- Ungdomsskolegutter inn som en ressurs i barnehagen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Informasjon om plan for SAMARBEID SKOLE – NÆRINGSLIV i Askøy kommune
Advertisements

IDRETTSLIG AKTIVITET BLANT ELEVER I VIDEREGÅENDE SKOLE
Foreldremøte 3b – våren 2013 Oppmøte:
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Åsmund Sollien Schau og
Etablering av ”MATEMATIKKROM”
Forsering av fag på høyere nivå - forseringsprosjektet
Hvordan arbeide med likestilling og likeverd i barnehagen?
Nasjonalforeningen Os helselag i samarbeid med Os skole
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Aktivitetsskolen Rosenholm Infohefte 2013
VELKOMMEN TIL STØVER SKOLE
FIRST LEGO LEAGUE 2014.
LEKERESSURSER - Ungdomsskolegutter inn som en ressurs i barnehagen.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1
Ungdomsskolegutter i barnehagen
Informasjon om undervisningsopplegg om «språk og læring»
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
Opplæring for tillitsvalgte 28. september Opplæring for tillitsvalgte 28. september 2010 Program for dagen – Presentasjon av alle Informasjon.
Velkommen til Fylkesmannens fagsamling 29. og 30. oktober 2013.
Velkommen til foreldremøte på Aktivitetsskolen Ekeberg
Velkommen til Aktivitetsskolen Rosenholm 2013
Strategi - Metode Likestilling på Sørlandet 2003 De to Agder-fylkene har hatt lavest score på likestillingsindeksen av alle landets fylker i mange.
NyGiv Mål Minske frafall i videregående skole.
Overgangsprosjektet NY GIV
Fylkesnettverk for karriereveiledning i Nord-Trøndelag Namsos, april 2013.
Utdanningsvalg Gran Ungdomsskole 2008/2009
Rakkestad ungdomsskole Entreprenørskap Hva er så bra med faget? Entreprenørskap skaper en praktisk hverdag for elevene som de kan styre og legge.
Time vidaregåande skole
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
Foreldremøte 7.Trinns foreldre vår 2012 Rektor Merete Eskelund
Foreldremøte 7.trinns foreldre, vår 2013 Rektor Merete Eskelund
Foreldremøte 7.trinn 2011 Rektor Merete Eskelund
ÅRSHJUL FOR OVERGANGER
ÅRSHJUL FOR OVERGANGER
Yrkes- og utdanningsveiledning Plan for 10. trinn 2010/2011.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
INFORMASJONSMØTE 19. APRIL
Ungomsskoleelever som instruktører i programmering: La ungdommen undervise kidsa! Torbjørn Skauli.
Utdanningsvalg 10.klasse
FORELDREMØTE STALSBERG SKOLE
AGENDA PRESENTASJON AV MEDARBEIDERE REGLER FOR PERMISJON EKSAMENSRESULTATER UNDERVISNING/ORGANISERING VURDERING OG OPPFØLGING ELEVENES ARBEIDSMILJØ /
UTDANNINGSVALG i det 13.årige skoleløpet. Hele skolens ansvar! Elev Foresatt Lærer Karriereveileder Rektor Skoleeier Lokalt næringsliv.
L IKESTILLING Likestilling sett fra to studenters synspunkt 2008.
Myra skole – foreldremøter Høsten 2011 Informasjon
Gutter som lekeressurser HOSLE BARNEHAGE
Lyshovden Oppveksttun!
Vi er inne i vårt 6. år Skoleår Elever 2008/ /2010 4
Velkommen til foreldremøte på SFO
Drop-In metoden i skolen
Samlinger november 2014 Før inntaket 2015/16 Søknadsfrist 1.februar Meldingsskjema 1.mars Spesialundervisning.
Velkommen til førskoledag
Informasjon om videregående opplæring Tirsdag 8. nov Magnus Hugdahl, rådgiver Vikhammer ungdomsskole.
En politikk for Kunnskaps-Norge Statssekretær Åge R. Rosnes LOs utdanningskonferanse 2. november 2005 Sørmarka.
Fagartikkelen Arbeidskrav for å få gå opp til muntlig eksamen våren 2009.
Velkommen til første foreldremøte på 1. trinn
Prinsesse eller pirat – et fritt valg? Barnehage 2016.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
 Fra 1. august starter vi innskolering av de nye barna på SFO.  Alle vil få mail om oppstart på SFO.  Der er to valg av SFO plass.  Dersom barnet.
Bergen Studentsamfunn LIKESTILLING FOR MENN? Trenger vi likestilling for menn, og i så fall, hvorfor det? Guttorm Grundt; MannsForum.
Oppstarten Første uke- strålende Jobber med gode rutiner og arbeidsro Lesestund hver morgen. Øver på å skrive stavskrift Alle har venner, godt klassemiljø.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE!. PROGRAM Quiz Info om klassemiljø, lekser, leksehjelp, foreldreundersøkelsen, lesediplom, utviklingssamtaler, kontakt med.
Norsk skole.
Velkommen til foreldremøte høsten 2017
Program for kvelden Velkommen  Oversikt over resten av skoleåret
Utdanningsvalg 10.klasse
KOLLMYR SKOLE NETTAVIS Desember 2013.
Velkommen til foreldremøte 1.trinn
RPHO regional plan for et helhetlig opplæringsløp
Foreldremøte SFO høsten 2019
Utskrift av presentasjonen:

- Ungdomsskolegutter inn som en ressurs i barnehagen. LEKERESSURS - Ungdomsskolegutter inn som en ressurs i barnehagen.

Hva er en lekeressurs? En lekeressurs kommer til barnehagen og er sammen med barna. Lekeressursen er med barna på deres premisser, men kan også ta initiativ til aktiviteter. Forslag på aktiviteter: Tegning, maling, bygge med lego, musikkstund, ”fotballskole,” ski eller skøyte aktiviteter, lesegrupper m.m Som lekeressurs får guttene en av våre mannlige ansatte som veileder. Sammen med veilederen blir de enige om hva de skal gjøre. Veilederen skal også bidra til at guttene får et innblikk i hva det innebærer å jobbe i barnehage

Likestilling 2014 MÅL 2. Likestilling for fremtiden -Øke bevisstheten om likestilling i barnehage og utdanning. Hva vil regjeringen? at barnehagene og utdanningssektoren skal fremme likestilling og motarbeide alle former for diskriminering. å stimulere til mer utradisjonelle utdanningsvalg for jenter og gutter både innenfor videregående opplæring og høyere utdanning. arbeide for å øke andelen menn i barnehagene til 20% jevnere kjønnsbalanse blant studenter i førskolelærer – lærer og barnevernutdanningen.

Bakgrunn for prosjektet Lillehammermodellen og Likestilling 2014 November -2013 lyste Fylkesmannen Buskerud ut midler til lokalt arbeid med likestilling i barnehagen. Dampsentralen, Sørbyløkka, Lilleløkka, Klokkegården, Røyseplassen og Jordbrekkskogen barnehage har fått tildelt midler til lekeressurs i barnehagen. Prosjekt 2 i utlysningen: Samarbeide mellom barnehage og ungdomsskole(Børresen, Kjøsterud, Svensedammen) Flere forskere og menn i nettverket ”menn i barnehager” hevder at gutter i ungdomsskolen er en viktig gruppe å satse på for rekruttering til et yrke i barnehagen.

SKOLEBESØKET Viktig å få lærerne med på lag,-snakke med rådgivere, kontaktlærere m.m. Fordele besøkene –oppstart i august og jan/feb. Jentene er en fin støttespiller Gang-prat er viktig Søknaden leveres på skolen

SØKE-PROSSESSEN Info-møte på skolen for 8, 9 og 10 trinn Guttene får søknadsskjema etter info-møte Det er en søknadsfrist for prosjektet, og søknaden leveres til kontaktlærer. Søknadene behandles i barnehagen av de mannlige ansatte i fellesskap. Guttene som får jobb får ett skriftlig tilbud om jobb. De som ikke får jobb, får muntlig beskjed fra kontaktlærer at stillingene er besatt.

Alternativer og lønn Alternativ 1: 2 ettermiddager i uken i en måned. Kl.15.00 – 17. 00 8 ganger à 2 timer = 16 timer Lønnen er 2500 kr ( 2 lekeressurser er på jobb samtidig) Alternativ 2: Vinterferie eller Høstferie, Uke 9/40. 20 timer. Lønnen er 3100 kr Hvordan timene fordeles i løpet av uken blir lekeressursen og veilederen enige om på forhånd Ved sykdom blir tapte timer tatt igjen ved en passende anledning. Alle timer skal være gjennomført før lønnen utbetales.

http://www.dt.no/nyheter/ansetter-unge-gutter-i-barnehagen-1.8290084

Søkeskjema

Har du noen tanker om hva du vil gjøre sammen med barna i barnehagen? Ha musikkstunder hvor jeg tar med gitar og vi synger. Jeg gjør hva som helst som jeg får beskjed om med glede. Leke pirat. Tegne fra et tema, for eksempel fra et eventyr. Hva som helst, untatt mor, far og unge og dokker  Brodere og lage små kosedyr av filt og garn. Jeg er en røver til å bygge lego. Jeg foretrekker det nyskapende og det fysiske  Jeg kan gjøre alt fra å leke med dokker til actionman

Velkommen som lekeressurs! Slik jobber vi…….. Bruk av rom Voksenrollen Mobilbruk Spørsmål?

MØTET MED GUTTA Når alle guttene har fått tilbud om jobb innkalles de til et felles info-møte i barnehagen Presentasjon av styrer og veiledere, presentasjon av gutta. Omvisning i barnehagen Forventninger/Innspill til jobben som skal gjøres Taushetserklæringer

Veiledning og bygging

Evaluering fra gutta http://www.dt.no/nyheter/far-lonn-for-a-vere-klatrestativ-1.8354677

93 gutter på 19 stillinger søkte jobb som lekeressurs! På Svensedammen var det 35 gutter fra 8. klasse som søkte på 7 ledige stillinger på Jordbrekkskogen og Røyseplassen barnehage. Oppstart for disse elevene blir uke 20, med 2 dager i uka i 4 uker. Ukene 20-23 På Kjøsterud og Børresen var det 58 gutter fra 8. og 9. klasse som søkte 12 ledige stillinger på Lilleløkka, Sørbyløkka, Dampsentralen og Klokkegården barnehage. oppstart var uke 10, med 2 dager i uka over 4 uker.

Nøkkel til suksess Få personalet på lag. Begge kjønn. Behandle guttene som ”voksne”/likeverdig personale Bli tatt på alvor. For de fleste er møtet med lekeressursoppgaven det første møtet med arbeidslivet. Attest . Positive lærere ,som spiller på lag.