Laste ned presentasjonen
Presentasjon lastes. Vennligst vent
PublisertTore Ulriksen Endret for 9 år siden
1
H02 Oppgave IV 3 A) Amylose, α1-4 Cellulose, β1-4 O O Reduserende ende
2
B) Amylose har α1-4 bindinger mellom monosakkaridene. Mennesker og dyr har enzymer som kan bryte denne bindingen. I cellulose er det β1-4 bindinger. Mennesker og dyr mangler enzymer som kan bryte denne bindingen. C) Epimerer er ulike stereoisomerer med forskjellig konfigurasjon rundt ett av flere kirale sentere. D-glukose D-allose (C-3 epimer)
3
β α D) Pyranoseformen er ringformen som dannes ved hemiacetal binding og gir α(alfa) eller β(beta) anomer.
4
H00 Oppgave IV A)-B) Thymin Adenin Guanin Cytosin H-binding 5’ 3’
5
Del III Oppgave 3 Forvelling vil si å koke. Enzymene som danner stivelse fra det frie sukkeret denatureres pga. høy temperatur. Det frie sukkeret kan ikke omdannes, og den søte smaken bevares.
6
V98 Oppgave III 3 a) Fettsyrer nummereres utover fra karbonet i karboksylgruppen. Det oppgis antall karbonatomer (før kolon), og antall dobbeltbindinger (etter kolon). Plassering av dobbeltbindingen indikeres med delta og nummeret på karbonet innenfor dobbeltbindingen. 16:1 (∆ 9 ) b) 18:2 (∆ 9,12 )
7
d) og e) Fettsyrehalen med to dobbeltbindinger, 18:2(∆ 9,12 ), er mindre fleksibel og vanskeligere å tettpakke enn fettsyrehalen med kun en dobbeltbinding. Derfor har 18:2(∆ 9,12 ) lavest smeltepunkt. c) I nesten alle naturlig forekommende umettede fettsyrer foreligger dobbelbindingene i cis-konfigurasjon.
Liknende presentasjoner
© 2024 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.