Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

LIVET I KLOSTERET:.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "LIVET I KLOSTERET:."— Utskrift av presentasjonen:

1 LIVET I KLOSTERET:

2 Snakk sammen på gruppen:
Hva er et kloster? Hvorfor ønsket mange mennesker å leve i kloster? Hva gjorde menneskene i klosteret?

3 Den Venesianske kirken, Klosteret Moni Arkadio

4 Hvorfor velger de å leve i kloster?
Mennesker ønsket å kunne leve livet sitt i samsvar med sin tro, i bønn til Gud. Dette gjorde de fordi de tror at troen har konsekvenser for deres liv og livsførsel. Mennene blir kalt munker og kvinne blir kalt nonner. Det er ikke kun kristne eller katolske som har hatt former for klosterliv, flere åpenbaringsreligioner har dette. (Eks:Buddhismen.)

5 Hva er et klosterliv, hva gjør de?
De ytre kjennetegnene er: felleskap med vekt på bønn, stillhet, sølibat, nøysomhet og ofte en underordning under en åndelig leder. For de kristne så er klosterlivet et ønske om å leve et liv til etterfølgelse av Jesus Kristus og å ha han som rettesnor. Mange skrev av hellige skrifter som for eks: bibelen. Munkene og Nonnene drev gårdsbruk, drev skoler, gav hjelp til de fattige og syke.

6 Martin Luther og Kona Katharina von Bora.

7 HILDEGARD FRA BINGEN

8 Livet til Hildegard Ble født i en tysk familie med riddere som tjente grevene av Sponheim. Hun ble født som tiende barn i huset og ble derfor etter skikken gitt som tiende til kirken. Der ble hun tatt vare på av Jutta. Hildegard blir leder i samfunnet de levde i og abbedisse i klosteret.

9

10 Hildegard en begavet kvinne.
Hun studerte og skrev mye, blant annet om religiøse syn, naturen, fisker, planter og dyr. Hun skrev ned store verker om sine profetiske syn, dette samlet hun i tre bøker. Hun er også en kjent komponist og har skrevet mye musikk som vi i dag kjenner til. Hun var en dyktig klosterleder og hadde brevkontakt med paver og konger. Hildegard feires den 17. september i den katolske kirke – en helgen.

11 Musikken til Hildegard fra Bingen.
_X0&feature=list_related&playnext=1&list=ML GxdCwVVULXekdE3RP36VUpaWHTeajNso


Laste ned ppt "LIVET I KLOSTERET:."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google