Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvordan åpne døren inn til en verden med produserende elever?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvordan åpne døren inn til en verden med produserende elever?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvordan åpne døren inn til en verden med produserende elever?
Sissel B. Aaknes Stoksund Skole

2 Skrivekløe og skriveglede.
Hvordan kan skriving motiveres på andre måter enn vurderingen/karakteren som de får etter endt arbeid?

3 Elevenes og lærernes hverdag...
Hvor mye stoff produserer en elev i løpet av ei uke? Hvem får se/høre det de produserer? Hva er motiverende for elevene; læreren som mottaker eller….

4 Skoleavisa SKOLEAVISA er en avisgenerator som gjør det mulig for skolen å lage sin egen nettavis. Elever og lærere får på en rask og enkel måte publisert artikler. Alt gjøres direkte i nettleseren! GRATIS!!!!

5 Hvorfor er dette motiverende for elevene?
De får tilgang til et større publikum De får selv se hva andre elever på egen og andre skoler jobber med. Det er enkelt å legge ut. Alt gjøres direkte i nettleseren! Ingen kronglete omveier eller spesielle kunnskaper.

6 Vil dette bli merarbeid for lærer?
Tja…Alt som legges ut kan kontrolleres og legges ut av lærer, eller elevene kan selv få legge det ut. Hva ønsker vi? Elevene må ha en viss tilgang til maskiner.

7 Hvorfor er dette motiverende for elevene????
De slipper å skrive bare for læreren. Det er viktigere å skrive fornuftig når de ikke har kontroll over hvem som kan lese det. De føler at det er mer nyttig å produsere noe. De får se hva de har lagt ut på nettet med en gang.

8 Hvordan kan skoleavisa brukes i fagene?
Dere kan presentere prosjekter/oppgaver dere har jobbet med i alle fag. Dere kan hente ideer fra andre skoleaviser til bruk i fag Hver klasse kan ha sitt område i avisa som den har ansvar for å legge ut stoff på. Elevene kan ha kontakt med elever ved andre skoler gjennom skoleavisa.

9 Skoleavisa kan brukes som ekstra oppgave for den som jobber fort; en spennende belønning og utviklingsoppgave for de flinke. Kan brukes som motiveringsfaktor for den som sliter med fagene. Her må du kunne skrive kort også!! Sette av tid hvor alle får publisere noe de har gjort. Du kan også publisere hjemmefra, slik at alle, uansett tempo, kan få bruke den tiden de trenger.

10 Er ikke skoleavisa noe for oss?
Les mer om skoleavisa her, la elevene få prøve seg som journalister, de fleste synes det er kjempegøy!! La oss ikke ødelegge elevenes skaperevne og skaperglede. Kanskje er dette nøkkelen til en verden med elever som har skapertrang og skriveglede.


Laste ned ppt "Hvordan åpne døren inn til en verden med produserende elever?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google