Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva skjer i programmet nye Kristiansand

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva skjer i programmet nye Kristiansand"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hva skjer i programmet nye Kristiansand
Nye Kristiansand kommune Hva skjer i programmet nye Kristiansand 7. September 2018 | Informasjon til ansatte

2 Vi går en spennende høst i møte og flere prosesser pågår parallelt
Organisasjonsstrukturen skal fastsettes Hva skal ligge innen hvert enkelt kommunalområde? Hvordan skal resten av organisasjonen se ut og hvor mange ledernivåer skal vi ha? Innplassering av ledere Lokalisering av tjenester på rådhusene I løpet av høsten skal organisasjonsstrukturen fastsettes og lokalisering av tjenester på rådhuset bestemmes. Overordnet administrativ organisering med ansvarsdeling mellom direktørområdene er snart på plass. Deretter starter arbeidet med å beskrive resten av organisasjonsstrukturen. Hvordan skal de ulike kommunalområdene organiseres, og hvor mange ledernivåer skal det være? Hvor mange lederstillinger skal vi ha, hvordan skal stabs- og støttefunksjoner være organisert og hvordan skal vi sikre samhandling på tvers? Dette arbeidet forventes ferdigstilt i begynnelsen av november. Samtidig pågår lokalisering av tjenester. Litt mer informasjon om dette arbeidet kommer på egen slide. Nye Kristiansand kommune

3 Alle ansatte er med videre og ingen går ned i lønn
Kommunesammenslåing er en virksomhetsoverdragelse Ingen mister arbeidsforholdet sitt Det kan bli endring i stillingsinnhold, tittel og lokalisering for noen ansatte Endring i stilling er mest aktuelt for folk i lederstillinger på rådhusene Omstillingsveileder skal lages for å hjelpe med praktisk og juridisk korrekt gjennomføring For å hjelpe ansatte og ledere med den praktiske gjennomføringen av omstillingsarbeidet skal det lages en omstillingsveileder. Det er et dokument som beskriver viktige grunnprinsipper for omstillingen og bidrar til at alle parter kan få samme forståelse av hva som skal skje. Tillitsvalgte og verneombud vil være tett på i hele denne prosessen og delta i drøftingsmøter underveis.

4 Hvordan blir innholdet i kommunalområdene bestemt?
Bygger på fellesnemndas vedtak 24. april Juni 2018 ble justert forslag sendt på innspillsrunde til ansatte (frist 17. august) 72 innspill kom. Disse er grundig gjennomgått av programledelsen Programleders foreløpige beslutning går ut som saksnotat til drøfting 7. september Drøftes i Arena for drøfting Programleder foretar endelig beslutning Orientering om beslutning i fellesnemnda I fellesnemndas vedtak i april om overordnet administrativ struktur lå det ved en skisse til ansvarsområder/tjenester i de ulike kommunalområdene. Denne skissen er i ettertid bearbeidet og gjort noe mer detaljert. I slutten av juni fikk alle ansatte mulighet til å komme med innspill til hvordan innholdet i stabs- og kommunalområdene i nye Kristiansand skal bli. Et forslag til ansvarsfordeling mellom direktørområdene gikk ut til alle ansatte på e-post og ble publisert på nettsidene til nye Kristiansand i juni med svarfrist 17. august. Det kom 72 innspill. Samtlige ble behandlet av oss i programledelsen da vi var på arbeidsmøte i København nylig. Resultatet vi kom frem sendes ut til tillitsvalgte i dag, 7. september, som et saksnotat til drøfting før endelig beslutning tas 24. september.

5 Foreløpig tidslinje for høsten 2018
Ansvarsdeling direktører Kartlegging (planl. og gjennomføring) Omstillingsveileder Innplassering av ledere Lokalisering av tjenester Organisasjonsmodell neste nivå Utvelgelsesområde/kriterier Sept. Okt. Nov. Des. Jan. Febr.

6 Hvordan skal vi jobbe med lokalisering av tjenester på rådhusene?
Delprosjekt som ledes av Kjell A Kristiansen (direktør for organisasjon, personal og stab i nye Kristiansand) Ser på fordeling av fagmiljøene mellom dagens tre kommunesentre Fagpersoner, tillitsvalgte og vernetjeneste skal sammen jobbe med kriterier for lokalisering Skal opp i fellesnemnda 27. november Et annet viktig arbeid som skjer i høst er oppstarten av lokalisering av tjenester på rådhusene, dvs. en fordeling av fagmiljøene mellom dagens tre kommunesentre. Dette arbeidet ledes av direktør for Organisasjon, personal og stab, Kjell A Kristiansen. Delprosjektets fagpersoner, tillitsvalgte og vernetjeneste skal jobbe med kriterier for lokalisering og legge frem et forslag som drøftes med tillitsvalgte før det skal opp i fellesnemnda 27. november.

7 Hvordan skal vi jobbe videre med de neste nivåene i organisasjonen?
Arbeidet starter opp når overordnet ansvarsdeling mellom direktørområdene er på plass Dette arbeidet vil blant annet foregå i workshoper med ledere og tillitsvalgte Aktuelle kandidater til lederstillinger vil bli kartlagt Omstillingsveileder og tett involvering av tillitsvalgte sikrer en god prosess Overordnet administrativ organisering med ansvarsdeling mellom direktørområdene er snart på plass. Deretter starter arbeidet med å beskrive resten av organisasjonsstrukturen. Hvordan skal de ulike kommunalområdene organiseres, og hvor mange ledernivåer skal det være? Hvor mange lederstillinger skal vi ha, hvordan skal stabs- og støttefunksjoner være organisert og hvordan skal vi sikre samhandling på tvers? Dette arbeidet forventes ferdigstilt i begynnelsen av november.

8 Hvordan kan du påvirke prosessen videre?
Gi innspill gjennom din egen leder i dagens linjeorganisasjon Gå gjennom tillitsvalgte (arbeidstakerorganisasjonene) Delta i aktuelle workshoper om prosessene dersom du får en invitasjon til det Mange lurer på hvordan de kan påvirke prosessene videre Hovedkanalen for innspill er fortsatt egen leder og arbeidstakerorganisasjonene. Utover høsten vil det i tillegg bli arrangert workshoper med ledere og tillitsvalgte.

9 Kommunikasjon Vi i programmet kommer til å kommunisere hyppigere denne høsten Vi trenger deres hjelp til å nå ut til ansatte som ikke sitter foran en PC Kommunikasjonen går fortsatt via linja i dagens tre kommuner og via programmets kanaler Vi prøver å nå ut samtidig i alle tre kommuner Hjelp oss å bli bedre. Kontakt oss via Kommunikasjon Vi skal gjøre vårt ytterste til å kommunisere enda hyppigere denne høsten, noe vi forstår er et klart ønske fra hele organisasjonen. Har du tips til hva som kan bli bedre – si ifra! Vi kommuniserer via organisasjonen i dagens tre kommuner – og gjennom programmets kanaler (nettsiden, informasjonsbrev fra Camilla, Facebook, presentasjoner på nettsiden, informasjonsmøter osv.)

10 Nye Kristiansand kommune


Laste ned ppt "Hva skjer i programmet nye Kristiansand"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google