Oppgaven Alle får utdelt hvert sitt land i Sør Amerika

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PowerPoint nr 1 Hva vil det si å være kristen? Av Karina Schjølberg
Advertisements

Verdenskart.
”Tour de Sens” En helt unik reise gjennom sansene…
En reise jorda rundt Livsbetingelser med utgangspunkt i naturressurser: Riktig atmosfære Tempratur Trykk Beskyttelse mot stråling Tilgang på vann Årstider.
Hva skal vi lære? TEMA: Sør Amerika Hvilke hav omgis verdensdelen av
Karitativt fokus 2013 Snit Ghebriel.
Religioner og livssyn i dag
SPANIA!!!.
1.
Nord-Amerika.
En måte å lese Bibelen på
Vi ønsker å sikre Barn et trygt hjem
Oppdagelser, kolonier og slavehandel
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Velkommen til gudstjeneste
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
LIVET I KLOSTERET:.
Jeg tror på Gud Fader, den allmektige, himmelens og jordens skaper.
Religioner og livssyn i dag
INTERNASJONAL UKE AFRIKA.
FRANKRIKE Frankrike strekker seg fra Pyreneene i sør til Engelske kanal i nord og er det største landet i Vest-Europa. Frankrike spiller en viktig rolle.

Botswana Gruppe 1.
Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Fri og selvstendig misjon- og bistandsorganisasjon. Jobber under visjonen Verden for Kristus Driver et omfattende.
Regnskogen Vær De frodige skogene i sør-vest er avhengige av høye temperaturer hele året og mye nedbør. Regnskoger i tempererte soner trives mellom Stillehavet.
De forente stater: USA.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
Spansk valgfag.
Kan vi snakke om et kollektivt kristent minne i norsk kultur? Ida Marie Høeg, KIFO.
Lys til verden 2013/2014 Årets tema: Forfulgt tro  7 misjonsorganisasjoner sammen om felles prosjekt i Nidaros  Kristne blir forfulgt for sin tro i mer.
Italia! Fakta om Italia Natur, kultur Kulinarisk reise Klær og mote
ASIA.
PORTUGAL - Hovedstat: Lisboa - Innbyggertall: 10.5 mill.
“Disippel-høring”.
Brasil.
Charlie Hooker Kristin Eggum Myrvang Therese Hornsletten.
Den miste verdensdelen
Om hellige skrifter.
Regnskog og klima.
Misjonstime Velkommen til dd.mm åååå
Harvest Information System
SØR AMERIKA.  Sør Amerika er 7000 km langt fra Colombia til Chile.  Sør Amerika grenser mot Stillehavet i vest og Atlanterhavet i øst.  Mesteparten.
DEN AMERIKANSKE REVOLUSJON (en revolusjon = en veldig stor og rask forandring) Før 1500: Indianere alene i Amerika. Mange ulike grupper, ulike språk, ulike.
FREMMEDSPRÅK: FRANSK, SPANSK OG TYSK I tillegg til engelsk skal du ha et annet fremmedspråk som obligatorisk fellesfag. Dette kan leses på to nivåer, nivå.
Erfaringsutveksling i plenum: Del erfaringer fra «skriving på fagets premisser»
Dette dokumentet er hentet fra ressursbanken.no (Den norske kirke) og kan brukes fritt til ikke-kommersielle formål.
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
DEN KATOLSKE KYRKJA Oppbygging Hovudtrekk. Katolsk tyder «for alle mennesker» Spredd over hele verden, spes. Latin-Amerika og Nord- Amerika. Ca halvparten.
Sør-Europa Reisen Av Karen Bacher Høyre klikk å tryk hør, for å høre stemmen min. (På alle sidene)
SØR-AMERIKA verdensdel og kontinent. Språk i Sør-Amerika I de fleste landene i Sør-Amerika snakker de spansk. I Brasil snakker de portugisisk. I noen.
BIBELEN.
-en stor familie av nasjonale kirker
Katolsk og ortodoks kristendom
Det er 7,4 milliarder mennesker i verden
KRLE Romersk-katolsk kristendom
Messen - den katolske gudstjenesten
Oppsummering kapittel 2
REDD regnskogen Ønsker du mer informasjon enn det som står i notatfeltet i denne presentasjonen, bruk nettstedet Foto: Thomas.
Det er 7,4 milliarder mennesker i verden
JØDISK TRO OG TRADISJON
REFORMASJONEN.
Buddhismen Av Victoria, Monica og Martine. Innhold  Livssyn og Religion  livet etter døden  Klesdrakt  Matretter  Musikk og språk.
KRLE Romersk-katolsk kristendom
En reise jorda rundt Områder på vår planet der mennesker ikke kan bo
Katolsk og ortodoks kristendom
Bibelen Det greske ordet biblia betyr bøker. Bibelen består av 66 bøker. Tekstene ble utvalgt på kirkemøte i Nikea, 325 e.Kr.
COLOMBIA Colombia ligger i Sør-Amerika, og landet er oppkalt etter en verdenskjent italiensk oppdagelsesreisende som het Kristoffer Columbus. Det har.
HÅP I NORD-KOREA.
“Disippel-høring”.
Det er 7,4 milliarder mennesker i verden
Utskrift av presentasjonen:

Oppgaven Alle får utdelt hvert sitt land i Sør Amerika Du skal planlegge en reise til landet og skal finne informasjon på internett om: klima og vegetasjon, religion, hovedstad, kultur, turistmål og kjente byer m.m. Oppgaven skal presenteres i PowerPoint med tekst, bilder, video og eller lyd Den skal og leveres skriftlig via fronter Den skal fremføres for klassen

Sør Amerika Er en av de sju verdensdelene Er den fjerde største verdensdelen Kartet: På venstre side av verdensdelen finner vi Stillehavet, mens på høyre side har vi Atlanterhavet.

Land i Sør Amerika Chile Argentina Peru Bolivia Brasil Uruguay Paraguay Ecuador Colombia Venezuela Guyana Suriname Fransk Guyana

Brasil

Klimaet og vegetasjonen i Brasil I nord er regnskogsområdet Amazonas som består av et tropisk klima. I sør er deler av landet dekket av fjell og savanneområder med en del skog. Temperaturen er veldig varierende , og minsker gradvis fra nord mot sør Brasil blir regnet for å ha den mest frodige vegetasjonen i hele verden. Film fra Brasil

Befolkning og utvikling Brasil var en portugisisk koloni Trukket til seg tusenvis av innvandrere. Befolkningen består derfor av hvite, svarte, blandede raser, indianere og andre. Det offisielle språket er portugisisk. Brasil er det eneste landet i Sør Amerika hvor dette språket snakkes.

Kultur Dreier seg mest om dans, musikk og fotball. Kulturen i Brasil er påvirket av portugisisk kultur Landet har blitt påvirket av slavene som var i landet for lenge siden og andre innvandrere. Har en spennende matkultur. Mye av maten de bruker er ris, svarte bønner og krydder i sammen med kjøtt, kylling eller fisk.

Religion Ca. 80 % er katolikker Den katolske kirke bekjenner seg til den kristne tro Tror på helgener (hellige personer som etter sin død kom rett til himmelen) eks. jomfru Maria Lærer at helgener går i forbønn for de levende Ca. 20 % er protestanter Protestanter er en samle betegnelse for ulike kirkesamfunn, eks. den norske kirke.