انتہائی کشش اور حوصلہ افزائی تعلیمی پروگرام Undervisningsopplegg for 4. klasse Årstid :Høst Hva : samfunnsfag Tid: ca 5 timer Tema: avfall og avfallsbehandling.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Advertisements

Vurdering for læring.
Matematikklek i Solsletta barnehage
UkeAktivitetTema/ InnholdMål Aug/sept UkeUke 34-35Bli kjent (bruk av data) Innhold: Ulike pedagogiske spill som inneholder tall, mengder, begreper m.m.
Engebråten skole 2008/09 Skrevet av Cathrine Juul
Kildesortering Foto: Grønt Punkt Norge.
Visjoner For oppvekstsektoren: Barn og unge først! For elevene på Seiersten: Study more, get smarter! For ansatte på Seiersten: Vi åpner nye dører …
Kvardagslivsaktiviteter
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Kildesortering! La tingene gå i.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1
Velkommen til foreldremøte for neste års første trinn
Hvordan vi jobber på Bestum skole.
Den autentiske læringsdialogen
Hvordan åpne døren inn til en verden med produserende elever?
Praksislærermøte GLSM-praksis
”Den viktigste av alle pedagogiske oppgaver er å formidle til barn og unge at de stadig er i utvikling, slik at de får tillit til egne evner.” Kilde:
Forside/oversikt Fag / tema Sosial kompetanse, Norsk og KRL Trinn
FRA MÅLSTYRING TIL PROFESJONELT ANSVAR
Evaluering av november på Blå avdeling:
Gjennomføring av prosjektet Unge & Rus ved Skjervøy ungdomsskole
Resymé fra ”Vrengt” av Harald R. Eeg
RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
Vorspiel En vakker vårdag ringer rådmannen i Hamar til en av sine sjefer, og de begynner å diskutere status i kommunen…
Undersøkelse om undervisningsmateriell for psykisk helse
Global Dignity Day Klikk for film:.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
 Kunnskapsmål: stille spørsmål, samtale og filosofere rundt naturopplevelser og menneskets plass i naturen  Vi ønsker å gjøre elevene bevisste på hva.
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
Hvordan bruker ulike aldersgrupper sosiale medier?
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Kulturelle skolesekken Satsingen er oppdatert og ny for sesongen Oppgaver er satt opp av fagpersoner innen skole og geologi. Den tar utgangspunkt.
Avdeling: Gul Tema: Luft og påske.
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Lesing og lesestrategier
KLASSELEDELSE.
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Hva er viktig for elevers læring?
RePULSE- styr dine impulser Presentasjon PPT
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
Fjellheim barnehage Førskolegruppen. FØRSKOLEGRUPPEN Siste år før skolestart setter vi av tre formiddager i uken til førskolebarna, der de jobber med.
UKE 38 – 41: SKOGUKA,BRANNVERN. PERIODEPLAN FOR LEKESTUA UKE 38 – 41: HØST, SKOGUKA,BRANNVERN. Mål for perioden: Barna skal få kjennskap til barnehagens.
Periodeplan for Minsten Uke Skoguke, brannvernuke. Periodeplan for Minsten Uke HØST; Skoguke, brannvernuke. Mål for perioden: Barna skal.
Vurdering for læring i Fysikk 1
Elevrådet presenterer spørsmål om læring
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Her er malen du kan bruke for å lage en presentasjon om ditt land
Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
Periodeplan for SOMMERLY Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Digital kunst, kultur og kommunikasjon Arbeidskrav 2b, Hioa høst 2016 WORKSHOP: FOTOGRAFI I SOSIALE MEDIER Elisabeth og Anne Gro.
Foreldremøte rød.
Spørsmål om læring i klasse på […] skole
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
OBSERVASJON av tolærertimer
Månedens pedagogiske tips: Lag dere en god november!
«Bare bok gjør ingen klok»
Fjellheim barnehage Førskolegruppen.
Utforskende undervisning A – Forarbeid
Frivillige til de som er alvorlig syke og deres pårørende
Den gode overgangen A – Forarbeid
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Foreldremøte SFO høsten 2019
Utskrift av presentasjonen:

انتہائی کشش اور حوصلہ افزائی تعلیمی پروگرام

Undervisningsopplegg for 4. klasse Årstid :Høst Hva : samfunnsfag Tid: ca 5 timer Tema: avfall og avfallsbehandling.

Situasjon Samfunnsfag timene starter kvart over åtte. Elevene i 4kl er samlet i en gruppe. Tema i denne uken er om gjenvinning, kildesortering. Dette blir elevene informert om. De er med hele veien og blir informert av læreren hvordan vi kan behandle avfallet. Hva skal til for å redusere avfall mengden? Hva kan barn gjøre for å ta være på naturen? Hvordan gjenvinner de i Pakistan? Har Pakistan og Norge noe å lære av hverandre når det gjelder gjenvinning av papir? Elevene har hatt besøk i skolestua (REN) og de har opplevd en spennende og annerledes skoledag på Brobekk. Tor og Dag guidet skolebarn gjennom avfallets verden. Elevene ble svært motivert og engasjert av denne turen. Elevene skal gå gruppevis og se hva som er finns i skogen. Elevene opplever da at avfall er en nyttig ressurs. Tema er fortsatt gjenvinning av papir, elevene skal eksperimentere ved å lage papir. og elevene skal lære videre om at gjenvinning er bra, men avfallsreduksjon er best.

Elevforutsetninger Det er stor variasjon i klassen både med hensyn til det faglige og sosiale, klassen består av flerkulturelle elever. Også et par IOP – elever. Samt en som vimser i klassen og en annen ble fort sint. Elevene er kreative. De er glad i å gå på tur.

Rammefaktorer Klassen består av 20 elever. 2 lærere og en assistent. Klasserommet er utstyrt med data og det er mulighet for å dele klassen i grupper da det finnes en gruppe rom. Elevene skal gjennomføre aktiviteter i skogens nærmiljø. Mye av materialet for undervisningsopplegget blir hentet fra boka ” globus 4 ” skrivesaker tursekk med hansker, søppelsekk, mobil, kniv. førstehjelp pakke, kompostbinge, varm drikke.

Mål Hvordan avfall sorteres, gjenvinnes. Håndteres Hovedmål : Vi vil at elevene skal bli miljøvennlige

Innhold Temaet i undervisnings opplegget er avfallhåndtering. Vi ønsker å formidle hva som må gjøres dersom de finner noe i skogen som ikke hører til naturen. Det er viktig å bli kjent med kompostbinge. For å vekke enda mer interessen hos elevene kan det være fornuftig å gjøre forsøke i naturen. Den vil motivere og inspirere både lærer og elever. Nysgjerrighet blir vekket, og elevene får lyst til å lære mer. ved å lese brosjyrer (LOOP), tegne, skrive i temaboka om avfall og avfallshåndtering.

Arbeidsmåter Samlet gruppe er ute på tur om høsten. Gruppe inndeling 5 barn og en voksen pr gruppe. gruppe 1 har fått oppgave om kompost. De skal legge noen matrester og et par flasker i kompost binge. De andre 2 gruppene skal på avfall jakt. Samarbeid om å konstruere og utvikle ny felleskunnskap

Resultater Gruppe 2 har funnet handlevogn og drikkekartonger og flasker, mens gruppe 3 har funnet en moped og masse annet. vi ringte politiet de har vært her og sett og etter 2 til 3 dager har politiet funnet den som eide denne mopeden, og ungene har fått belønning, tur til Tusenfryd. Gruppe 2 har også fått belønning, 150kr til klassen. Når de har levert handle- vogn til butikken, og ikke minst de har pantet flasker de fikk 50 kr. Og læreren kjøpte puslespill som kostet 65 kr. FantFikk Gruppe 1var i kompositbingen Gruppe 2handle vogn og drikke flasker150 kr Gruppe 3Moped Gruppe 4Moped Alle Grupper Tusenfryd billeter

Lærerens rolle: Å veilede, aktivisere, skape motivasjon, ressursperson, inspirator, lærere oppmuntrer, og støtter i samarbeidsprosessen. Vurdere: Vi vil gjerne vurdere om ”de har lært noe om hva som hører til naturen”. Avfall i kompostbingen har de lagt matrester og et par flasker. Og se det ble jord? Har de lært forskjellige begreper, å sortere, håndtere. Vi vil gjerne vurdere underveis. Ved en prøve.

Gruppen har arbeidet med Gjenvinning av papir i Norge og gjenvinning av papir i Pakistan. Kort om avfall i Pakistan. Hatt intervju med Dag på forbrennings anlegg på Brobekk Telefon samtale med Hurum gjenvinnings bedrift Eksperimentert med klassen Undervisnings opplegg

Gruppen Består av Torill Mads Nayyar Takk for oss