Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Virksomheten din skal effektivisere

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Virksomheten din skal effektivisere"— Utskrift av presentasjonen:

1 Virksomheten din skal effektivisere
Grunnlag for diskusjon i ledergruppen

2 Hvorfor skal vi effektivisere?
Norge er i verdenstoppen i offentlig ressursbruk Omstilling fra oljeøkonomien + Eldrebølge = Behov for nytenking Kilde: Figur 5.6, Offentlige utgifter som andel av BNP, Meld.St. 1 16/17

3 Fellesføringen 2017 Refleksjon Hvordan er våre rammebetingelser?
Vi skal arbeide systematisk med å utnytte tildelte ressurser bedre og øke produktiviteten gjennom: Digitalisering av arbeidsprosesser og tjenester (digitalt førstevalg) er et sentralt virkemiddel omorganisering prosessforbedring annen bruk av teknologi. I årsrapporten skal vi gjøre rede for iverksatte og planlagte effektiviseringstiltak. Det skal fremgå at tiltak som inneholder digitalisering av arbeidsprosesser og tjenester er særlig vurdert. Det skal også gjøres rede for hvordan effektiviseringsgevinstene av tiltakene hentes ut, slik at de kan omdisponeres til prioriterte områder. Refleksjon Hvordan er våre rammebetingelser? Hvilke forventninger har vi fra eget departement?

4 Hvilke muligheter har vi til å effektivisere? Fire hovedgrep
Endringer i organisasjonsstruktur Digitalisering og endring av arbeidsprosesser – hvordan tenke nytt? Mer effektive anskaffelser Bedre bruk av personalressurser Hva tenker vi om vår situasjon? Kilde:

5 Faktorer som hemmer effektivisering
Mangler kultur for å gjennomføre endringer som krever nedbemanning, omfordeling av ressurser eller flytting av medarbeidere Mangel på prioritering Silotenkning Manglende kompetanse om, og forståelse for personalregelverket gjør at ledere ikke utnytter handlingsrommet. Manglende endringserfaring Hva opplever vi som hindringer hos oss? Kilde:

6 Faktorer som fremmer effektivisering
Budsjettkutt og krav om innsparinger. Støtte fra overordnet departement. En tydelig toppledelse. Ledere som driver omstillingsprosessen fremover og evner å kommunisere mål og motivere medarbeidere. Teknologi. Digitalisering fremmer effektivisering, selv om statlige virksomheter i for liten grad realiserer gevinster. Kilde:

7 Hvor starter vi? Hvilket ambisjonsnivå bør vi ha?
Hvordan kan vi involvere organisasjonen? Ledere Medarbeidere Hvor har vi et effektiviseringspotensial? Hvilke områder og hypoteser På hvilke områder bør vi gjennomføre analyser? Hva skal til for å hente ut gevinster Hvordan ønsker vi å drive og styre effektiviseringsprosessen fremover?


Laste ned ppt "Virksomheten din skal effektivisere"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google