Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

FRANKRIKE Frankrike strekker seg fra Pyreneene i sør til Engelske kanal i nord og er det største landet i Vest-Europa. Frankrike spiller en viktig rolle.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "FRANKRIKE Frankrike strekker seg fra Pyreneene i sør til Engelske kanal i nord og er det største landet i Vest-Europa. Frankrike spiller en viktig rolle."— Utskrift av presentasjonen:

1 FRANKRIKE Frankrike strekker seg fra Pyreneene i sør til Engelske kanal i nord og er det største landet i Vest-Europa. Frankrike spiller en viktig rolle i verdenspolitikken og var en av grunnleggerne av EEC (nå EU) Frankrike var den første moderne republikken. Frankrike omfatter også øya Korsika,kolonien Fransk Guyana på nordspissen av Sør-Amerika samt diverse øyer i Karabiske hav og Stillehavet.

2 Hovedstaden i Frankrike heter Paris.
Folketall er Viktigste språk er fransk. Største religion er kristendom. Myntenhet er euro Forventet levealder i Frankrike er 78 år Styreform er flerparti-demokrati. Innbyggere pr.lege er 350. Flateinnhold er km2 Analfebetisme er 1%

3 Det Franske landskapet veksler fra bølgene åkrer nord til snaue høydeplatåer i Massif Central og ville fjell i Alpene og i Pyreneene i sør. Klima: I nordvestre Frankrike, særlig Bretagne, er klimaet mildt, men svært nedbørrikt. Østre deler har varme somrer og mye vind om vinteren. Somrene i sør er tørre og svært varme, skogbranner er vanlige.Pyreneene og Alpene er snørike og har mange populære skisteder. Arealfordeling: Mye av Frankrike er fruktbart jordbruksland.Det er blant annet fine husdyrbeiter, hveteåkrer og sukkerroeproduksjon i nord og vindgårder og lavendelåkrer i sør.Massif Central utnyttes som sauebeite.

4 Elven Seine: Fra sitt utspring i øst renner elven Seine gjennom Paris før den slynger seg nordover til Atlanterhavet. Frankrikes nett og elver,som også omfatter blant annet Loire og Rhone, brukes til transport og kunstig vanning i jordbruke. Korsika: Øya Korsika har et flateinnhold på 8630 km2. Korsika ser den tredje største øya i Middelhavet. Et forrevent granittlandskap med duftende, til dels tornefull krattskog, maquis, i fjellsidene går over i fruktbare daler, der sauehold og vindruedyrking dominerer. Hovedstaden på Korsika heter Ajaccio. Paris: Paris er Frankrikes kurtuelle og politiske sentrum og en av verdens vakreste og mest besøkte by.I Paris ligger det kjente Eiffeltårnet og det spennede Disneyland.


Laste ned ppt "FRANKRIKE Frankrike strekker seg fra Pyreneene i sør til Engelske kanal i nord og er det største landet i Vest-Europa. Frankrike spiller en viktig rolle."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google