidsmiljøet Faglig, sosialt og mellommenneskelig. Eksempler her er kunnskapsdeling, kollegaveiledning og bidrag til faglig og sosialt miljø og utvikling på gruppe- institutt- og fakultetsnivå. EVU EVU-virksomhet vurderes på linje med annen undervisningsvirksomhet og skal tas med i vurderingen selv om dette ikke gir uttelling i VFM.

6 Kriterier forts. Indikatorene i VFM skal være til hjelp for instituttleder i vurderingen av om den ansatte leverer det som kan forventes i sin normale stilling. Det at en ansatt leverer relativt sett lavt på enkelte kriterier, kan veies opp av at hun/han leverer relativt sett høyt på andre kriterier. Merk at det også er flere kriterier som skal tas med i vurderingene, utover indikatorene i VFM.

7 Praktisk gjennomføring
Det skal gjennomføres en formell, dokumentert og etterprøvbar prosess rundt inngåelse av avtale om tilleggslønn, og det er den ansatte som skal be om en slik avtale. Det er dermed den ansatte selv som må dokumentere ytelse sett i forhold til kriteriene. Den ansatte fyller selv ut et skjema for vurdering av tilleggslønn, der hun/han kommenterer på hvert enkelt kriterium. På bakgrunn av dette, innkaller instituttleder til et møte med den ansatte, der det drøftes hvorvidt det er grunnlag for tilleggslønn og eventuelt størrelsen på denne. Det skrives et referat basert på en standard mal, som skal følge som vedlegg til selve avtalen om tilleggslønn. Det utarbeides også en oversikt over avtalefestede eksterne forskningsprosjekter med forpliktelser om ressurser. Oversikten brukes som utgangspunkt for prioritering av oppgaver opp mot et avtalefestet beløp om avlønning. Innen utgangen av første kvartal, skal instituttene sende fakultetet en samlet oversikt over inngåtte avtaler om tilleggslønn. HR, med støtte fra Økonomi, vil sørge for internkontroll (hovedsakelig sikre at avtaler med tilhørende dokumentasjon foreligger, samt at det er dekning for tilleggslønn innen prosjektets finansielle ramme). Leder må sørge for oppfølging av leveranser for siste års inngåtte avtaler.


Laste ned ppt "Tilleggslønn Særavtale om honorering for arbeid på eksternt finansierte prosjekter - faste vitenskapelig ansatte."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google