- inspirerer elever til å velge realfag. Norsk næringsliv vil ha stort behov for arbeidstakere med realfaglig utdanning i årene som kommer. Allerede i.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Informasjon om plan for SAMARBEID SKOLE – NÆRINGSLIV i Askøy kommune
Advertisements

Tør å sette grenser! Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol -
La ungdommen undervise kidsa!
Fellesfag Yrkesretting Relevans
Nasjonalt senter for realfagsrekruttering. Senteret skal:  Styrke realfagenes stilling i samfunnet  Bidra til god rekruttering og økt kvinneandel i.
Live|work nordic AS Utdanningsetaten 2010 Skoleutviklingsprosjektet på Risløkka KonseptretningerKonseptretninger Anders Kjeseth Valdersnes.
Funksjonsvurdering - hva tilbyr en attføringsbedrift?
Skap framtidens Ungdommens Hus på Stjørdal.. ue.no.
KARRIEREPLAN SVOLVÆR BARNE- OG UNGDOMSSKOLE 2006/07
Videregående opplæring Veien til fagbrev v/avdelingssjef for fag- og yrkesopplæring Turid Borud Vg1 Vg kontrakter (Lærekontrakter og opplæringskontrakter)
Hadeland arbeidsgruppe for næringsliv og skole Hvor står vi og hvor vil vi.
Karrieresenteret Ofoten Sentrumsgården 8512 Narvik Tlf:
Samarbeid skole næringsliv Valgfag
Rett kompetanse – fremtidens behov
Satsing på MNT •Norge har siden 2002 hatt nasjonale strategier for satsing på MNT •Startet med resultatene fra PISA og TIMSS.
FREMTIDENS AKVAKULTUR UTDANNING
Hvordan lykkes med skoleutvikling
no/it/article ece. 1. år er det mest kritiske -? Flest slutter da Mange har problemer med overgangen fra vgs. til høyskole, trenger.
MØTE FOR SKOLELEDERE TEMA: REKTOR OG SKOLELEDELSENS ROLLE I PEDAGOGISK UTVIKLINGSARBEID – MED UTGANGSPUNKT I VURDERING FOR LÆRING.
Ungdoms prioriteringer, valg og bortvalg av realfag
Lektor 2 på Vardal ungdomsskole 5. mars Lektor 2 - ordning Fagpersoner fra industri og øvrig arbeidsliv utenfor skolen deltar aktivt i undervisningen.
FREMTIDENS AKVAKULTUR UTDANNING
NHO støtter ”stramt budsjett” for å gi norsk næringsliv et nødvendig løft… …innenfor et stramt budsjett må det i tillegg gjøres prioriteringer som stimulerer.
DM NHO som bidragsyter i karriereveiledningen Leiv Roald Thu
Strategi - Metode Likestilling på Sørlandet 2003 De to Agder-fylkene har hatt lavest score på likestillingsindeksen av alle landets fylker i mange.
VELKOMMEN LÆREPLANSEMINARFORLANDBRUK OG FOR GARTNERNÆRING
Foto: Carl-Erik Eriksson Realfagsamlinger – i Trondheimsskolen MESTRING _ MOTIVASJON _ MULIGHETER.
Møte i Nasjonalt Råd for Teknologisk utdanning - Høgskolen i Oslo oktober 2007 Tiltaksplan for å styrke realfagene 2007/2008 Geir Anton Johansen.
Kampen om de kloke hodene -og jobben med å få dem ut til næringen…
Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol - for foreldre med tenåringer
Gjennomføring av prosjektet Unge & Rus ved Skjervøy ungdomsskole
Rakkestad ungdomsskole Entreprenørskap Hva er så bra med faget? Entreprenørskap skaper en praktisk hverdag for elevene som de kan styre og legge.
RYLA SOM REKRUTTERINGSBASE Bjørnar Nyborg, Halden RK Leder RYLA
RYLA 2010 Midtveismøte 16. januar 2010 Bjørnar Nyborg, Halden RK Leder RYLA.
Næringskonferansen Vest Hva gjør Askøy for å tilrettelegge For rekruttering på kort og lang sikt? Ordfører Siv Høgtun.
Informasjon om Skoleprogrammet VIP Denne presentasjon kan vises på:  Foreldremøter  Skolens hjemmeside  Epost til foreldre  På ”classfronter” eller.
Gauldals konferansen 2. nov. 2011
Framtida nå – les og forstå!
FADDERBEDRIFT EN ORDNING SOM GJØR AT ELEVER BLIR KJENT MED EN BEDRIFT OG EN FADDER GJENNOM LÆRINGSOPPDRAG.
Bjørnholtmessa ’09 Bjørnholtmessa ’09 En elev- og ungdomsbedriftmesse Bjørnholt skole onsdag den 11. februar. En inspirerende møteplass for ungdom og næringsliv.
EN ARENA FOR DIGITAL UTVIKLING
ForVei Konferansen MEG Informasjon om.
MNs mål er å bli et av Europas mest attraktive steder for forskning og utdanning innen matematikk, naturvitenskap og teknologi.
Nasjonalt råd for lærerutdanning Frafall fra videregående skole Hva gjør Drammen kommune? Tore Isaksen Utdanningsdirektør Drammen 22. sept
Vi bryr oss om Finnmark. Skoleeiers ansvar Skoleeiers ansvar å legge til rette for en kvalitativ god skole, hvor opplæringsloven følges og hvor elevene.
Program for ungdomskolen i faget ”Utdanningsvalg”
Kristiansund videregående skole TAF-MARIN FREMTIDENS AKVAKULTUR UTDANNING.
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i uke 3, (13. til 17.januar) PRYO Sverresborg skole.
Velkommen til foreldremøte 10. trinn. Hvem er jeg - hvor vil jeg – hvilket valg skal jeg ta?
Geir Anton Johansen Leder, TeknoVest Nasjonalt Råd for Teknologisk Utdanning Rådsmøte i Førde mai 2007 TeknoVest Utdanningsnettverk på Vestlandet.
VERDISKAPING I NORSK NÆRINGSLIV 1 Ungdom er fremtidens ressurs i Ofoten Nordlandsløftet
 Velkommen som foresatt.  Velkommen som samarbeidspartner.  Stolte av skolen vår. Håper det smitter.  57 elever så langt. Et veldig levende tall…
Regional plan for et helhetlig opplæringsløp Østlandssamarbeidet
Jr. FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 PRESENTATØR, DATO. Siden starten i 2000 har FIRST Scandinavia hatt som formål å gi barn og unge god lærings- og mestringsopplevelser.
Kampen om kompetansen – rekruttering av arbeidskraft Karrieresentrenes rolle Karriereveiledning i skolen og tilbud til voksne Nina Tande Hansen og Gry.
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i løpet av 9.skoleår. PRYO Sverresborg skole.
FORELDREMØTE 9.TRINN YOU-RÅDGIVER: Kari-Anna Ronæs Rolland (9A,9B,9C,9D) Thomas Kvalvik (9D,9E,9F, 9G)
Innskoling på Sørbø VELKOMMEN.
Rådgiversamling 16. september 2016
Velkommen til foreldremøte høsten 2017
Innhold Sak 1: Velkommen v. teamleder. Kort presentasjon av team 9
Faget Utdanningsvalg Jobbskyggedag
Are Solli og Kristian Ilner
– ESSENSEN AV LIER VIDEREGÅENDE skole
Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018
Fylkesrådsleder Alf Daniel Moen Stiklestadkonferansen 2008
Studiespesialisering
Kan foreldre påvirke ungdommers alkoholbruk?
Tips og triks Slide slettes!
Tips og triks Slide slettes!
Utskrift av presentasjonen:

- inspirerer elever til å velge realfag

Norsk næringsliv vil ha stort behov for arbeidstakere med realfaglig utdanning i årene som kommer. Allerede i dag ser vi et underskudd på ingeniører. Det er for lav søking til matematikk, naturfag og teknologi i høyere utdanning. NHO-bedriftene etterlyser en bevisst satsing på realfag som kunnskapsgrunnlag for nasjonal evne til verdiskaping. - Den nye PISA-undersøkelsen viser at vi har et realfagsproblem i Norge. Det bekymrer meg sterkt. Resultatene er rett og slett ikke gode nok, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen des okt feb 2013 Vi snakker om utfordringene med å skaffe næringslivet nok ansatte med høyere realfagsutdannelse…

Ungdommen selv Kunnskapsmangel på hva realfag er. Mytene og fordommene rundt realfagsjobber og realister er mange Tilfeldighetene avgjør, lett å velge bort framtidige muligheter Er det utdanningstiden eller yrkeslivet som har høyst prioritet? Dagens ungdom kan ikke tvinges, de følger sine egne interesser Dagens rollemodeller er som oftest lærere, rådgivere og foreldre Utfordringer med å få ungdom (15-18 år) til å velge realfag…

Ungdom som står foran sine utdanningsvalg trenger gode rollemodeller som gjør realfag attraktivt! Erfaringene viser at rollemodeller har stor effekt. Det handler om å inspirere og motivere! Mulighetene for å få ungdom til å velge riktig...

Gode rollemodeller gjør realfag mer attraktivt! Rollemodellen gir et realistisk bilde av hvilke muligheter realfagene gir. Rollemodell er samfunnsansvar satt inn i et lokalt perspektiv. Gir også Bedriftene en mulighet til å bygge sin merkevare inn mot skoleelever og framtidige potensielle arbeidstakere. Målet er 1000 rollemodeller over hele Norge innen sommerferien. – Vi har nå 750 rollemodeller

En oppsummering av Rollemodell.no - et landsdekkende tilbud med lokale rollemodeller Rollemodeller besøker skoler i sitt nærmiljø Rollemodellene registrerer seg enkelt på Lærerne tar kontakt via nettsiden direkte mot rollemodellen for å avtale besøk Det er ønskelig at rollemodellene kan gjennomføre ca to skolebesøk per år (Ingen forpliktelse) Rollemodellen mottar informasjon med tips og råd til skolebesøkene og presentasjoner, dette finnes også på rollemodell.no