© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Rettskjelder til fots Ola Mestad Professor dr. juris.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PROBLEMBASERT LÆRING VED MEDISINSTUDIET I OSLO
Advertisements

System for kompetansekrav NRHS – møte
Dag Wiese Schartum, Senter for rettsinformatikk,
Presentasjon av problemstillinger til utvalgsmøte Geir Arnulf Sak Et velfungerende forskningssystem.
Lederutvikling og skreddersøm
Forskerspiren Åpne forsøk: nye læringsmål?
Oppgaveløsning Metode og tilnærming.
Arbeidet i referansepanelet for rettsvitenskap Finn Arnesen, professor dr. juris.
Tilpasset opplæring og spesialundervisning
Veiledet lesing Mørkved skole
Oslo kommune Utdanningsetaten Lambertseter videregående skole 1 Tiltak for bedre læring 4. november 2009 Tiltak for bedre læring - Felles ansvar.
Muntlig eksamen i Historie og filosofi Del 2 – fagsamtalen
Språk og læring Digital kompetanse. 1.Mot elevers grunnleggende ferdigheter - hvordan studentene skal forholde seg til det 2.Studentenes perspektiv, deres.
Tidligere læreplaner.
Tilpasset opplæring i en lærende skole
Læreryrket – en viktig og krevende profesjon
Veiledning av studenter
Utbytte av læringsmål Innlegg på workshop med fagansvarlige basiskurs Handelshøyskolen BI Oslo ved Anders Tveit Innlegget finnes i sin helhet.
”Programfag til valg” En nyskaping innen yrkes- og utdanningsveiledning?
Sogn Arena Forventninger til hva samarbeidsavtalen skal bringe. ”Selbu”-seminaret 2011.
Etter selvmordsforsøket
Høgskolen i Oslo Den flerkulturelle skolen: Internettsøk – oppøve bevissthet rundt ulike søkeord Introduksjon til nettsøk og kildekritikk for KRL-studentene.
Noen rettslige problemstillinger vedrørende elektronisk samhandling i offentlig sektor Prof. Dag Wiese Schartum, Senter for rettsinformatikk, Avdeling.
Etikk i pedagogisk arbeid
Fra forskning til forretning Oslo, 13. Mai 2003 Perler for svin eller gråstein til gull Jo Klaveness Professor i farmasi Innhold: Dagens situasjon Viktige.
Professor dr. juris Finn Arnesen, Senter for europarett
Rettskilder og juridisk metode Introduksjonsmøte med BA studenter
Læringsmål for PECOS Prosessen og innholdet Anne Julie Semb Programleder PECOS.
1 Legen som kvalitativ forsker – en studie om arvelig høyt kolesterol Jan C. Frich Institutt for allmenn- og samfunnsmedisin Universitetet i Oslo / Nevrologisk.
© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Rettskjelder til fots Avslutning 23. august 2013 Ola Mestad Professor dr. juris Senter for europarett og.
Oppsummering ved Professor Hans Petter Graver
Verdiskaping gjennom mangfold Statssekretær Oluf Ulseth (H) Oslo, 6. november 2002.
Fra lovtekst til programkode -hva er det saken gjelder? Dag Wiese Schartum.
© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Rettskjelder til fots Avslutning 20. januar 2012 Ola Mestad Professor dr. juris Senter for europarett og.
© UNIVERSITETETS SENTER FOR INFORMASJONSTEKNOLOGI UNIVERSITETET I OSLO USIT Side 1 Kvalitetsreformen og IT- messige konsekvenser Astrid Jenssen XML-gruppa,
© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Rettskjelder til fots Innleiing 19. januar 2015 Ola Mestad Professor dr. Juris Senter for europarett og Avdeling.
Veiledning av nyutdannede i videregående skole Noen tanker med utgangspunkt i gruppeveiledning.
Fakultetsoppgåve Obligasjonsrett II vår 2015 Gjennomgang Ola Mestad Professor dr. juris Senter for europarett og Avdeling for petroleumsrett 29. april.
Lærerutdanning for ungdomstrinnet LUT Mattias Øhra 2008.
Ulike perspektiv på læring, «Hverdagspedagogikk»
HVORFOR? Hva sier Kunnskapsløftet? (mer)
Med fokus på læringsutbytte siden 1996 "Oslo' 96" - en omlegging av profesjonsutdanningene i medisin og odontologi Per Brodal Institutt for medisinske.
Velkommen til nytt skoleår 2015/16
Nye studiemodeller på Drift av datasystemer, Informasjonsbehandling og IT-støttet bedriftsutvikling Geir Ove Rosvold Svend Andreas Horgen Greta Hjertø.
Velkommen til Det juridiske fakultet Kriminologi Demokorati og rettigheter i informasjonssamfunnet Master i rettsvitenskap.
© Olav Torvund - SENTER FOR RETTSINFORMATIKK UNIVERSITETET I OSLO Ulike former for ytring.
1 Kvalifikasjonsrammeverk og terminologi Universitetenes felles samrådsseminar om implementering av kvalifikasjonsrammeverket NTNU 16. juni 2009 Eirik.
Å drøfte Å drøfte er å diskutere – med seg selv. Diskusjonen skal foregå med argumenter. Gå alltid fra det generelle til det spesielle. Et argument er.
© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Fakultetsoppgåve Obligasjonsrett II vår 2016 Gjennomgang Ola Mestad Professor dr. juris Senter for europarett.
Om praksis - praksisplan og vurderingsrapport Samarbeids- og vurderingsmøte TOSBA/TOS Studieleder Vibeke Bjarnø 11. JANUAR 2016.
Bachelor i kriminologi 3-årig bachelorstudie. Hva er kriminologi? Kanskje greit å begynne med hva det ikke er: Ikke CSI, ikke «profiling». Kriminologi.
Lærerutdanning for ungdomstrinnet ( LUT ) Mattias Øhra 2009.
Rettskjelder til fots Avslutning
Les læringsutbyttene i Kommunikasjon og samhandling
Å skrive masteroppgave
Kunnskapsutvikling gjennom samtaler
Fakultetsoppgåve Obligasjonsrett II haust 2015 Gjennomgang Ola Mestad Professor dr. juris Senter for europarett og Avdeling for petroleumsrett 17. november.
DRI 1001 Digital forvaltning Introduksjon Arild Jansen
IKT for læring Mattias Øhra.
Program for dagen Velkommen v/Dekan Thrina Loennechen
Litt om å skrive forvaltningsinformatikk
2-årig masterprogram Energi
Rettskilder til fots - Innledning
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Rettskjelder til fots Innleiing
Ny gjennomføringsløsning for eksamen og prøver
Prioriterte mål i kommunalt og fylkeskommunalt planarbeid
Avdeling for utdanning seniorrådgiver Hege Skarsfjord
Oppsummering FINF4021 Dag Wiese Schartum.
Rettskilder til fots - Innledning
Utskrift av presentasjonen:

© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Rettskjelder til fots Ola Mestad Professor dr. juris

© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Rettskjelder til fots Ola Mestad Professor dr. Juris Senter for europarett og Avdeling for petroleums- og energirett

© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Læringsmål for rettsstudiet - grunnlag Målet for studieprogrammet er å gi de ferdige kandidatene solid grunnlag for å utøve de sentrale juridiske yrkene som finnes i domstolene, forvaltningen, næringslivet og advokatprofesjonen, særlig i Norge, men også internasjonalt. Jurister deltar i løsningen av mange viktige samfunnsoppgaver og studieprogrammet bør derfor tiltrekke studenter som reflekterer det samfunnsmessige mangfold i dagens Norge.

© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Læringsmål – ferdigheit og kunnskap Den viktigste ferdigheten som skal oppøves er å lære å stille, analysere og løse spørsmål etter gjeldende rett. I tillegg må kandidatene ha god forståelse av og gode kunnskaper i en del sentrale rettsområder med ulike metodiske krav.

© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Læringsmål – ferdigheit og kunnskap (2) Videre skal studieprogrammet oppøve evnen til kritisk å vurdere hvordan rettsspørsmål bør løses, som grunnlag for å kunne delta i utforming av lovgivning og kontrakter, og for å kunne ta standpunkt til godheten av gjeldende rett. Dette krever også en viss kunnskap om rettens samfunnsmessige sammenhenger.

© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Læringsmål - haldning Et solid grunnlag for å utøve ulike juridiske yrker fordrer bevissthet om og gode holdninger til profesjonsetiske problemstillinger.

© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Læringsmål - ferdigheit Endelig skal studieprogrammet oppøve ferdighet i å framstille og formidle juridiske resonnementer, løsninger og råd i et enkelt, men likefullt godt og presist språk, både til andre juridiske yrkesutøvere og til rettsrådsøkende uten spesielle forkunnskaper.

© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Utgangspunkt for Rettskjelder til fots ”Den viktigste ferdigheten som skal oppøves er å lære å stille, analysere og løse spørsmål etter gjeldende rett.” ”evnen til kritisk å vurdere hvordan rettsspørsmål bør løses”

© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Utgangspunkt for Rettskjelder til fots ”Den viktigste ferdigheten som skal oppøves er å lære å stille, analysere og løse spørsmål etter gjeldende rett.” ”evnen til kritisk å vurdere hvordan rettsspørsmål bør løses”

© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Arbeidsmåtar gjennom veka DAGLEG DOSE –Individuelt arbeid 2 timar –Kollokviegruppe 2 timar –Arbeid med lærar 2 timar Fredag avslutningsførelesing i plenum I tillegg kjem bibliotek/juritek og eventuelt ex.phil. Viktig å arbeide jamt og ikkje miste krafta mot slutten