Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Botswana Gruppe 1.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Botswana Gruppe 1."— Utskrift av presentasjonen:

1 Botswana Gruppe 1

2 FAKTA Innbyggertall: 1.7 millioner Hovedstad: Gaborone
Størrelse: 581,730 km2 Språk: engelsk (offisielt), setswana Myntenhet: 1 Pula = 100 thebe Hovedeksport: diamanter, kobber, nikkel og kjøtt Religion: 50 % kristendom, 50 % naturreligion

3 HISTORIE Botswana ligger i det sørlige Afrika, mellom landene Sør Afrika, Namibia, Zimbabwe og Zambia. Fram til 1966 var landet under britisk styre, men 30.september ble landet en republikk og Sir Seretse Khama ble valgt til president. Før landet ble selvstendig var det et av verdens fattigste land. Det har senere hatt en stor økonomisk vekst, ikke minst fordi det ble funnet store forekomster av diamanter her. Botswana ligger på den sørafrikanske høyslette, ca m.o.h. Det meste av landet er dekket av ørken. Kalahaiørkenen er den mest kjente og den dekker 1/3 av Botswana.

4 FLAGGET Den blå fargen i flagget skal symbolisere himmelen og regnet.
Stripene i svart og hvitt står for målet om å bygge opp et samfunn med like muligheter for alle raser. Ble landets flagg i 1968.

5 NASJONALPARKER Botswana har et rikt dyreliv.
Store deler av landet er nasjonalparker, og disse er svært populære blant turister. For å beskytte miljøet tar nasjonalparkene bare imot et visst antall besøkende. Chobe nasjonal park, ved Chobe elven i nord har mer enn elefanter. Her kan man oppleve alle pattedyr som hører hjemme i det sørlige Afrika, bortsett fra nesehorn.

6

7 KILDER http://no.wikipedia.org/wiki/Botswana
Bilder er fra og private Aschehoug og Gyldendals store norske leksikon 1995, bind 2; 570ff Riisnæs og Kagge: Den store reiseguiden; 155


Laste ned ppt "Botswana Gruppe 1."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google