Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Brasil.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Brasil."— Utskrift av presentasjonen:

1 Brasil

2 Brasil på jordkloden.

3 Brasil på kartet.

4 Brasil I Brasil snakker man portugisisk.
Brasil er det største landet i Sør-Amerika. Hovedstaden heter Brasília. Brasil har ca. 200 millioner innbyggere. De fleste bor langs kysten. Landet grenser mot Atlanterhavet i øst og mot Andesfjellene i vest.

5 Brasil Brasil er et populært reisemål.
Det finnes lange strender i Brasil. Mange nordmenn drar på ferie til Brasil. De mest populære strendene ligger i nord.

6 Rio de Janeiro Det bor ca. 6 millioner mennesker i Rio.
Fotball er svært viktig i Rio de Janeiro. De største fotballklubbene er Botafogo, Flamengo, Fluminense og Vasco da Gama.

7 Rio de Janeiro

8 Kristusstatuen (Rio de Janeiro)
Byggematerialet er armert betong, belagt med kleberstein. Statuen er 30 meter høy, står på en 9,6 meter høy sokkel og veier totalt 1145 tonn. Hodet er 3,7 meter høyt og veier 35,6 tonn. Hver hånd veier ni tonn. Avstanden mellom fingerspissene er 30 meter. Kristusstatuen (Rio de Janeiro)

9 Copacabana Copacabana er Rio’s mest kjente strand.
Barn og voksne spiller fotball på den enorme stranden. Stranden ligger omkranset av Rio de Janeiro. Copacabana er 4 kilometer lang.

10 Amazonas Amazonas er verdens nest lengste elv.
Elven er den største når det gjelder nedslagsfelt og vannmengde. Amazonaselva har over 2 000 fiskearter, fra elektrisk ål til mer blodtørstige pirayaer.

11 Amazonas

12 Amazonas Amazonas fjerneste kilde er ved et enkelt trekors ved Apachetaklippen, ved fjellet Nevado Mismi i Arequipa.

13 Regnskogen i Amazonas Frem til nå er om lag
| Frem til nå er om lag plantearter, 3000 fiskeslag, 1294 fuglearter, 427 arter pattedyr, 428 amfibiearter og 378 reptilarter blitt vitenskapelig klassifisert i regionen.

14 Amazonas I dag finnes det mellom 400 og 500 ulike urfolk i Amazonas, fordelt på alle de ni landene som regnskogen strekker seg over. Amazonas er verdens største sammenhengende regnskog, og det er ingen umiddelbar fare for at den skal forsvinne. 20 prosent av regnskogen i brasilianske Amazonas er i dag borte, og ytterligere 30 prosent er skadd av menneskelig aktivitet.

15 Dyreliv i Amazonas Monkey frog

16 Amzonas dyreliv Det finnes mange flotte papegøyer og andre fargerike fugler i Amazonas.

17 Pirayaer Pirayaer, (spansk piraña, portugisisk piranha) er en fellesbetegnelse for flere søramerikanskearter av karpelakser med skarpe tenner. De er normalt fra 15 til 25 centimeter lange.

18 Pirayaer De lever i elvene i Sør-Amerika. Hovedsakelig finner man fiskene i Amazonas. Pirajaer lever stort sett av frø, plantemateriale, og som predatorer og åtseletere på andre fisk.

19 Jaguar  Jaguaren er det største kattedyret på det amerikanske kontinentet.

20 Jaguar

21 Anakonda Anakonda (vitenskapelig navn Eunectes murinus) er en kvelerslange og hører til Boaslangenes familie (Boidae). Anakondaen er verdens tyngste slange, og kan veie over 100 kg. Den blir seks til syv meter lang. En anakonda kan leve i opptil 50 år, og de vokser hele livet. Den største registrerte anakondaen hadde en lengde på 11,4 meter, men det finnes også rapporter om anakondaer som har vært opp mot 13 meter.

22 Grønn Anakonda

23 Anakondaen spiser alle mulige forskjellige byttedyr, på inntil 90 kilo, altså like mye som en stor mann! Byttet kan være for eksempel fisk, navlesvin, kaimaner og hjorter. Den spiser vanligvis et bytte annenhver uke.  En anakonda på seks meter kan lett drepe og spise en kaiman, en stor øgle på opptil to meter. Det er mat for en hel måned. Siden anakondaen ikke er i stand til å tygge byttet, svelger den det helt. Som alle andre slanger har den derfor fleksible kjever som kan vippes ut av ledd. Etter et godt måltid kan det gå flere måneder før anakondaen blir sulten igjen. Den kan faktisk overleve i hele to år uten å spise.  Anakonda

24 Den har ingen naturlige fiender, bortsett fra kaimaner, som kun er en fare for unge slanger. Jaguarer kan imidlertid drepe anakondaer. Anakondaer legger ikke egg som mange andre reptiler, men vanligvis levende unger. Det hevdes at anakondaen kan få så mange som 100 unger i ett kull.  Anakonda

25 Kaiman Kaimaner er krypdyr i alligatorfamilien.
Kaimanene er rovdyr, men som regel ikke farlige for mennesker. Lever hovedsakelig av fisk. Forekommer ofte i store mengder i Sør- og Mellom-Amerikas større elver. Den største arten, svartkaiman, er opptil 4,7 m lang (unntaksvis 6 m), svart med gule flekker.


Laste ned ppt "Brasil."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google