Dagsrytme Toristua ● 07.30 barnehagen åpner ● 08.00 frokost ● 08.30 tannpuss,dorunde ● 09.00 gruppene som har turdag går på tur. ● ca.09.30 samlingsstund(kl.11.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Månedsevaluering november 2011
Advertisements

SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING.
Vennskap mellom to-treåringer i barnehagen
Rolighetsmoen barnehage
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
Månedsbrev Smørblomst
Månedsbrev fra Blåklokka
Månedsbrev fra Blåklokka
TARKUS OG MEG I TRAFIKKEN
Evaluering av november på Blå avdeling:
 Lovpålagt organ  Godkjenne årsplan  Gjennomgang av brukerundersøkelse  Høringer fra kommunaldirektøren  Status økonomi  Saker fra foresatte 
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
Se her!. Dagsrytme Romsdalshorn Frokost (sunt pålegg ) Aktivitet, samling, leik, tur Lunsj Aktivitet, samling, leik, tur, sove/kvilepause.
Sosial kompetanse Barn som fungerer i lek og lærer sammen med andre barn tilegner seg verdier som respekt og toleranse for ulike mennesker. Vi snakker.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
Referat fra foreldremøte SFO. Oppmøte: 24 barn representert
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
Velkommen til nytt barnehageår på Pytten og Dinglebein! I år har vi hilst velkommen til hele 12 nye barn og 2 nye voksne. Det har vært en del tårer, men.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Sosial kompetanse er vårt hovedfokus i alt vi gjør, og vi.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med tilvenning og oppstart av aktivitetene på avdelingene. Vi har så vidt kommet i gang med de aldershomogene.
 Fra 1. august starter vi innskolering av de nye barna på SFO.  Alle vil få mail om oppstart på SFO.  Der er to valg av SFO plass.  Dersom barnet.
Fjellheim barnehage Førskolegruppen. FØRSKOLEGRUPPEN Siste år før skolestart setter vi av tre formiddager i uken til førskolebarna, der de jobber med.
Velkommen til nytt barnehageår her på Titt i hålå! Velkommen til Mikkel, Tirill, Eva, Leah, Isak, Edvin, Othilie, Niclas og Sven. For en flott gjeng med.
Oktobernytt Da har vi lagt bak oss nok en måned, og nå er virkelig høsten her med allslags vær- som hører høsten til! Barna får mange ulike erfaringer.
Personalet på… Skrukketroll Mari – pedagogisk leder Line – barne- og ungdomsarbeider Alexander – pedagogisk medarbeider Stankelbein Maren – pedagogisk.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2017.
September fløy forbi og vi skriver oktober. Dagene så langt har vært preget av mye lek, både inne og ute. Barna koser seg med biler, dyr, bøker, sykler,
Velkommen til foreldremøte for lynghumlene høsten 2016.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til nytt barnehageår Lille Roligheden bygg og organisering Innhold felles – hva er viktig for 1 og 2 åringen.
Velkommen til innskriving ved Isfjorden skole
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!
Lag dere en rolig og stemningsfull adventstid!
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Blåbærtua MÅNEDSRAPPORT FOR APRIL Hva har vi gjort i mai?
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
Januarnytt 2017 Månedens pedagogiske tips: Månedens jubilant:
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Velkommen til foreldremøte i
TROLLUNGANE – REVEHIET
Oktober Uke/ frukt Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 40
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ KLØVER- OG LYNGHUMLENE
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Velkommen til foreldremøte SFO
Vi sorterer etter farger
Velkommen til foreldremøte på SFO
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS -februar 2018
Fjellheim barnehage Førskolegruppen.
Overgang mellom barnehage og skole/SFO på Søm.
Velkommen til foreldremøte på Orion
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
AKTIVITETSUKER Juni og juli
Månedsbrev Småtroll Februar.
Foreldremøte SFO høsten 2019
BARNEHAGEÅRET 2019/2020  SEPTEMBER HUSK: MERKEDAGER:
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV AUGUST SEPTEMBER
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV
MÅNEDS-/ INFOBREV FOR TYRIHANS august 2018
Utskrift av presentasjonen:

Dagsrytme Toristua ● barnehagen åpner ● frokost ● tannpuss,dorunde ● gruppene som har turdag går på tur. ● ca samlingsstund(kl.11 vinterstid) ● aktiviteter/frileik/ut ● lunch ● fruktmåltid ● barnehagen stenger

Dagsrytmen Jørgenstua

Turer Jørgenstua Nå i starten er det viktig at både små og store blir kjent med hverandre og rutinene i barnehagen. Vi har derfor ikke vært på tur enda, men starter opp med det i september måned. Mandagene kommer vi til å ha Ekorn gruppe sammen med Toristua, hvor våre tre største samt en av 2010`ene får være med. Vi kommer ikke til å dele opp i faste turgrupper, men setter opp turdager på månedsplanen og fordeler barna utifra hva som er mest hensiktsmessig den uka. På den måten ivaretar vi enkeltbarnet, samtidig som vi passer på at alle får på tur. Vi kommer til å ha turer i nærmiljøet, samt at vi bruker Nyplassen og Furulia.

Turer Jørgenstua ● Nyplassen ● Furulia ● Skoleområdet ● Idrettshallen ● Lekeplassen Toristua ● Nyplassen ● Runeplassen ● Furulia ● Skytterbana ● Fjøra ● Lekeplasser på «bakkan» ● Idrettshallen

Det er mitt valg ● Vi vil ha et godt miljø ● Vi arbeider sammen ● Vi tar beslutninger ● Vi tar vare på kroppen vår ● Vi tar vare på hverandre

« Det er mitt valg» Jørgenstua ● Barn så vel som voksne har behov for, og har det bra når de har venner, og forskere er enig om at vennskapsrelasjoner har en stor betydning for både barnets generelle trivsel, utvikling og for opplevelsen av å ha det bra i barnehagen. Tidlige erfaringer med jevnaldrende har stor betydning for barnets samspillsferdigheter og gjør barnehagen til en viktig arena for sosial utvikling, læring og etablering av vennskap.

 Nå har vi mange nye barn på avdelinga, og vi ser derfor viktigheten av å gi gruppen samhørighet og fellesskapsfølelse. Vennskap er ikke alltid harmoni og idyll, og det er derfor viktig å gi de små barna erfaringer med hvordan man kan løse konflikter, vise medfølelse og omsorg i ulike situasjoner. Gjennom det pedagogiske opplegget «Det er mitt valg» vil vi hjelpe barna til å utvikle en positiv sosial og emosjonell kompetanse. Vi kommer til å ha temasamlinger om bamsen Teddy fordelt igjennom hele året, og legge vekt på at barna skal lære å dele, vente på tur, samarbeide om oppgaver og ta vare på hverandre.

Nærmiljø og samfunn ● Besøke stall ● Bilde av husene våre ● Lager bygda vår av pappmasje og treklosser. ● Gjør oss kjent med vårt nærmiljø

Ekperiment-antall,rom og form Jørgenstua ● Eventyr ● Telle ● Eksperiment fra perm ● Se på ulike former ute Toristua ● Spill med terning ● Tall, mengde ● Form på husene ● Butikklek ● Ekperiment fra perm.

Barneaksjonen Malawi Landsbybarna i Bawatele Vi følger Lines og vennene i dagliglivet i den lille landsbyen. Samhold og gode venner Gjennom FORUTs barneaksjon møter barn i Norge jevnaldrende i andre land. Vi viser frem likhet og ulikhet sammenliknet med Norge, og vi vekker nysgjerrighet og bidrar til toleranse overfor en mangfoldig verden.

Tarkus et bilbeltedyr... ● Trygg trafikk ● Historier og gode illustrasjoner ● Fengende musikk ● Lisbet E.vår ekspert

Brannvernuke i uke 38 ● Undervisnings- ● opplegg utarbeidet av ● norsk brannvernforening ● Besøk av brannbil ● Vi lærer de tre viktige numrene. ● Felles brannøvelse

Hva trenger barna i barnehagen Strømpebukse Undertøy Bleier Sokker Ekstra bukse og genser Innesko Ull/ fleece klær til å ha under dress/ regndress og til å sove i 2 par ullsokker Utedress til vinter og høst/vår Regnklær Støvler, vintersko og cherrox alt etter vær og føre Lue (tynnere lue til høst/ vår, og tykkere lue som dekker ørene godt til vinteren) 2 par votter (Tenk på at de både skal være gode og varme, og at barna skal kunne leke seg med dem. Ull holder barna varme selv om den blir våt) Tannkost og tannkrem GODE tursekker

Barnehagen serverer smøremåltid til lunsj, samt fruktmåltid. Da kjøper barnehagen inn mat og drikke til barna. Faktura over ”matpenger” deles ut i barnehagen, og har betalingsfrist i begynnelsen av hvert kvartal. ”Matpengene” inngår ikke i barnehageprisen, men betales inn på egen ”matkonto”. Til frokost tar barna med matboks

Priser 5 dagers tilbud200,- 4 dagers tilbud 150,- 3 dagers tilbud 100,-

Praktisk informasjon Lukk ALLTID porten etter deg når du går inn eller ut!! Stopp motoren på bilen når du henter og bringer dine barn Parker på parkeringsplassen nedom barnehagen Merk barnas klær !!! Gi beskjed innen 09.00, hvis barnet er sykt eller tar fri Barnehagen skal ha beskjed hvis noen andre skal hente barna i barnehagen Ta alltid kontakt med en av personalet når du bringer eller henter barna, spesielt i utetida.