Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Her er malen du kan bruke for å lage en presentasjon om ditt land

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Her er malen du kan bruke for å lage en presentasjon om ditt land"— Utskrift av presentasjonen:

1 Her er malen du kan bruke for å lage en presentasjon om ditt land
***DELETE AFTER READING*** Her er malen du kan bruke for å lage en presentasjon om ditt land Husk at dette er en mal og at innholdet ikke kan presenteres slik det er Om relevant kan du gjerne oversette presentasjonen til morsmålet ditt –hvis du, for eksempel skal presentere i et språkklase. Designet som er i malen kan kun brukes til presentasjoner om AFS. Dette gjelder logo, «doodles», bilder og bakgrunnsbilder. Hver slide gir deg et forslag til hvordan du kan bruke bilder og tekst. Malen inneholder forslag til ulike TEMA du kan snakke om –tilpasse den gjerne til det du ønsker å fortelle om ditt land eller hva læren ønsker. Det er lov å snakke om ting andre ungdommer er interessert i. Du kan gjerne bruke bilder av ditt land, utveksling (eller memes ;-) for å forklare om din opplevelse som utveksling elev. VIKTIG! Antall slides avhenger av hvor mye tid du har til rådighet. Minst en av slidene skal inneholde informasjon om AFS. Les notatene under hver slide, her finner du tips til hva du kan si. Du kan spørre om hjelp fra venner, vertsfamilien, lokallaget, eller kanskje medelevene dine kan hjelpe deg? Skolebesøkansvarlig på kontoret: Laura Franco Direktenummer: Andre temaer Snakk med rådgiveren/lærer om de har et tema de har fokus på klasse, her er andre tema du kan lage presentasjon om Dialekter i mitt land Min opplevelse som utvekslingselev i Norge Forskjell mellom skole i Norge og mitt land

2 Fra ------- til Norge Flagg
Bilde og design: Her er det fint med et bilde av deg selv her i Norge. Sett bilde på samme sted som i malen. Du må gjerne sette inn flagget til landet du er fra og norske flagg også, ønsker du ikke det må du slette boksene.

3 Hvem er jeg? Min navn………………. Jeg er ….. Gammel Jeg er fra …………..
Jeg er en utvekslingselev med AFS i Norge. Går på .. Klasse ved----- vgs. Bilde og design: Velg et bilde av deg, du føler forteller noe om landet du kommer fra. Skrive inn den riktig informasjon om deg. Innhold: Her må du fortelle om det selv.

4 Mitt land Bilde og design: Et kart som visser hvor landet ligger. Eller to slik som vist på denne sliden.   Innhold: Du trenger ikke å bruke så mye tid på denne sliden. Vise på kart hvor det ligger, hvis det er noe spesielt med geografien, eller regionen, fortell litt om det. Gå videre

5 Litt om mitt land: Navn: Hovedstatten: Språk: Innbyggere:
Noe vi sier i mitt land: …………………………… Bilde og design: Ikke noe bilde her. Den globusen kan du bare la stå, men slett den eller flytt den hvis den er i veien. Innhold: Her er fint om du forteller litt mer enn det som står der. Hovedstaden: Hvor langt fra hovedstaden ligger byen du kommer fra?. Språk: Finnes det noen andre språk enn det alle kjenner til? Er den lett, vanskelig å lære? Innbyggere: Sammenligne med Norge, for å gi litt perspektiv. Utrykk: Finnes det et populært utrykk eller lignende som du liker? Noe tilsvarende til «Hakuna matata» på swahili eller «Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær» på norsk. Fortell hva det betyr, når man bruker det og hvorfor du liker uttrykket.

6 Noen bilder fra mitt land
Bilde og design: Hvis du ønsker å benytte deg av mange bilder på en slide er dette et forslag til oppsett. Det bør være litt luft mellom bildene slik at det ser mer ryddig ut. Du trenger ingen tekst – det holder å fortelle. Alle bildene trenger ikke å være av deg selv, men det er alltid hyggelig at et par er det =) Innhold: Her kan du samle litt forskjellige bilder som representerer ditt land. Snakker litt av hver bilde, svar på spørsmål om de kommer. Du kan fortelle om dyrere, planter, geografien, skolen, familie ect.

7 Tradisjonell mat Potet Cuy Mer potet
Design og bilde: Her ser du hvordan du kan skrive tekst under et bilde. Der er OK med litt humor i presentasjonen =) Innhold: Fortell litt om hva det er vanlig å spise til frokost, lunsj og middag. Hvordan mat spises til spesielle anledninger. Hva var din favoritt? Er det noe som er veldig annerledes enn det vi spiser i Norge? Det trenger ikke bare å handle om matretter fortell gjerne om tradisjoner hvor måltidet spiller en sentral rolle. Cuy Mer potet

8 Drikke Chicha morada Pisco Inca Kola
Design og bilde: Finnes det noe drikke vi ikke kjenner fra Norge? Nei, da er det bare å slette denne sliden. Vær litt forsiktig med bilder av alkohol. Bruk bare dette som eksempel om det er viktig for landets kultur eller økonomi, slik som Pisco i Chile/Peru eller Sake i Japan. Innhold: Drikkvaner sier ofte noen om være/klima. Du kan godt snakke litt om det. Velger du å vise et bilde av alkohol, fortell gjerne i hvilken anledninger familien din drikker det. Chicha morada Inca Kola Pisco

9 Høytider, feiringer og merkedager
Bilde og design: Her har du et eksempel om hvordan du kan bruke to bilder på en slide. Brukt gjerne et par slides på dette, men maks 3 bilder på hver. Innhold: Høytider, feiringer og merkedager! Fortell om festdagene og hvordan dere feiret dem. Hvorfor er de viktige, hvem deltar og hva gjør man under feiringen? Quinseanera school graduation

10 Religiøse markeinger Bilde og design: Dette er bare et eksempel på hvordan kan du dele sosiale og religiøse markeringer. Du kjenner landet ditt best, tenkt på det som passer for deg. Innhold: Samme som forrige slide.

11 Naturen Bilde og design: Hvis du ønsker å benytte deg av mange bilder på en slide er dette et forslag til oppsett. Det bør være litt luft mellom bildene slik at det ser mer ryddig ut. Du trenger ingen tekst – det holder å fortelle. Alle bildene trenger ikke å være av deg selv, men det er alltid hyggelig at et par er det =) Innhold: Hvis du velger å fortelle om naturen i presentasjonen din, ser det som gjør en inntrykk til deg. Du kan fortelle om dyrere, planter eller geografien.

12 Spørmål? Spørsmål? Snakk med læren så elever kan ha spørsmålene klart fra før.

13 Har du lyst å bli AFSer, du også?
AFS har fortsatt ledige plasser til neste høst, men det begynner å fylles opp! Du kan lett sender søknaden fra afs.no Du må ikke kunne språk fra før. Innhold: Vi vil gjerne at elever blir nysgjerrig om å bli kjent med andre kulturer og det å reise på utveksling, derfor er det viktig at de får litt informasjon om hvordan kan de også oppleve verden. «Snart kan det være deg som forteller om ditt livs eventyr. Det kan være deg som oppleve alt dette og mye mer =) » Pura vida?

14 Andre muligheter i AFS? Bli frivillig Bli frivillig! Bli vertsfamilie!
Bilde og design: Du må ikke endre bildene her, men hvis du har et bilde av deg med andre frivillige eller din familie er/har vært vertsfamilie sette inn et annet bilde. Innhold: Fint at du leser alt som står her, men lage din kortversjon av dette! Frivillig: Både de som reiser på utveksling og alle andre har mulighet til å bli frivillig i AFS. Vi er en frivillig organisasjon, og det betyr at det er de frivillige som står for mye av det praktiske som skjer rundt om i landet. Gjennom frivillige aktiviteter er man med på å bidra til en god sak: økt interkulturell kompetanse i verden. Samtidig møter du mange hyggelige mennesker og får være med på morsomme arrangementer! Frivillige i alle aldre er velkommen, og man kan delta mye eller lite, alt ettersom hva som passer for den enkelte. Som frivillig kan man for eksempel være med på å arrangere aktiviteter for AFSerne i Norge, man kan intervjue søkere eller delta på orienteringer og leire. På samme måte som AFSerne som reiser ut i verden får en lokalkontakt, trenger vi lokalkontakter også her i Norge – personer som kan være en støtte for vertsfamilier og elever. Hvis noe av dette høres spennende ut, så hør gjerne mer med oss etterpå. Vertsfamilie: Utveksling er gjensidig – blir vertsfamilie! Den kanskje viktigste rollen man kan ha innenfor AFS er å være vertsfamilie: Da åpner man hjemmet sitt for en elev fra et annet land, og deler hverdagslivet sitt med denne personen. Man må gi AFSeren en seng og mat, men ellers er det viktigste at man er motivert til å bli kjent med en ungdom fra en annen kultur. Det er et spennende og interessant år, med utfordringer og følelser underveis for alle parter. Gjennom året blir det ofte knyttet sterke bånd, og man får et nytt familiemedlem et annet sted i verden. Å være vertsfamilie mens en sønn eller datter er på utveksling, kan være en fin måte å følge med AFSerens opplevelse fra en annen side. Alle typer familier kan søke om å bli vertsfamilie; både med og uten barn, flerkulturelle, par av samme kjønn ol. På samme måte som alle AFSere er ulike, så er norske familier forskjellige – de speiler variasjonen i det norske samfunnet. Bli frivillig! Bli vertsfamilie!

15 Finn AFSere fra hele verden på Instagram & Facebook! @afsnorge
AFSere fra hele verden forteller om sitt år i sosial media. Gå inn på AFS sin YouTube konto hvor Til Louis vlogger gjennom sitt utvekslingsår i Kina. På instagram kan man følge AFSere som låner AFS Norge sin offisielle konto Søke på #afseffect for å finne AFSere fra hele verden. Synes du det er fint at noen føler deg på IG, du kan gjerne dele det med klasse.


Laste ned ppt "Her er malen du kan bruke for å lage en presentasjon om ditt land"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google