Nytt opplæringstilbud for ansatte i handels- og servicebedrifter i Grenland 11.12.2014Næringsfrokost i Langesund1.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Company Pulse i samarbeid med HR Norge og Innovasjon Norge.
Advertisements

Impulssenteret Et dynamisk veiledningssenter i Vaskerelven, Bergen.
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Ungdomstrinn i utvikling Ole Johansen Utviklingsveileder Nordkapp, Måsøy, Kvalsund, Hammerfest, Hasvik, Loppa og Alta.
Etablering av effektiv produksjon på tvers av landegrenser
W w w. c a p p a. n o Cappa Trivselbarometer ® Cappa Trivselbarometer ® (Internundersøkelse for kjøpesentre / kjeder) NB: Presentasjonen er selvgående.
Fellesfag Yrkesretting Relevans
Lese- og skriveferdigheter - i Norge, i EU, og i globalt perspektiv
PALS – Skoleomfattende tiltaksmodell
Arbeid og psykisk helse Informasjonssatsing 2010/11.
NESOs Formannskole klasse / 2014
GREP (Kompetanseutvikling Grenland AS)
Fylkeskommunens rolle Fylkeskommunen som regional utviklingsaktør skal se sammenhenger mellom ulike sektorer, skape samarbeid mellom ulike aktører og utvikle.
Bilder fra fagdag i Namsos:
Hvordan sikre erfaringsutveksling mellom kursdeltakerne?
Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.
LO - NHO - staten «Gevinsten ligger i åpenheten» 1.
1 Etterutdanningstilbud ved PLU Organisering av arbeidet •Prosjektgruppen for elev- og lærlingevurdering ved PLU •Planen ble utarbeidet av fagansvarlig/i.
Instruktørkurs for kommuner Gjennomføring av lokale kurs (30 min)
Oppsummering Kvalitetsutviklingsplan
Johannes Skaar, Innovasjon Norge
LederAkademiet bygger fremtidens bedrift. Hvordan vil fremtidens bedrift se ut ? Er det noen signaler i horisonten ?
Kompetansekartlegging
Startkurs rådgivere 30 min. om Karrieresenter Telemark:
Hvordan stimulere og fasilitere næringer med utviklingspotensial?
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Målsetting Gjennomføre et handlingsrettet program for å styrke konkurransekraften til handels- og servicenæringen i kommunane Askvoll og Hyllestad.
Kompetente barn og unge
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
IPS Molde Individual Placement and Support
Ungdomstrinn i utvikling
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
TITLE OPPLÆRING – ROTARY D 2310 Marit Fredheim Opplæringsansvarlig
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
IA-nettverk Samarbeid mellom. Målsetting for IA-nettverk Gi økt kompetanse til nøkkelpersoner i bedrifter som vil forbedre sin praksis knyttet til Inkluderende.
1 Kvalitetsarbeid, trepartssamarbeid og veien videre.... Hva nå? Notat til styringsgruppen i Kvalitetskommuneprogrammet 18. mai 2009.
Den fysiske skolesekken Fysisk aktivitet i natur og nærmiljø - for skoler og SFO i Trøndelag a) Tema b) Kurs c) Foredragsbank d) Nettside
Startkurs rådgivere 30 min. om Karrieresenter Telemark:30 min. om Karrieresenter Telemark: –Hvem er vi? Organisering –Hovedmål og målgrupper –Ressurs -
Læring prosjektpraksis Førsteamanuensis Prosjektledelse,
Arrangør: Hunn/Gjøvik Rotary Klubb
Valgfagsnettverket Et samarbeid om valgemner i Informasjonsteknologi for lærere Presentert på SOFFs konferanse Monica Johannesen & Leikny Øgrim.
Organisering og arbeidet i kommunene
Ny lov - ny giv - nye muligheter Hurdal, 4. juni 2009 Jørn H. Larsen Østfold fylkeskommune Vi ønsker en tydelig lov! Kommuners og fylkeskommuners ansvar.
FORDI MENNESKET LÆRER Fylkeskommunens rolle i ny lov om voksenopplæring Fredrikstad 21. januar 2010.
Fylkeskommunen + VOFO = sant Hvorfor samarbeide med studieforbundene? Bidrar til å gi brukerne et bedre tilbud Fylkeskommunen er ikke best på alt Studieforbundene.
Ny IA-avtale ”Aktiviserings og nærværsreformen”
Bakgrunn og mål for Samfunnsviternes kompetanseguide Kompetanseguiden.
Elevmedvirkning Prinsipper for opplæringen:
NYHETSBREV nr. 3 FRA HMS-AVDELINGEN-BEDRIFTSHELSETJENESTEN JULI 2011 Til våre kunder i private barnehager. Innhold: Hera-kurs Dialogmøter Nærværsarbeid.
AKAN PRISEN 2005 AKAN I LARVIK KOMMUNE Larvik kommune Ca innbyggere Ca ansatte (2.200 årsverk) AKAN siden 1993 Vitalisert 2004/2005.
Til tjeneste Lions Norge Gode venner som hjelper andre.
 En modig leder  Mangel på kvalifisert arbeidskraft  Noen så mitt potensial  Noen tok seg tid for å forklare  Noen ble av og til irritert på grunn.
vil deltagerne lære blant annet:
Psykologer i kommunene
Prosjekt Samhandling kommune, lege og NAV sykefravær
Utfordringer i Finnmark Høstkonferanse VOFO Finnmark Alta 28. oktober 2011 Sigrun Røstad.
Teknisk utstyr database
Foto: Helén Eliassen oppfølging og opplæring på praksisplass Gode erfaringer fra Havstein og Rica INN og CHOICE.
Invitasjon til samarbeid - om arbeidslivsrelevans i studieløpet.
Revenue Management – Implementering av innovasjoner. Arena Usus Vinterkonferanse 26. januar 2015 Stine Rye Bårdsen Universitetslektor og koordinator for.
KLP - DGE Sverre Bjønnes1 Klubb lederskapsplan (KLP) Klubbens lederskapsplan er det administrative rammeverk som anbefales for alle rotaryklubber.
Kultiveringstjenesten og Kultiveringsskolen Kristoffer Vale Nielsen Prosjektleder for Helsetjenesten for kultiveringsanlegg Veterinærinstituttet Kultiveringsmøtet.
Ungdomstrinn i utvikling 1. samling i pulje 4 for skoleeiere og skoleledere Internett:
PARTNERSKAPSAVTALE FOR KARRIEREVEILEDNING Telemark.
Kontekst: Kompetanseprogram i Familiestøtte Utviklet ved KoRus-Øst. Igangsatt Målgruppe: Tjenesteutøvere og ledere innen rus og psykisk helse i kommuner.
Informasjon om kompetanse- program - For handels- og servicenæringa i Nordkapp.
Om Nasjonal kompetansepolitisk strategi
Kompetansestrategi Agder 2030
RSK MIDT-FINNMARK RGO-gaska Finnmárku AOKY-keski Finnmark
Utskrift av presentasjonen:

Nytt opplæringstilbud for ansatte i handels- og servicebedrifter i Grenland Næringsfrokost i Langesund1

Aktiv Vekst i Grenland Næringsfrokost i Langesund2 Aktiv vekst i Grenland: Handels- og serviceforetak i Grenland som fremtidsrettet og verdiskapende faktor i distriktet. Orientering om foreløpig opplegg. Dette er viktig for distriktet! Ikke bare butikker – men også andre serviceforetak: kultur / museum, bibliotek, hotell osv

Aktiv Vekst i Grenland Næringsfrokost i Langesund3 Bakgrunn for prosjektet Samarbeid mellom Porsgrunn Min By AS og Og Folkeuniversitetet Buskerud – Vestfold – Telemark (FUBVT) Økonomisk støtte fra VOX – gjennom Program for basiskompetanse i arbeidslivet (BKA) Samarbeidet utvidet til å omfatte alle de fire kommunene i Grenland – Porsgrunn, Skien, Siljan og Bamble

Aktiv vekst i Grenland Handels- og serviceforetak som fremtidsrettet og verdiskapende faktor Opplegg for kompetanseheving / opplæringstiltak for ledere og ansatte i handels- og serviceforetak i Grenland I samarbeid med Porsgrunn Min By, Servicebyen Skien, Næringsavdelingene i Bamble og Siljan samt Fokeuniversitet gis tilbudet De deltakende foretak skal selv bestemme innholdet i kursene (innenfor en ramme) Varighet : Ut Næringsfrokost i Langesund4

Målet Næringsfrokost i Langesund5 Å forbedre servicekvaliteten ytterligere, til beste for kundene Grenland skal fremstå som et meget serviceminded, attraktivt område hvor folk ønsker å gjøre sine innkjøp og benytte seg av de vare- og servicetilbudene som finnes Hver ansatt = en turistvert!

VOX Program for basiskompetranse i arbeidslivet BKA Er en nasjonal pådriver for voksnes læring Skal fremme arbeidsplassen som læringsarena i samarbeid med partene i arbeidslivet og utdanningsmiljøer. Bidra til å utvikle nye og effektive modeller for samarbeid mellom arbeidsliv og læringsmiljøer Voksne som er i arbeid skal få et kvalitativt godt og tilpasset læringstilbud For voksne med særlige behov skal utvikles tilpassede læringstilbud Målet er å hindre utstøting Programmet er et ledd i regjeringens kompetanspolitikk Næringsfrokost i Langesund6

Aktiv Vekst i Grenland Næringsfrokost i Langesund7

Aktiv Vekst i Grenland Næringsfrokost i Langesund8

Aktiv Vekst i Grenland Næringsfrokost i Langesund9 Roald Amundsen var en mann som planla sine ekspedisjoner meget nøye. Ingenting ble overlatt til tilfeldighetene. Han uttalte: ”Seier venter den som har alt i orden. - – Hell kaller man det. ” ”Nederlag er en absolutt følge for den som har forsømt å ta de nødvendige forholdsregler i tide. – Uhell kalles det.” Roald Amundsen, Sydpolen, bind 1

Akitv vekst i Grenland Næringsfrokost i Langesund10 Styringsgruppe Prosjektledelse Deltakende foretak I relevante grupper

Aktive Grenland Interne samlinger hvor deltakerne vil få hjelp til en gjennomgang av hvor foretaket står i dag og med basis i den legge planer for videre utvikling. Kurs, eksempler: Kundebehandling, kommunikasjon og rådgivning i salgssituasjon, plakattegning, vindusutstilling, Internet og E-post, datakortet, lokalhistorie. Vi legge imidlertid vekt på de behov som gruppen ønsker å bli kurset i, og kursene skreddersys derfor til den gruppen som deltar. Nettverksgrupper med deltakere fra forskjellige foretak med temaer innen kommunikasjon for å sette serviceyrket på agendaen og søke å heve tilhørigheten og statusen for disse viktige yrkene Næringsfrokost i Langesund11

Aktiv Vekst i Grenland Næringsfrokost i Langesund12

Aktiv Vekst i Grenland Næringsfrokost i Langesund13 Styringsgruppe: Lars Iver Larsen, Porsgrunn Min By AS Jørn Erik Hegna, Servicebyen Skien Ingrid Grandum Berget, Bamble kommune, næringssjef Ole Kristian Holtan, Siljan kommune, ordfører og næringsjef Ketil Klingberg, Folkeuniversitetet Vestfold, Buskerud, Telemark Kjell Pedersen, sekr Styringsgruppe Prosjektledelse Deltakende foretak I relevante grupper

Aktiv vekst i Grenland Prosjektledelse: Kjell Pedersen, Myrica AS JanEvensen, VOX /Folkeuniversitet Buskerud, Vestfold, Telemark Næringsfrokost i Langesund14 Styringsgruppe Prosjektledelse Deltakende foretak I relevante grupper

Aktiv vekst i Grenland Næringsfrokost i Langesund15 Nettverksgrupper for ledere - Butikken som læringsarena. Kompetanseutvikling/kom p-etansedeling. Samarbeid / team-arbeid. Arbeidsmiljø/ medarbeidertilfredshet Hvordan kan vi styrke Grenland som servicesentrum? Erfaringsutveksling, ideer og forslag til tiltak Styringsgruppe Prosjektledelse Deltakende foretak I relevante grupper

Aktiv Vekst i Grenland Næringsfrokost i Langesund16 Nettverksgrupper -Medarbeidere ca 10 – 20 personer -3 møter Varighet 2-3 timer -Temaer: Hvorfor er butikk- serviceyrket så viktig? Hvordan kan vi gjøre vår arbeidsplass mer attraktiv? Hvordan kan jeg sette mål for mitt arbeid? Ekspeditør eller rådgiver? - Erfaringsutveksling, ideer og forslag til tiltak Styringsgruppe Prosjektledelse Deltakende foretak I relevante grupper

Aktiv Vekst i Grenland Tanker bak opplæringen Næringsfrokost i Langesund17 Et skreddersydd opplæringsprogram for ansatte i handels- og servicenæringen Utarbeidet lokalt og forankret i deltagernes arbeidshverdag Innhold og tema som oppleves som konkrete og relevante for målgruppen Differensiert kursprogram – fleksibelt, attraktivt og motiverende

Aktiv Vekst i Grenland Næringsfrokost i Langesund18 Gjennomføring: Utarbeide interne og eksterne kursopplegg Kurs for enkeltaktører og bransjer samt kurs som samler deltagere på tvers av bransjer Kurs på dag- og / eller kveldstid 2009: Informasjon, behovskartlegging og utarbeiding av kursopplegg 2010: Gjennomføring av opplæring – over 700 aktører / mer enn ansatte i målgruppen

Aktiv Vekst i Grenland Opplæringens innhold Næringsfrokost i Langesund19 Fire hovedområder: Lesing / skriving Muntlig kommunikasjon Matematikk / tallforståelse Data NB: deltakerne skal velge selv!!! NB; Deltakerstyrt!!

Aktiv Vekst i Grenland Lesing / skriving Næringsfrokost i Langesund20 Reklamasjon Klagebehandling / konflikthåndtering Kundeveiledning Tekstforståelse Lover og regler Referat / notat

Aktiv Vekst i Grenland Muntlig kommunikasjon Næringsfrokost i Langesund21 Kundebehandling Høflighet Språk / kulturforståelse Lokale historier / lokalhistorie Ikke-verbal kommunikasjon Den gode servicesamtalen

Aktiv Vekst i Grenland Matematik / tallforståelse Næringsfrokost i Langesund22 Kalkyle Budsjettering Målebegreper Økonomi Valuta

Aktiv Vekst i Grenland Data / IT Næringsfrokost i Langesund23 E-post Salg via Internet Intranett og web Elektronisk dokumentbehandling Regneark Database

Aktiv Vekst i Grenland God kompetanse gir resultater på bunnlinja og tryggere arbeidsplasser! Næringsfrokost i Langesund24

Hele programmet for ledere og ansatte i handels- og serviceforetak i Grenland Deltakeravgift for ditt firma:2.500 (under 10 ansatte)/ Resten er gratis! Næringsfrokost i Langesund25

Aktiv Vekst i Grenland Vi vil gjerne ha innspill og synspunkter! Hjelp oss med KUP- opplegget Næringsfrokost i Langesund26

Aktiv vekst i Grenland Næringsfrokost i Langesund27 Er du eller ditt firma / foretak interessert? Kontakt Myrica v/Prosjektleder Kjell Pedersen Tel: E-post: