Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

HÅP I NORD-KOREA.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "HÅP I NORD-KOREA."— Utskrift av presentasjonen:

1 HÅP I NORD-KOREA

2 Nord-Korea er et forholdsvis lite land, som ligger mellom Kina og Sør-Korea. Landet har ca 24 millioner innbyggere.

3 Nord-Korea kalles ofte for mørkets rike
Nord-Korea kalles ofte for mørkets rike. Her ser du et satellittbilde av Nord-Korea, Sør-Korea og litt av Kina, tatt på natten. Som du ser er det nesten ingen elektriske lys som lyser opp Nord-Korea, i motsetning til i nabolandene.

4 Hele Korea-halvøya var gjennom mange år preget av okkupasjon og svært blodige kriger. Etter 2. verdenskrig lengtet folket etter fred og en egen leder som kunne gi dem en bedre framtid.

5 Kim Il-Sung presenterte seg selv som Nord-Koreas nye president og redningsmann. Han så på seg selv som folkets nye superhelt.

6 Men Kim Il-Sung stolte aldri på folket sitt
Men Kim Il-Sung stolte aldri på folket sitt. Han gikk raskt i gang med å forby alt og alle som tenkte annerledes enn det han selv gjorde. Folk som tidligere hadde stemt på andre partier, eller vært religiøse ledere, ble drept.

7 Kim Il-Sung iverksatte systematisk overvåkning av innbyggerne i Nord-Korea. Alle skulle vite at noen overvåket dem hele tiden, og at de når som helst kunne bli tatt i å gjøre noe «galt».

8 Fortsatt er det slik i Nord-Korea at mennesker fengsles og tortureres bare for det minste lille «feiltrinn», som å si noe negativt om landets ledere eller å bli tatt i å ha en religiøs tro. I Nord-Korea er det en forbrytelse bare å si ordet «Gud» – «Hananim» – høyt.

9 Her ser du et av de høyeste tårnene i Nord-Koreas hovedstad, Pyongyang
Her ser du et av de høyeste tårnene i Nord-Koreas hovedstad, Pyongyang. Tårnet symboliserer Nord-Koreas helt egen religion og filosofi, kalt Juche.

10 Her ser du et bilde av en kirke som ble bygget i dagens Nord-Korea i 1895! På den tiden var det mange kristne i Korea. Også foreldrene til Kim Il-Sung var kristne. Kim så hvor mye troen betydde for foreldrene, og hvor mye de var villige til å ofre for troen sin.

11 Da Kim Il-Sung døde, tok sønnen Kim Jong-Il over som president og leder for Nord-Korea. Han fortsatte den knallharde linjen med brutal undertrykkelse av befolkningen. Her er to gigantiske statuer av far og sønn. Landets ledere legger fremdeles opp til en massiv persondyrking både rundt de to avdøde presidentene, og den nåværende, Kim Jong-Un.

12 Fra første skoledag lærer alle barn i Nord-Korea om Kim Il-Sung, sønnen hans Kim Jong-Il, og barnebarnet Kim Jong-Un. Det henger bildet av dem i alle offentlige rom, og i alle hjem. Hver dag begynner undervisningen med at alle elever og lærere bøyer seg foran bildene av dem.

13 Alle voksne i Nord-Korea må gå med et jakkemerke med bilde av Kim Il-Sung. Selv om han døde i 1994, er han fortsatt «landets evige president». Han er den eneste avdøde president i verden som fortsatt er offisielt statsoverhode!

14 Men selv om Kim Il-Sung og hans etterkommere har klart å kontrollere befolkningen i landet, har de ikke klart å utvikle Nord-Korea. De aller fleste som lever der er svært fattige.

15 Her ser du grenseelven mellom Kina og Nord-Korea
Her ser du grenseelven mellom Kina og Nord-Korea. Kina ligger til venstre og Nord-Korea til høyre. Mange tusen nordkoreanere prøver å flykte over til Kina hvert år.

16 Men Kina vil ikke ta imot flyktninger fra Nord-Korea
Men Kina vil ikke ta imot flyktninger fra Nord-Korea. Her ser du en hule i bakken som flyktninger bruker for å skjule seg inne i Kina, på vei til et annet land der de kan bli anerkjent som flyktninger. Mange kristne i Kina hjelper nordkoreanske flyktninger, selv om det er strengt forbudt.

17 Nå er det over 70 år siden Kim Il-Sung tok makten i Nord-Korea
Nå er det over 70 år siden Kim Il-Sung tok makten i Nord-Korea. Han gjorde landet om til et paradis for seg og sin familie, og til en enorm tragedie for folket. Ingen vet hvor lenge regimet i Nord-Korea vil fortsette å kunne eksistere.

18 Nå er det Kim Il-Sung sitt barnebarn, Kim Jong-Un, som styrer landet
Nå er det Kim Il-Sung sitt barnebarn, Kim Jong-Un, som styrer landet. Han har dessverre fortsatt i sporene fra sin far og bestefar og satset hardt på å gjøre Nord-Korea til en såkalt «atommakt», altså et land med atomvåpen.

19 Er Nord-Korea bare tragedie. Finnes det ikke noe håp for landet
Er Nord-Korea bare tragedie? Finnes det ikke noe håp for landet? En viktig endring de siste årene er at kinesere som driver små forretninger får lov til å reise inn i enkelte områder av Nord-Korea. Stadig flere kristne kinesere ønsker å arbeide inne i Nord-Korea. Mange kristne kinesere har før opplevd mye press fra myndighetene i Kina, selv om mange har det lettere nå. Kristne kinesere som reiser inn til et av verdens mest undertrykkende land, gjør det fordi de ønsker å vise menneskene i Nord-Korea at Gud ikke har glemt dem.

20 Kristne fra Kina og Sør-Korea driver små utviklingsprosjekter og gid nødhjelp til underernærte barn og eldre i Nord-Korea.

21 En viktig oppgave er å gi hjelp til bedre jordbruksproduksjon, slik at færre sulter

22 Men fortsatt må kristne nordkoreanere leve med sin tro helt i skjul
Men fortsatt må kristne nordkoreanere leve med sin tro helt i skjul. De kan kanskje bare fortelle om troen sin til en annen person. Mange tør ikke engang å oppbevare en bibel i huset sitt. I stedet lærer de seg bibelvers utenat. Hva hadde du gjort hvis det var ulovlig å eie en bibel?

23


Laste ned ppt "HÅP I NORD-KOREA."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google