Lisbeth Iversen Byråd for helse og omsorg, Hilde Onarheim og

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Samhandlingsreformen Tove Karoline Knutsen 3. februar 2010.
Advertisements

AVLASTNING Melhus
Husbankens virkemidler i det boligsosiale arbeidet
Rolf Barlindhaug Norsk institutt for by- og regionforskning
Husleie nivå  Husleien opp med ca 100% på 10 år.  Inntektene har hatt en lavere utvikling.  Det begynner å bli ”normalt” med over 40% bo.
St.meld. nr. 47 ( ) Samhandlingsreformen Rett behandling på rett sted til rett tid Statssekretær Ellen Birgitte Pedersen August/september 2009.
Samhandlingsreformen Rett behandling på rett sted til rett tid
Samhandlingsutfordringer sett fra helsemyndighetenes perspektiv
Plan for videreutvikling av pleie- og omsorgstjenestene
Sosial boligpolitikk Velferdsalliansen Sosialpolitisk Forum Oslo, 21 april 2005 Lars Aasen Daglig leder.
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Samhandlingsreformen med særlig fokus på psykisk helse- og rusfeltet
NFF-møte Dagsorden • Samhandlingsreformen intensjoner • Områder i Samhandlingsreformen i 2012 • Virkemidler i 2012 • Avtaler med sykehuset – samarbeid.
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Helse- og omsorgspolitikk •Samhandlingsreformen. Samhandlingsreformen Rett behandling – på rett sted – til rett tid •Bedre samhandling mellom kommuner.
Behovet for voksenboliger Hva kan kommune og helsevesenet spare på private løsninger? Vestlandske Bygg- og anleggsdag, 31. oktober 2013 Hilde Onarheim.
Hva betyr de politiske føringene for ergoterapeuters prioriteringer? Møteplass: Allmennhelse 14.- mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Samhandlingsreformen Kommunestyresalen 16.5 og og19.06 og Signe Louise Berthelsen Rigmor Måntrøen Mette Braathen.
SAMHANDLINGSREFORMEN ORIENTERING BYSTYREKOMITÉ HELSE, SOSIAL, OMSORG
Økonomiplan Presentasjon av rådmannens forslag i bystyrekomiteen 9. november 2011.
Byrådets visjoner for Bergen 27. oktober 2005 Byrådsleder Monica Mæland.
Samhandlingsreformen og nye helselover Sentermøte 15. desember 2011 Wenche Jensen.
Møte med bydelseldrerådene Onsdag 30.oktober 2013
Omsorgsplan 2015 nettverk Ingrid Mydland
Er vi rusfaglig klar for samhandlingsreformen?
1 Samhandlingsreformen: Hvor er fysioterapeutenes plass? Høstseminar avd Buskerud FORBUNDSLEDER EILIN EKELAND.
1 Fysioterapiårsverksutvikling Hentet fra KOSTRA KOSTRA TALL PR JULI 2011.
1 Samhandlingsreformen: Hvor er fysioterapeutenes plass? Dagseminar tillitsvalgte i Aust-Agder FORBUNDSLEDER EILIN EKELAND.
Fysioterapiårsverksutvikling
IndikatorerÅr 2010Kommentar Sosialhjelpsmottakere (totalt)2029Ant. klienter varierer fra mnd til mnd Antall deltakere på KVP (totalt)150 Sosialhjelpsmottakere.
Presentasjon av rapporten ”Behovs – og konsekvensanalyse i helse og sosialsektoren” Bergen,
Samhandling og ideell virksomhet
St.meld. nr. 47 ( ) Samhandlingsreformen Rett behandling på rett sted til rett tid Lagt fram 19. juni 2009.
Husbanken -statens sentrale organ for gjennomføring av boligpolitikken Regjeringens visjon er: "alle skal kunne bo godt og trygt". For å nå denne visjonen.
Husbanken – Klar til å bistå kommunene Geir Barvik Administrerende direktør.
Boligkonferansen i Tromsø mai Boligpolitikk i Tromsø boligsosiale utfordringer.
Hans Seierstad, Leder i KS i Oppland og ordfører i Østre Toten Begrensninger og muligheter Dialogkonferansen 2011.
Oslo – flest utfordringer – størst oppmerksomhet
Lover Helse- og omsorgstjenesteloven Pasient- og brukerrettighetsloven
Boligkonferansen 2004 Politisk rådgiver Roger Iversen Kommunal- og regionaldepartementet 24. mars 2004.
Samhandlingsreformen Av Vigdis Giltun. Riktig diagnose: Må samle et helhetlig ansvar for helsetjenesten Behov for mer spesialiserte helsetjenester i kommunene.
Barne- og familiedepartementet Presselunsj Statlige skjønnsmidler til kommunene og likebehandling av kommunale og private barnehager Roland Fürst.
Skjema 13 Kommunalt disponerte boenheter og boligvirkemidler.
Kommunenes rolle i den nye helsereformen Nils Fr. Wisløff rådmann i Drammen kommune og medlem i helsereformens ekspertgruppe.
Innledning – om samhandlingsreformen og endringer i helselovgivningen
Omsorgsplan 2015 – Hva kan Fylkesmannen bistå kommunene med? Møte med helse- og omsorgsnettverk Selbu – 4.mars 2009 Fylkeslege Jan Vaage.
Budsjett 2015 og økonomiplan Byrådets forslag.
Informasjonsmøte i Ytrebygda barnehage
Statusrapport Boligsosialt utviklingsprogram fase 1 Kommunestyret 3
NBBLs landsmøte 2003 Oslo 11. –12. juni 2003 Tale til landsmøtet Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
Sosialtjenesten i Bergen
Bolig – Den fjerde velferdspillaren
2 Kjente utfordringer Oppgavemelding –Frigjøre 500 mill. i løpet av fire år –De frigjorte midlene skal i all hovedsak brukes til økte behov innenfor kjerneoppgavene.
Byrådsavdeling for sosial, bolig og områdesatsing
Tjenester og tiltak for rusmisbrukere i Bergen
Samhandlingsreformen Hva kan dette ha å bety for kommuner og helseforetak? Daniel Haga 1.
Samhandlingsreformen i kommunene- Erfaringer fra Ski kommune
Fylkesmannen i Sør-Trøndelag Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan.
PRESENTASJON strategiseminar
| Behov for ny statistikk i KOSTRA ved oppbygging av lokalmedisinske sentre Michael Kaurin Helsedirektoratet.
SAMHANDLINGSREFORMEN 25. august 2009 Tromsø Randi Røvik Samfunnspolitisk enhet.
Lørenskog kommune PUBLISERT: OMRÅDE: TEMA: HELSE OG OMSORG Folkevalgtopplæring INTRO HELSE OG OMSORG
Boligpolitisk samhandling 5. oktober 2011 Regiondirektør Mona Liss Paulsen.
1 Samhandlingsseminar Innledning om kostnadsflyt.
Sluttanalyse Boligsosialt utviklingsprogram i Asker kommune
Nasjonal erfaringskonferanse
HELSE- OG SOSIALETATEN
Hjemmebaserte tjenester
Budsjett 2014 Økonomiplan Kommunestyret 23. Oktober 2013
Undervisning og barnehage
Utskrift av presentasjonen:

Lisbeth Iversen Byråd for helse og omsorg, Hilde Onarheim og Byråd for sosial, bolig og områdesatsing, Lisbeth Iversen

Som dere vet, så er nå Helse og inkludering delt inn i to byrådsavdelinger -> Helse og omsorg – Sosial, bolig og områdesatsing Helse og inkludering

Tjenesteområdenes størrelse Sum netto budsjett 5,7 mrd. (5,4) Sum brutto budsjett 6,8 mrd. (6,4)

Netto og brutto pr tjenesteområde

Barnevern Opprettholde et omfattende barnevern som i dag. Målt i form av høy dekningsgrad og utgifter pr innb. Skjermer barnevernet for kutt i 2012 som i 2011. Styrke den koordinerte tjenesteytingen til barn og unge med omfattende og sammensatte behov. Ny Barne- og familieetat – nye muligheter. Styrke tilbudet til personer som opplever vold i nære relasjoner. Arbeide med sikte på kommunal overtakelse av statlige ansvarsområder i barnevernet.

Eldre og særlig omsorgstrengende Bygger ferdig nytt sykehjem i Fyllingsdalen som også skal være et kompetansesenter for demente. 129 plasser + eldresenter. Starte prosjektering av nytt sykehjem med 90 ensengsrom for ferdigstillelse i 2015. Fortsatt drift av alle aldershjemsplassene. Fortsatt kjøp av plasser ved Olaviken alderspsykiatriske sykehus. Byggestart for omsorgsboliganlegget på Gartnermarken med ca 50 Omsorg + boliger og ca 10 boliger for funksjonshemmede. Omstille etablerte omsorgsboliger til Omsorg + standard. Reversere reduksjon av midlene til miljøstillinger i serviceboligene.

Eldre og særlig omsorgstrengende Utvikle gode tjenester i tråd med Samhandlingsreformen. Fokusere på gode tilbud til utskrivningsklare pasienter, som omfattes av det nye betalingsansvaret fra 01.01.12. Styrke og forbedre den forebyggende delen av omsorgen for hjemmeboende demente. Arbeide for mer bruk av trygghetsskapende omsorgsteknologi. Styrke rammen for pleie- og omsorgstjenester. Følge bedre opp hjemmeboendes ernæringsstatus og legemiddelhåndtering. Gi tjenester til flere utviklingshemmede i private botiltak.

Helsetjenester Styrke det kommunale tilbudet om dagrehabilitering (slagbehandling mm.) fra ett til tre team (4,6 mill). Etablere Frisklivssentral (4,0 mill.) Styrke skolehelsetjenesten med 2,5 mill. Øke kapasiteten i Helsestasjon for ungdom (0,5 mill.). Etablere 6 nye hjemler og styrke samarbeidet med fastlegene Betale 20 % av behandling og konsultasjoner i spesialisthelsetjenesten (kommunal medfinansiering som følge av Samhandlingsreformen (ca 205 mill).

Sosialtjeneste og rus I samarbeid med helse og omsorg holde fokus på rusforebygging og etablering av TIUR (Tidlig intervensjon for ungdom med rusproblemer). Iverksetting av tiltak mot overdoser. Nye LAR-sentre i Fyllingsdalen og Laksevåg. Strax-huset flytter inn i dagens LAR-senter på Damsgård. Avtale om bruk av omsorgsinstitusjoner for rusavhengige.

Veiledende sosialhjelpssatser Tilpasser sosialhjelpssatsene i Bergen til statens veiledende satser for økonomisk stønad. Regulerer sosialhjelpssatsene for ekstra tilskudd til klær. Bruke beløpsgrenser i retningslinjer for statlig bostøtte som veiledende tak på dekning av husleie. Satsene for enslige med barn og par med barn varierer med antall barn og barnas alder. Bergen kommunes satser i dag varierer kun med antall barn.

Satsning på områdeløft og nærmiljø 20 millioner i årlige investering til by- og stedsutvikling gjennom områdeløft Nye møteplasser gjennom store grønne investeringer 90 millioner over tre år til Barnas byrom! Markusplass og bro over Damsgårdssundet Samarbeid med Husbanken om viktige løft for områdene Årstad, Damsgård og Ytre Arna

Grønne investeringer Igangsette Løvstien, Solheim – Riplegården Opprusting av Nedre Korskirkeallmenningen Rehabilitering av Johanneskirketrappen og Nygårdsparkens nedre del Tilrettelegge adkomster og stier mot Lyderhorn Utbedre midtre del av Stoltzekleiven Gjennvinne gyte og oppvekstområder for fisk omkring Nordåsvannet

Boligsatsning Redusere boligkøen ved å etablere flere utleieboliger. Pr i dag er 218 boliger ferdig eller under realisering. Nye utlysninger på Doffin Skaffe nye tomter Øke andelen fra ”leie til eie” (øke antall startlån til kommunale leietakere). Opprettholde rekordhøyt bruk av startlån (480 mill) Øke bruken av statlig bostøtte