Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Nasjonal erfaringskonferanse

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Nasjonal erfaringskonferanse"— Utskrift av presentasjonen:

1 Nasjonal erfaringskonferanse
Byråd for Sosial, bolig og områdesatsing Dag Inge Ulstein, Bergen Kommune

2 Hvorfor velger Bergen kommune områdeløft som strategi i levekårsutsatte områder?
Bakteppe: Levekårsdata over flere år (2008, NY NÅ I ÅR – FORTSETTER Å KARTLEGGE. Funnene bekrefter viktigheten av å satse i nettopp disse områdene) Eksisterende statistikk fra etater og virksomheter – Satt med informasjon – Hvordan vri oppmerksomhet og ressurser (?!) For lite offentlig fokus over flere år Initiativer fra den lokale befolkning Synlige behov for endring og kvalitetsheving av fysisk infrastruktur. «Helhetlig og sammenhengende innsats: Styrke lokalmiljøet og gjøre det til et bedre sted å bo/leve!

3 «…skal gi positive resultater for lokalbefolkningen, for byen og for samfunnsøkonomien»
Arbeidshypotesen

4 Organisering: (verktøy)
Forankringen – ser at andre avdelinger (gjennom kommunaldirektørleddet – på tvers av avdelingene) Forankret det sentralt i avdleingen. Områdekoordinator – spesialrådgiver ++.

5 Husbanken viktig bidragsyter (6, 7 mill. inneværende år).
Bergen kommune gjør store investeringer i de ulike områdene * Damsgårdssundet (ca. 400 mill). * I Indre Laksevåg og Ytre Arna investerer kommunen bl.a. knyttet til parker/lekearealer og fellesarenaer. Nye skolebygg.mm. Økonomi Kanalisere – Prioritere disse områdene!

6 3. Kort gjennomgang av de enkelte områdene:
Gjennomgang av områdene: Handlingsprogrammet ”Ny energi rundt Damsgårdssundet” oppstart 2006, kom med i husbankens tilskuddordninger for områdeløft i 2011. Ytre Arna kom med i 2012, og det ble ansatt koordinator sommeren 2012. Indre Laksevåg kom inn under områdeløft i 2012, og det ble ansatt koordinator i november 2012.

7 Gjennomgang av områdene:
Handlingsprogrammet ”Ny energi rundt Damsgårdssundet” oppstart 2006, kom med i husbankens tilskuddordninger for områdeløft i 2011. Ytre Arna kom med i 2012, og det ble ansatt koordinator sommeren 2012. Indre Laksevåg kom inn under områdeløft i 2012, og det ble ansatt koordinator i november 2012.

8 Gjennomgang av områdene:
Handlingsprogrammet ”Ny energi rundt Damsgårdssundet” oppstart 2006, kom med i husbankens tilskuddordninger for områdeløft i 2011. Et transformasjonsområde Historien – Mikal Krohn – lån . Bergensbanken – DNB som flytter inn med… x antall arbeidere. Arbeidsplasser og boliger.

9 Barnetråkkregistrering i alle områdene

10 «Ny energi rundt Damsgårdssundet»
Broen, Markusplassen, Løvstien, Nygårdsparken, Tverrforbindelser.

11 Ny gang- og sykkelbro

12

13 Mannskoret Fremad gir eldre et viktig kultur og mimretilbud..
Dansgegruppe,- for øvrig et yrende liv og en variert aktivitetsmeny utviklet i samarbeid med elevene ved skolen og i samarbeid med FAU.

14 Indre Laksevåg, siktlinje fra fjord til fjell
Indre Laksevåg, siktlinje fra fjord til fjell. Et område som også vil oppleve store endringer med hensyn til ny boligbygging, trafikale løsninger, etablering av arbeidsplasser. Indre Laksevåg: Damsgård skole 325,5 mill. (Økonomiplan ) Holen skole          300,5 mill.  «      « Håsteinarparken 23, 4 mill. Løvstien 40 mill. Opprustning lekeplasser/ballplass 1. 6 mill Innspill – opera og bybanebro (!) mye spennende som kommer opp!

15 Håsteinarparken i Indre Laksevåg
Etablering av Håsteinarparken, som vil bli en enorm gevinst for område. Markerer historiske spor!

16 Ny lekeplass i regi av Barnas byrom under arbeid i Gyldenprisveien.

17 Ytre Arna Ytre Arna ligger i randsonen av Bergen og har urbane kvaliteter så vel som kjennetegn fra bygdelivet. Stedsutvikling. Store plangrep. Ytre Arna: Tidligere MPG/Bergensprogrammet ca 11 mill. Opprustning lekeplasser ca 1,5 mill. Sætre parken avsatt 4 mill.

18 Representanter fra Grønn etat vurderer eksisterende trappeparkanlegg.
Landskapsarkitekt- Mogens Lock – Sjefsarkitekt. Gunnar (Sjekk navn)

19 Gamle løsninger preger området,- mye å ta fatt i

20 Arbeidslaget som gjør kjempeinnsats med dugnad, opprydning m.m.
Forventet resultat: Endringer i områdene skjer i samarbeid med befolkningen og sentrale lokale aktører. Frivillige ressurser utløses. Effektiv, målrettet og samordnet bruk av offentlige midler. Mer variert beboersammensetning i området. Mer kvalitet og estetikk i områdene og mindre stigma. Mer velferd i områdene, og særlig for barn og unge. Bedre bysamfunn. Det legges opp til evaluering. Utrolig kjekt å være med å løfte frem – skatter. Ressurser. Krevende arbeid. Heldig i Bergen som har utrolig dedikterte og faglig tyktige – Ringte en - Vi er lojale mot områdesatsingen og metodikken. (innspill). Tillilten som våre kollegaer har bygd opp over tid. Ser at det er mulig! Ser frem til fortsettelesen. Område satsing er kommet for å bli – i Bergen! Takk for oppmerksomheten!

21 Nasjonal erfaringskonferanse
Byråd for Sosial, bolig og områdesatsing Dag Inge Ulstein, Bergen Kommune

22 Takk for oppmerksomheten!
Forventet resultat: Endringer i områdene skjer i samarbeid med befolkningen og sentrale lokale aktører. Frivillige ressurser utløses. Effektiv, målrettet og samordnet bruk av offentlige midler. Mer variert beboersammensetning i området. Mer kvalitet og estetikk i områdene og mindre stigma. Mer velferd i områdene, og særlig for barn og unge. Bedre bysamfunn. Det legges opp til evaluering. Takk for oppmerksomheten!


Laste ned ppt "Nasjonal erfaringskonferanse"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google