Årsmøte 2013 – Utdanningsforbundet Tynset Lise Beathe Hov Utdanningsforbundet Hedmark.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Det store heltidsvalget Stokmarknes 3. april 2014
Advertisements

Økt kvalitet som siktemål Forslag på veiledning til de 5 nye punktene på arbeidstid – i PBL – A området –
Arbeidstid i kommunale barnehager
Innleiing til kurs for tillitsvalde, Loen Jarle Hessevik.
Kurs hovedtillitsvalgte 8. – 9. mars Arbeidstidsordninger i barnehagen Tittelen endres i "Topp- og Bunntekst..."s2.
Kurs Utdanningsforbundet Halden Vann Landsmøte 2012 Kvalitet i utdanning. Hva dreier det seg om? Dagrun Lunsvoll.
Norsk Ledelsesbarometer 2013 Presentasjon Ledernekonferansen Lederne Stein Stugu 14/
Utdanningsforbundet Troms 9.mars 2010, Aktuelle saker Solveig Eldegard, sentralstyret.
Vi forandrer Norge! Motivasjon - Mestring - Muligheter Ungdomstrinnet Melding til Stortinget nr. 22 ( ) KD ah.
Pensjon – privat sektor
11. desember 2013 Opplæring for tillitsvalgte – Aktuelt fra klubbene Oppfølging av saker fra klubbmøtereferatene – – Pause
Tariff prioriteringer for å møte arbeidskraftutfordringene Finnmark 9. februar Strategikonferansene 2010 Kirsti Vassbotn.
Lokal arbeidstidsavtale
Forsøksordning i barnehage Hmmm Hvordan gå fram for å inngå lokale forsøksordninger?
ATB kurs 14. oktober Ingeniørenes Hus Ingvild Aga
Storkurs Utdanningsforbundet Halden 10. Nov 2011 Reidun Hansen.
Tariffkurs 22. – 23. mars 2012 Fra overordnet politikk til resultat - veien mot lokale forhandlinger.
Son, Østfold, 22. mars -12 Tariff Disposisjon Tariffområder og forhandlingsordning Lønnsutvikling og lønnsnivå Hovedtariffoppgjøret 2012 utfordringer/forhandlingstema.
Fagforeningsbevissthet, mobilisering og Unio i konflikt Tariff 2012
UTDANNINGSFORBUNDET FINNMARK/FINNMÁRKKU OAHPPOLIHTTU s2.
Kurs Reg. Nord Landsmøtet 2009
Regionkursene jan-feb 2010 Tidsbrukutvalget. Tidsbrukutvalget. Mandat Hensikten med utvalgets arbeid er å foreslå tiltak som vil gi bedre utnyttelse av.
Formålet med denne økta
Undervisningspersonalet i kommunal og fylkeskommunal grunnopplæring
12. april 2013 – Odd Espen Høili Tilsettinger Fredrikstad kommune.
Tilsettinger Utdanningsforbundet sin politikk Utdanningsforbundet Akershus Januar Kent Inge Waaler.
Aktuelt Karmøy, 6. desember 2011 Eva Sirevåg Sæstad.
Endringer i Hovedtariffavtalen Regionale kurs 2012.
Veiene videre for Utdanningsforbundets arbeid med profesjonsetikk
Lærerprofesjonens etiske plattform
Økonomi Informasjon som grunnlag for uravstemning juni 2014 Kap 4b
Prinsipp- og handlingsprogrammet Debatt frem mot landsmøtet 2014.
SFS Nytt pkt. 3.2 og videre prosess
8. desember 2011 Aktuelt fra Utdanningsforbundet Grimstad Aktuelt fra klubbene Årsmøte 2012 Trekking av Medlemsaksjonen Bruk av ufaglærte som.
Tariff 2014 Organisasjonsmessig behandling Klubbmøte.
Tariff Strategikonferansene Tariffperioden Hovedoppgjøret 2008Hovedoppgjøret 2008 –Økonomisk ramme: 6,34 % –Søkelys på kompetanse.
MEDBESTEMMELSE OG ROLLEN SOM TILLITSVALGT PÅ ARBEIDSPLASSEN
Meld. St. 24 ( ) Framtidens barnehage. Prosess Prosjekt i Kunnskapsdepartementet (KD) Styringsgruppe Blogg for å få innspill Møter med ulike aktører.
Arbeidsplasstillitsvalgtes rolle i budsjettarbeidet Utdanningsforbundet Trondheim februar 2012 Paul Erik Karlsen.
Tidsbruk i skule og barnehage Kva bruker vi arbeidstida vår til?
Samfunnsviterne - hvem er vi?
Ny organisasjonsstruktur - implementering Kurs hovedtillitsvalgte 8. – 9. mars 2010.
Bergenskurset 2012, Voss Anders Pedersen, leder av Utvalg for grunnskole Utvalg for grunnskole Verving.
Viktigst seier for Udf Beholde fleksibilitet IKKE ble økt tilstedeværelse ”Ikke ett minutt mer”…. 
Nettverk grunnskole Utdanningsforbundet Bergen November 2011.
Lokal arbeidstidsavtale
Tidsressurspott (Byrdefull ressurs).
Sentralt tariffoppgjør KS, 2012 Nettverkskurs for arbeidsplasstillitsvalgte, 11. juni 2012.
Nettverkskurs for arbeidsplasstillitsvalgte, 11. juni 2012
Arbeidstid – Bakgrunn-status-fremtid AT-samling Utdanningsforbundet Bergen juni 2013.
SI DIN MENING OM LØNNSOPPGJØRET! TARIFFPERIODEN DM
(atg-nettverk nov-2011) –Årsmøte i Utdanningsforbundet Bergen mars Det deltar 111 delegater. –Årsmøtet er den viktigste arenaen for å være.
Undersøkelsen vår 2013 Spesialundervisning. Hvem har svart? Barneskoler 22 stk Ungdomskoler 3 stk Kombinertskoler 4 stk  Ca 32 % av skolene i Bergen…..
KS strategikonferanse februar 2015 Gjennomgang av debattheftet.
Velkommen til Tastarustå skole
Bergenskurset 2013, Øystese Anders Pedersen, leder av Utvalg for grunnskole Utvalg for grunnskole Verving.
Tidsressurspotten Skoleåret
UDF som lederorganisasjon Tore Fjørtoft Sentralstyremedlem Leder av Sentralt Lederråd Ledersamling UDF Nord-Trøndelag Scandic Hell Værnes 20.Mars 2015.
Aktuelle saker i et lederperspektiv Vinter Forutsetninger Å ha minst èn lederrepresentant i alle styrer, fra lokalt til sentralt nivå Alle lokallag.
Innhold og mulig praktisering til beste for både skolen og ansatte
Om lokallaget og skoleringstilbudet til arbeidsplasstillitsvalgte Skolering av nye tillitsvalgte Lokal introduksjon Utdanningsforbundet Bergen 2014.
Finnmark – lokallagsledere og HTV Reidun Blankholm, sentralstyret.
Fra streik til tillitsbygging. Forhandlinger og brudd Arbeidstidsavtalen er en særavtale (SFS 2213). Varighet var fram til Forhandlingene med.
Hovedtariffoppgjøret 2016 U tdyping av temaene i debattheftet og utfordringsbildet foran tariff 2016 Per Kristian Sundnes, KS Arbeidsliv.
Verdiar og prinsipp for Utdanningsforbundet (LM2009) Morgendagens barnehage og skole – visjonsdelen (LM2009) Utdanningsforbundets politikk og innsatsområder.
Fagforbundets lønnspolitikk er en viktig del av forbundets prinsipp- og handlingsprogram. I prinsipprogrammet heter det:. Fagforbundets lønnspolitikk.
Fagforbundets kvalitetsbegrep  Alle innbyggere skal gjennom det offentlige ha tilgang på tilpassede velferdstjenester av god.
Organisasjonsmessig behandling. Tariff 2016 Hva blir det viktigste for Utdanningsforbundet i vårens hovedoppgjør? Tariff 2016s2.
Hva er det og hva omfatter de?
KS Utredning og Dokumentasjon
Utskrift av presentasjonen:

Årsmøte 2013 – Utdanningsforbundet Tynset Lise Beathe Hov Utdanningsforbundet Hedmark

s2 Gratulerer!

Profesjonsetikk Langsiktig utviklingsarbeid – som vi ønsker skal nå helt ut til arbeidsplassene Etikkperspektivet skal merkes i alt vårt arbeid Lanseringskonferanse sammen med alle høringsinstansene i februar I løpet av våren arrangeres det flere kurs for lærerutdannere, ledere og andre tillitsvalgte s3

Profesjonsetikk– hentet fra nettsida.. s4

Læreplanhøring gjennomgående fag De gjennomgående faga er norsk, engelsk, matte, samfunnsfag og naturfag. Fra 1. – 13. trinn Utdanningsforbundet Hedmark konsentrerte seg om norsk der det lenge har pågått en diskusjon om 1, 2 eller 3 karakterer Vi ønsker presise og tydelige læreplaner som er tilpasset de ulike alderstrinn Planene må gi skole og lærere rom for å bruke sin fagkunnskap og sitt profesjonelle skjønn for å tilpasse undervisningen til ulike elevgrupper og rammefaktorer Delte læreplaner i fellesfag på studieforberedende og yrkesfag er en bedre løsning enn samme læreplan – særlig i engelskfaget s5

Læreplanhøring valgfag på ungdomstrinnet Nye valgfag skoleåret 2013/2014: Levande kulturarv Trender og forbruk Natur og miljø Demokrati i praksis Med verda som mål Innsats for andre Trafikk Vi ble bedt om å uttale oss om Natur og miljø – vårt høringssvar kan leses på vår hjemmeside. s6

Stortingsvalget 2013 Utdanningsforbundet i Hedmark satser i år på en paneldebatt på storkurset. Debatten den 24. april ledes av Geir Helljesen og stortingskandidater fra de aller fleste partiene har bekreftet sin deltakelse. Vi håper å få NRK Hedmark/Oppland til å dekke debatten. s7

Stortingsvalget 2013 Utdanningsforbundet vil bruke valgkamparbeidet til å bygge egen profil og omdømme. Vi vil vise at Utdanningsforbundet er lærerne Utdanningsforbundet har fasit på god barnehage og skole Utdanningsforbundets medlemmer er unikt opptatt av barn og unges beste – og av god barnehage og skole Utdanningsforbundet er konstruktive s8

Stortingsmelding 24 – Framtidens barnehage Regjeringen vil Innføre krav om grunnbemanning i barnehagen – innen Innføre plikt for barnehagene om å tilby språkkartlegging til barn som vurderes å ha særskilt behov for språkinnsats Etablere et system for kompetanseutvikling i barnehagesektoren Ta sikte på at ansvaret for å føre tilsyn med enkeltbarnehager etter barnehageloven overføres fra kommunen til fylkesmannen Ellers er det mange andre forslag med rundere ordlyd: Styrke – satse mer på – på sikt – vurdere – bidra til – utrede – initiere – foreslå – videreføre ingen av disse forslagene er dårlige – men de er heller ikke forpliktende eller tidfestet.... Og hvor er satsingen på ledelse????? s9

Evaluering tariff 2012 og prosess fram mot 2014 God oppslutning rundt prioritering av de med lengst utdanning i tariffoppgjøret i KS Samlet resultat for Utdanningsforbundets medlemmer i lokale forhandlinger i KS er godt Fremdeles utfordringer lokalt når det gjelder fordelingen mellom medlemmer i 4B og 4C Forbedringer påkrevd når det gjelder tilgang til og evne til å bruke lønnsstatistikk og lønnsopplysninger Behov for å revidere og forbedre lokal lønnspolitikk i mange kommuner s10

Tariff 2013 Krav sendt Unio: En forsvarlig økonomisk ramme, basert på frontfagsmodellen, som gir en lønnsutvikling for ansatte i kommunal sektor som minst er på linje med lønnsutviklingen for arbeidere og funksjonærer i industrien Sentrale lønnsforhandlinger med et generelt prosentvis tillegg Særskilte sentrale lønnstiltak for skoleverket som sikrer at også lærerne i tariffperioden får en lønnsutvikling som er på linje med øvrige ansatte i kommunene At lokale lønnstillegg i henhold til bestemmelsene i kap. 4 skal komme i tillegg til de til enhver tid gjeldende minstelønnssatser gjennom hele tariffperioden s11

Arbeidstid – skole Spørreundersøkelse om praktisering av endringen i de lokale arbeidstidsavtalene for skoleåret 2012/2013. Undersøkelsen gikk til alle ATV’er i grunnopplæringa – svarprosent: 55 % i grunnskolen og 71 % i vgs. Rapport fra undersøkelsen kom 1. mars: Et stort flertall svarer at det er satt av 6 dager til planlegging og at de er fornøyd med bruken av dagene. Graden av fornøydhet er størst der bruken er drøftet i forkant. Ca. halvparten svarer at tidspottressursen er økt og at det i stor grad kommer kontaktlærerne til gode. Ca. 20 % oppgir at økningen ikke er fullfinansiert s12

Arbeidstid – barnehage Rambølls undersøkelse for partssammensatt utvalg Både styrere og pedagogiske ledere mener at barnehagelærere har behov for mer enn fire timer til sine faglige oppgaver Færre pedagogiske ledere er fornøyd med bruken av de fire timene Styrerne og de pedagogiske lederne har ulik oppfatning av om avtalen bidrar til økt kvalitet i barnehagen Mangel på arbeidsrom er en viktig hindring fra å ta avtalen i bruk og flytte planleggingstiden inn i barnehagen Tid for reforhandling er satt til juni 2013 s13

Pensjon Utdanningsforbundet arbeider for en trygg og solidarisk pensjon for alle medlemmer Der vi har tariffavtaler i privat sektor, har våre medlemmer i dag en ytelsesbasert, tariffestet pensjonsordning Regjeringen ønsket påslagsmodell som i privat sektor, men ytelsesbasert bruttoordning bevart pga. bred enighet på arbeidstakersiden Noen arbeidstakerorganisasjoner ønsker å gjenoppta forhandlingene med regjeringen om pensjonssystemet i offentlig sektor Utredningen når det gjelder tilpasning til ny uførepensjon går som normalt og kommer på høring om kort tid s14

Voksenopplæring Landsmøtet har vedtatt at det skal opprettes et eget område for voksenopplæringen på nettsidene Voksenopplæring delvis hjemlet i opplæringsloven, delvis (og i økende grad) i introduksjonsloven – dette er en utfordring Tariffavtalebestemmelsene er, tross press fra arbeidsgiverne, i dag de samme for voksenopplæringen som for den øvrige grunnopplæringen Den kanskje største utfordringen innenfor lønns- og arbeidsvilkår i voksenopplæringen er voksenopplæringselevenes manglende rett til kontaktlærer – dette må det i så fall arbeides med mot KD Kveldstillegg er en vanskelig sak, ettersom det å prioritere dette i tariffoppgjøret i hovedsak treffer arbeidstakere som ikke er våre medlemmer s15

Lærervurdering s16