Alkoholer, aldehyder, ketoner, karboksylsyrer, karbohydrater

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fra nukleinsyre til protein
Advertisements

Vannmolekylets kjemiske egenskaper
Kapittel V Næringsstoffer.
Munnen Magesekken Karbohydrater Proteiner Enzymet Amylase
Fett og helse Det er ikke ett fett.
Kapittel W Enzymer.
Organisk kjemi – hydrokarboner
Organisk kjemi – funksjonelle grupper i molekyler
Har du noen gang lurt på? Hvordan man lager parfyme?
Kap.12. Organisk kjemi Karbonforbindelser Rettlinjede Forgrenede
Avfall og avfallsbehandling
Fordøyelsessystemet Næringsstoffene i maten er store molekyler.
Karbohydrater Består av grunnstoffene C, H og O
Gener og arv.
KARBOKSYLSYRER Kjennetegnes ved at de inneholder en karboksylgruppe:
Fortolkning av IR-spektra
KARBONATOMETS KJEMI Oppbyggingen til 30 millioner forskjellige stoffer
Karbohydrater.
H02 Oppgave IV 3 A) Amylose, α1-4 Cellulose, β1-4 O O Reduserende ende.
Nukleotider og nukleinsyrer
Atomer, molekyler m m.
Alkoholer, aldehyder, ketoner, karboksylsyrer, karbohydrater
- Kjeder av karbonatomer
Karboksylsyrer.
Estere, fettstoffer og proteiner
Eller: Organisk kjemi er omtrent som å bygge med LEGO
Organisk kjemi 1 Hydrokarboner.
Elektronegativitet. Kjemiske reaksjoner og bindinger
Estere, fettstoffer og proteiner
GENERELT OM ORGANISK KJEMI. Organisk kjemi Det finnes millioner av organiske forbindelser – Dette skyldes karbonatomets sin evne til å danne lange kjeder.
Karbonkjemi – frå planter til plast Organiske stoff  Ei samnemning på alle stoff som inneheld karbon.
Alkoholar. Kjemiske kjenneteikn Alkoholar har ei -OH-gruppe, elles er dei bygd opp som alkana Har også namn etter alkana med like mange C- atom samt –ol-ending.
Energigivende næringsstoffer Protein 1 gram gir 17 kJ Karbohydrater1 gram gir 17 kJ Fett1 gram gir 38 kJ.
Teori mat&helse 1 Emne: Mat og livsstil Måltider HVORDAN: 4-6 måltider pr dag. 3-4 timer mellom hvert måltid. Variert kosthold Minst mulig sukker og.
Hva er kjemi? Alt i naturen består av stoffer Hvordan er de bygget opp? Hvilke egenskaper har de? Hvordan kan stoffene reagere med hverandre og danne nye.
Karboksylsyrer Svake syrer – finnes i mat. Karboksylsyrer – sur smak og holdbarhet Sitroner, appelsiner og eddik – sur smak fra karboksylsyrer Sitroner,
Lipider Fettstoffer av biologisk opprinnelse Lipidene deles i flere typer o Triglyserider o Di- og mono- glyserider o Fettsyrer o fosfolipider o Stereoider.
-kjedar av karbonatom.  Organiske stoff er, med få unntak, alle stoff som inneheld karbonatom  30 millionar ulike organiske sambindingar- 95% av alle.
Organisk kjemi - kjeder av karbonatomer Kunne fortelle om grunnleggende kjemi Kunne forklare noen typiske trekk ved organiske stoffer Kunne tegne skallmodellen.
Syrer og baser - Stoffer med motsatt virkning. Syrer  Finnes i bær og frukt, men disse er svake syrer  Andre syrer er giftige og etser  Smaker surt,
Kva er spesielt med organiske stoff? - Ei mengd stoff som tidlegare berre var kjende frå planter og dyr, blir no framstilte i laboratorium. - Det vert.
SYRER OG BASER - STOFFER MED MOTSATT VIRKNING. SYRER FINNES I BÆR OG FRUKT, MEN DISSE ER SVAKE SYRER ANDRE SYRER ER GIFTIGE OG ETSER SMAKER SURT, ETSER.
Cellemembranen.
Prøvemuntlig: -Fenomener og stoffer -Kropp og helse
Kjemi på ungdomstrinnet
Noen enkle protonspektra
Organisk kjemi.
KARBOHYDRATER.
Karbonkjemi – vi repeterer
Farlig gods MÅL Når du har gått gjennom dette emnet, skal du kjenne til - kjemiske begreper som atom, molekyl, binding, reaksjon, energi, forbrenning.
KARBON.
Alkoholer, tioler, etere, sulfider med mer. Kap 11/Solomon/Fryhle
Alkoholer fra karbonylforbindelser Oksidasjoner og reduksjoner Kap 12/Solomon/Fryhle Hele kapitlet viktig i farmasien 1/1/2019.
Aromatiske forbindelser Kap 14/Solomon/Fryhle
ORGANISK KJEMI.
Alkoholer, tioler, etere, sulfider med mer
Utskrift av presentasjonen:

Alkoholer, aldehyder, ketoner, karboksylsyrer, karbohydrater Organisk kjemi dag 2 Alkoholer, aldehyder, ketoner, karboksylsyrer, karbohydrater

Mettede og umettede hydrokarboner Mettede forbindelser mer stabile (umettede reagerer lettere med andre stoffer, f eks brom) Mettede forbindelser har dessuten høyere smeltepunkt og kokepunkt enn ”tilsvarende” umettede. Mer om dette under fett) Polare molekyler er hydrofile; upolare er hydrofobe (lipofile) Molekyler er i konstant bevegelse: Bøying og strekking av bindinger, rotasjon om (enkelt)bindinger

Aromatiske forbindelser – benzen osv. Ringformede, lavt hydrogeninnhold Stabile, ganske forskjellige fra ”vanlige” umettede forbindelser. Kan feste ulike (alkyl- og andre) grupper til ringen – f eks metylbenzen/toluen

Tommelregler om læring av organisk kjemi Organisk kjemi minner en del om å bygge med LEGO. Trickset er å lære seg de ganske få hovedbyggesteinene (gruppene) som inngår, hvordan disse gruppene kan bygges sammen, og hvilke funksjoner/egenskaper gruppene har. Viktige tommelregler: 1. De enkle molekylene er stort sett bygd opp av ”Hydrokarbon-del”: Alkyl- og/eller fenylgrupper. Upolare (hydrofobe) grupper, relativt lite reaktive (unntatt ved dobbeltbindinger) Ulike ”funksjonelle grupper”: Alkoholgrupper, aldehyd/ketogrupper, karboksylgrupper, aminogrupper. Polare (hydrofile) grupper; er svakt sure, svakt basiske eller nøytrale

Tommelregler om læring av organisk kjemi forts 2. Enkle molekyler kan igjen settes sammen til kjempemolekyler (naturlige polymerer). F eks Karbohydrater (stivelse, cellulose,..) Proteiner DNA

Alkoholer Hovedkjennetegn/funksjonell gruppe: OH-gruppe (hydroksylgruppe) knyttet til et eller flere C-atomer Hovedregel for navnsetting: Legg –ol til hydrokarbonet - metanol, etanol, propanol… OH-gruppen er hydrofil (hydrogenbinder til vannmolekyler). Alkoholer er både hydrofile og lipofile (derfor gode løsemidler)

Alkoholer forts. Primær alkohol: OH-gruppen knyttet til C-atom i enden av molekylet, Sekundær alkohol: OH-gruppen knyttet til C-atom bundet til 2 andre C-atomer (dvs inne i karbonkjeden/molekylet) Tertiær alkohol: OH-gruppen knyttet til C-atom bundet til 3 andre C-atomer (dvs ved forgreningspunkt i molekylet)

Alkoholer forts Aromatiske alkoholer: Fenol m v To alkohol-molekyler kan spalte av vann og danne eter. Flyktige, hydrofobe stoffer – f eks etoksy-etan Alkoholer reagerer med karboksylsyrer og danner estere – mer senere.

Alkoholer forts Flerverdige alkoholer: Glykol (I frostvæske. Giftig!) Glyserol (kjent tilsetning i østerriksk hvitvin. Dessuten bestanddel i alt fett, og i nitroglyserin)

Aldehyder og ketoner Hovedkjennetegn/funksjonell gruppe: C=O-gruppe (karbonylgruppe) inne i, eller i enden av molekylet (karbonkjeden) Framstilles fra alkohol: OH-gruppe oksyderes til karbonylgruppe. Hovedregel for navnsetting: Legg –al eller –on til hydrokarbonet Aldehyder: Metanal (formaldehyd), etanal, propanal, butanal.. Ketoner: Propanon (aceton), butanon,…

Aldehyder og ketoner Karbonylgruppen er hydrofil (hydrogenbinder til vannmolekyler). Aldehyder og ketoner er både hydrofile og lipofile (derfor gode løsemidler) Egentlig er bare to aldehyder/ketoner kjent av vanlige dødelige: Formaldehyd/formalin og aceton. Men spesielle aldehyder gir lukten bl a til kanel, vanilje og karve

Karboksylsyrer Hovedkjennetegn/funksjonell gruppe: COOH-gruppe (karboksylgruppe) i enden av molekylet (karbonkjeden) Hovedregel for navnsetting: Legg –syre til hydrokarbonet - metansyre (maursyre), etansyre (eddiksyre), propansyre,… Dette er svake syrer (svake i forhold til hva? Mer om dette under syrer og baser)

Karboksylsyrer Aromatiske syrer: Benzosyre m v Flerverdige syrer. Oksalsyre, sitronsyre, eplesyre, vinsyre,.. Aromatiske: ftalsyre,.. Som regel faste stoffer (danner krystaller – til forskjell fra faste hydrokarboner f eks)

Karboksylsyrer Fettsyrer: Enkle karboksylsyrer med lange karbonkjeder/molekyler. Mettede, umettede. Mettede syrer er mer stabile (tåler mer varme, harskner mindre), men helsemessig ugunstige Umettede sorteres bl a i enumettede og flerumettede. Enumettede deles bl a inn i omega 3, omega 6. Disse har ulike fysiologiske virkninger, og vårt kosthold inneholder normalt mer omega 6 enn ønskelig

Karbohydrater Mange viktige biologiske funksjoner (ernæring o a). Mer kompliserte molekyler enn hydrokarboner, enkle alkoholer, aldehyder osv – og navnsettes ikke som disse Deles i monosakkarider, disakkarider, (oligosakkarider) og polysakkarider

Monosakkarider Er teknisk sett flerverdige alkoholer med en aldehyd-/ketongruppe (kalles aldoser og ketoser). Molekyler med 3 til 7 C-atomer (trioser, tetroser, pentoser, heksoser,..) Molekylene finnes stort sett i ringform, fordi karbonylgruppen reagerer med en OH-gruppe og binder seg til et C-atom i den andre enden av molekylet Eksempler: Glukose, fruktose, galaktose (alle med 6 C-atomer); ribose (5 C-atomer, inngår i RNA); glyseraldehyd (3 C-atomer, enkleste aldose)

Disakkarider er satt sammen av to monosakkarider Sukrose (rørsukker): Glukose + fruktose Laktose (melkesukker): Glukose + galaktose Maltose (maltsukker): Glukose + glukose

Polysakkarider er satt sammen av mange (>10) monosakkarider i kjeder med eller uten grener Amylose (i stivelse) Amylopektin (i stivelse) Cellulose

Karakteristiske reaksjoner Fehlings væske (for mono- og disakkarider) Jod-prøven for stivelse