PSY (Videregående modeller i arbeids- og organisasjonspsykologi)

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hva har vi oppnådd i psykiatrien
Advertisements

Fra prøving og feiling til
Et prosjekt finansiert av Regionalt kompetansesenter
Brukertesting •Lærefil fra •© 2004 Nina Furu.
Fra prøving og feiling til
Dag Dag 10:30 Velkommen til samlingen Mette H. og Jostein Soland
Utviklingsprosjekt Region nord Mål for dette året • Finne et interesseområde/tema ( 3-4 samarbeider) • Planlegge undervisningen med grunnlag.
H.Høie/N.Dolve april 2005 Oppgaveløsning i pedagogikk
Eksamen med tilgang til Internett. Forsøk våren 2012
Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.
Åpen Lederskole i Tromsø 5-6. sept., okt. og 5-6. des
Lederperspektiv på prosjektet, Framtida nå, les og forstå
Hvorfor utvikle økonomifunksjonen?
Pedagogikk 102 Våren 2008 Arbeidskrav og vurdering.
Fagdag 2. januar Andre Medarbeidere
Studiekvalitetsdagen 29. september 2011
Lynkurs i SWOT-analyse Roald Bjørklund, Psykologisk Institutt
Konflikthåndtering i norsk arbeidsliv Eksamensrelatert stoff
Kompetente barn og unge
Rapport - bedrift Sammendrag Innholdsfortegnelse
1 Eiendom og drift Arbeidsmiljøundersøkelsen ved NTNU 2009 Drift og Eiendom Et verktøy for utvikling av arbeidsmiljø ved NTNU Utviklet internt i NTNU for.
Hva vi skal se på Prosjekt og prosjektfaser Oppgaveskriving
Faglige team ved Avdeling for IT: Hvorfor og hvordan? Jan Høiberg Personalseminar, Hydra,
Ståstedsanalysen som verktøy for skoleutvikling
RHS-Seminar Alexandra
Hvordan skrive en god utredning?
Avdeling for sosionomutdanning
Randi Irene Tone Olav Duun videregående skole
Programfag til valg Et individuelt tilpasset opplegg.
Gullfakslandsbyen2009.
Om å disponere masteroppgaver i forvaltningsinformatikk
Om å disponere masteroppgaver
Velkommen!. Velkommen! Hvorfor trenger Norge et Faglig råd for PP-tjenesten?
«Lese og løse oppgaver»
Agenda: Kort gjennomgang av ARK, innhold og teori Gruppearbeid
Evaluering av Avinors organisering og tilknytningsform Møte med fagforeninger og tillitsvalgte 13. februar 2006.
Kurs i obligasjonsrett ved Per Sigvald Wang
Målsetning med kurset: Presentasjon av, og trening på, verktøy og metoder til bruk for praktisk etikkarbeid og etisk refleksjon i kommunen. Målgruppe:
Arbeidsmiljø- og klimaundersøkelser (ARK)
Noen kommentarer til Kostrat evalueringen EVA-8 Hurdalsjøen 5-6 september 2002 Hans Torvatn, SINTEF Teknologiledelse.
Arbeidsmiljø- og klimaundersøkelser (ARK)
1 EiT 2006/ Eksperter i Team Medisinsk Teknologi og Samfunnet Rapportskriving Prosjektrapport.
PSY dag KOMMUNIKASJONSTRENING
Dokumentasjonsdag Torsdag 17.mars :00 – 15:00 Oppsummering fra gruppearbeid.
Bachelorprogrammet i offentlig administrasjon og ledelse OADM 3090 AVSLUTNINGSEMNE Faglig opplegg våren 2007 Læringsmål: - Trening i problemløsning gjennom.
Fokusgrupper Komité Helse og omsorg 25. februar 2015.
Konflikter Kartlegging Konflikttyper Håndteringer.
Praksis krav, rapport & eksamen SPED 4000 – LML -
Prosjekt - studenttett post av Kirsten Halse. Hensikten med presentasjonen... å informere om hvordan prosjektet er utviklet og spesielt å gi en forståelse.
1 Kap 17: (Finnes ikke) Kortfattet gjennomgang av konklusjoner i forelesningene Kommentarer til karakterskalaen AML og lovdata.no Kommentarer til eksamensoppgaver.
Innledning til: Tilsyn, hva finner vi av avvik og hvordan lukke disse avvikene? Regelverk og veileder; § 3a og rapport fra ROS.
1 Kap 17: (Finnes ikke) Kortfattet gjennomgang av konklusjoner i forelesningene Kommentarer til karakterskalaen AML og lovdata.no Kommentarer til eksamensoppgaver.
Konflikthåndtering i norsk arbeidsliv
FRM 2021 – våren 2007 Prosjektoppgaver i samfunnsfarmasi Veiledere: Helle Håkonsen Rolf Johansen.
Arbeidsoppgave (1) NB: På eksamensdagen vil det bli gitt 2 – to – eksamensoppgaver, hvorav 1 – en – skal besvares. Eksamensoppgavene gis innenfor pensum.
Lørenskog kommune PUBLISERT: OMRÅDE: TEMA: OPPVEKST OG UTDANNING Tverrfaglig samarbeid for barn og unge TVERRFAGLIGE MØTER 22. SEPTEMBER 2016 HEGE DYRLAND.
Dialogverksted [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
Hvordan bør oppgaven bygges opp? Avsluttende arbeid Spama.
Unge & Rus IVERKSETTING OG GJENNOMFØRING. Tiltaket Unge & Rus i Oslo – en prosessevaluering En studie av iverksetting og gjennomføring av Unge & Rus i.
Foto: Bjørn Erik Olsen Bruk av medarbeider- plattform i en avdeling.
Seminarundervisning STV2250 – Internasjonal miljø - og ressurspolitikk.
NY VRI Nina og Ingvild.
Å skrive masteroppgave
Utkast til eksamensoppgaver PSY 2404 – Vår 2005 versjon
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Fra sjef til leder Modul 2: Gruppecoaching.
REFLEKS.
Hva skjer i programmet nye Kristiansand
Utforskende undervisning A – Forarbeid
La elevene løse oppdraget B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

PSY4401 - (Videregående modeller i arbeids- og organisasjonspsykologi) Dag 5: Oppsummering av foregående 4 dager SWOT-analyse av gruppearbeid Eksamensforberedelse Eksamensoppgaver 

Agenda 09.15 – 11.30: Ref. dagsorden 11.30 – 12.15: Lunsj 12.15 – 13.00: Eventuelt

Overordnet mål Velge ut sentrale tema fra daglig A&O arbeid og inkludere disse i undervisningen Innøve ferdigheter i arbeidsform som anvendes i arbeidslivet Utvikle fagligdyktighet og refleksjon Tema: Kartlegging med spørreskjema Tema: Debrief med 3 F-modellen og SWOT Tema: Utvikling av effektive team Tema: Kommunikasjon og konfliktløsning Tema: Team-orientert eksamensarbeid

Eksamensordning for 4401 Studentene fordeles på 3 grupper på ca 7 ("eksterne studenter" blir fordelt likt utover gruppene). Eksamensoppgaver blir gitt og fordelt siste dag av undervisningen i 4401 (dvs. 11 oktober). Eksamensdato er tirsdag 30. oktober fra kl. 09.00. Gruppene har da nær 3 uker til å arbeide med oppgaven. Sted: Auditorium 2 (56 plasser) Gruppene presenterer sine oppgaver i plenum fra kl 09.15. To faglærere fungerer som opponenter. De øvrige studentene stiller spørsmål ex auditorium. Presentasjonen skal være med Powerpoint. Alle deltagere i gruppen skal legge frem minst et tema fra en disposisjon av besvarelsen.

Besvarelsen bør ha noe av den samme struktur som en artikkel, men noe justert i forhold til eksamensformen. Tema som kan være med: - sammendrag - innledning med bakgrunn for problemstillinger - problemstillinger - metode - resultater i form av teoridel - drøfting av teoriene - konklusjon - henvisning til referanser - oppsummering på engelsk

Roald er åpen for at erfaringene underveis vil endre eksamensformen noe. Tidsramme (foreløpig): fremleggelse 1 time, spørsmål fra faglærere + studenter 1/2 time. Første gruppe starter (etter loddtrekning) kl 09.15 Neste gruppe kl 11.15 Tredje gruppe kl 14.30 Per er kontaktperson underveis for tekniske spørsmål

Oppgave 1. Kartlegging av arbeidsmiljøet. Dere har som oppgave å delta i kartlegging av arbeidsmiljøet i en større norsk organisasjon. Valget er falt på bruk av spørreskjema fordi mange respondenter skal nåes på kort tid. Velg et spørreskjema egnet til å måle organisasjonsklima. Hvilke hensyn er vurdert ved valg av det aktuelle spørreskjema. Beskriv hvordan spørreskjemaet er konstruert (reliabilitet og validitet). Diskuter fordeler og ulemper med spørreskjema som kartleggingsmetode av organisasjonsklima. Hvordan kan spørreskjemaet benyttes for å påvirke arbeidsmiljøet i positiv retning.

Oppgave 2. Organisasjonsutvikling En stor statsorganisasjon har nylig gjennomført en Risiko og Sårbarhetsanalyse (ROS). Det fremkom her et sterkt ønske om å utvikle mer fremtidsrettede arbeidsformer med vekt på mer samarbeid. Organisasjonen har besluttet at den trenger bistand fra eksterne konsulenter til å bidra i en slik utvikling og konkret hjelp til å utvikle effektive team og benytte teamene i en del arbeidsoppgaver i fremtiden. Arbeidsoppgaver har hittil vært utført av enkeltpersoner og organisasjonen har nærmest ingen erfaring med teamarbeid. Diskuter tema som bør vurderes i forkant før teamene etableres. Diskuter hvilke tema som bør inngå ved utviklingen av effektive team. Diskuter hvordan man opprettholder effektive team i organisasjonen. Diskuter hvordan det er mulig å evaluere effekten av å benytte team i organisasjonen.

Oppgave 3. Kommunikasjon og konflikthåndtering En person ble ansatt i en offentlig barnehage i 2000 i en kommune med om lag 24.000 innbyggere. Personen opplevde å bli dårlig behandlet av andre ansatte og ble i 2003 sykemeldt for ett år grunnet depresjon, angivelig forårsaket av mobbing på arbeidsplassen. I 2005 fikk personen jobb ved annen barnehage i kommunen og i 2006 overført til annen barnehage. Personen føler at det er iverksatt en kampanje mot henne som er preget av mobbing. Kommunen selv stiller seg uforstående til dette. Den ansatte ble i 2006 på ny langtidssykemeldt med et betydelig redusert selvbilde og har nå gått over på rehabiliteringsmidler. Den ansatte ønsker fremdeles å jobbe i barnehage men under gode og trygge betingelser. Kommunen og de ansatte mener at de ikke trakasserer noen av de ansatte, men at kollegaen ikke fungerer sammen med de andre og heller ikke sammen med barna. Situasjonen er fastlåst. Gruppen er kalt inn som sakkyndige for å avklare forholdet. Hva vil gruppen gjøre. Lag er fremdriftsplan for arbeidet og drøft mulige problemstillinger og løsningsforslag. Hvordan vil gruppen kvalitetssikre arbeidet.