Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Messen - den katolske gudstjenesten

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Messen - den katolske gudstjenesten"— Utskrift av presentasjonen:

1 Messen - den katolske gudstjenesten

2 Ordet messe betyr utsendelse
Ordet messe betyr utsendelse. Det handler om å ta imot det Gud har å gi, og så bli sendt ut i verden for å fornye håp og tro. Messen er hver søndag. Fordi søndag var den dagen da Jesus sto opp fra de døde. Man sier «å feire messe»

3 Messens språk Frem til 1969 ble messen bare feiret på latinsk
Selv om del messer feires på latinsk, er det nå vanligst med lokale språk. Det er også mange steder vanlig å framsi eller synge visse elementer, som Trosbekjennelsen og Fadervår, på latin mens resten av tekstene er på folkespråket.

4 Gjennomføring Ordets liturgi Nattverdens liturgi
2 hoveddeler Ordets liturgi Tekstlesinger Preken Forbønn Nattverdens liturgi Nattverd og bønn Ordet liturgi benyttes om hele kirkens offisielle gudstjenesteliv nnh.htm Menigheten deltar på samme måte med sang som i Den norske kirke, men i tillegg brukes kroppen mer aktivt. Man kneler, gjør korsets tegn og gir hverandre en fredshilsen. Gudstjenesten skal engasjere alle sanser, og det er ofte prosesjoner, korsang, røkelse og vievann. Kirkerommet er vakkert utsmykket Vievann=innviet vann med litt salt. Det minner om dåpens vann og er et tegn på ønsket om å bli renset og få ny kraft.


Laste ned ppt "Messen - den katolske gudstjenesten"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google