Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Skap framtidens Ungdommens Hus på Stjørdal.. ue.no.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Skap framtidens Ungdommens Hus på Stjørdal.. ue.no."— Utskrift av presentasjonen:

1 Skap framtidens Ungdommens Hus på Stjørdal.

2 ue.no

3 Entreprenørskap i ungdomsskolen Mære 2.september 2013 Gisle Almlid-Larsen Rådgiver Grunnskole UE Trøndelag

4 ue.no Ungt Entreprenørskap - UE •Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell, landsomfattende organisasjon som i samspill med skoleverket, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og ungdoms kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

5 ue.no

6

7 Gründercamp er en treningsleir i kreativitet og nyskaping. Elevene får et reelt oppdrag med en definert problemstilling som de skal presentere en løsning på innen et avgrenset tidsrom. Oppdraget blir gitt av en bedrift eller organisasjon fra privat eller offentlig sektor. Elevene jobber med oppdraget i grupper på 3–6 elever og presenterer løsningene for en jury, som kårer en vinner ut ifra gitte kriterier.

8

9 ue.no

10 Entreprenørskap i opplæring lønner seg ”Etablererfrekvensen blant elever som har deltatt i ungdoms- eller studentbedrift er minst dobbelt så høy som i befolkningen generelt” (Trøndelagsforskning 2003 og Østlandsforskning 2007) ”Undervisning i entreprenørskap bidrar til økt trivsel, selvtillit og skolemotivasjon” (Østlandsforskning 2007) ”Ønskene om å bosette seg på hjemstedet etter endt utdanning er høyere blant elever som har deltatt i UE program, enn elever som ikke har deltatt i slike” (Østlandsforskning 2008)

11 ue.no Økonomi og karrierevalg. Hvert menneske er unikt, og alle har forskjellige interesser, ferdigheter og verdier. Det er viktig å gjøre bevisste utdannings- og yrkesvalg. Økonomi og karrierevalg er et program som peker inn i framtiden og lar elevene identifisere mulige karriereveier ut ifra økt selvinnsikt. Programmet gjennomføres med en ekstern veileder fra lokalt næringsliv over tre arbeidsøkter à 90 minutter. Elevbedrift er et pedagogisk program hvor elever i ungdomsskolen erfarer hva det innebærer å starte, drive og avvikle sin egen bedrift, med skolens lærere og andre eksterne ressurspersoner som veiledere. I seks faser går elevene gjennom prosessen fra etablering til avvikling av elevbedriften. Det pedagogiske ressursmateriellet består av en lærerveiledning og nettbaserte tips, øvelser, skjemaer og eksempler.

12 ue.no Hvordan benytte UE Trøndelag? Rådgivning i forhold til entreprenørskapsaktiviteter Kreative prosesser i forhold til EB/GC Veiledning under GC/EB Delta på kurs Delta på messer Hjelpe til med å skaffe problemstillere til GC


Laste ned ppt "Skap framtidens Ungdommens Hus på Stjørdal.. ue.no."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google