Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

REFLEKS.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "REFLEKS."— Utskrift av presentasjonen:

1 REFLEKS

2 Metoden i Refleks Reflekterende team, som Refleks er utviklet fra, brukes i arbeidsveiledning og terapi Vi har ikke tilgang til virkeligheten «i seg selv». Vi har kun tilgang til vår beskrivelse av den (jfr filosofen Immanuel Kant) Om vi åpner opp for å høre på andres forskjellige beskrivelse av verden, får vi tilgang til et enormt mangfold av beskrivelser. I møte med mangfoldet av beskrivelser får vi mulighet til å justere vår egen beskrivelse.

3 Metoden i Refleks Gir noen rammer som lar fortelleren (alternativt kalt veisøkeren/veilanden/personen i fokus) fortelle uavbrutt. Styrker fokuset på fortellerens fortelling ved at denne gjenfortelles. Dette sikrer samtidig avsporing. Lar fortelleren få en god distanse til de andres refleksjon ved at denne er snudd ut av gruppen. Lar fortelleren fritt velge fra de andres refleksjoner ved at han/hun ikke trenger å respondere på disse underveis.

4 Konkret gjennomgang De følgende foilene viser gangen i «refleks». Lilla stol er gruppeleder. Grønn stol er fortelleren.

5 Gruppe

6 Alle presenterer kort sin fortelling

7 Gruppen velger fortelling

8 sin fortelling uavbrutt
Forteller hele sin fortelling uavbrutt

9 Gjenfortelling uten tiltale. «Jeg hørte han fortelle at…»

10 Eventuelt korrigere eller legge noe til

11 «Jeg forestiller meg at…» «Jeg blir nysgjerrig på…»
Refleksjon. «Jeg forestiller meg at…» «Jeg blir nysgjerrig på…»

12 «Dette tar jeg med meg videre»

13 Eventuell videre refleksjon

14 «Slik har det vært for meg»

15 Fordeler ved metoden Gir noen rammer som lar fortelleren (veisøkeren/veilanden/personen i fokus) fortelle uavbrutt. Styrker fokuset på fortellerens fortelling ved at denne gjenfortelles. Dette sikrer samtidig avsporing. Lar fortelleren få en god distanse til de andres refleksjon ved at denne er snudd ut av gruppen. Lar fortelleren fritt velge fra de andres refleksjoner ved at han/hun ikke trenger å respondere på disse underveis.

16 Det viktigste er: Stol på strukturen! Vi skal forsøke å unngå:
Å fortelle om noe liknende som vi har opplevd. Fokus skal være på fortellerens fortelling. Å gi råd. Rådgivning alltid står i fare for å forminske den andres utfordringer og opphøye rådgiveren. Å bryte strukturen. Det skal ikke være dialog mellom gruppa og fortelleren før eventuelt i siste del. Å legge stor vekt på ros. Målet er ikke vurdering, men refleksjon. Refleks


Laste ned ppt "REFLEKS."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google