Regelverk, rammefaktorer og målsettinger

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SPESIALUNDERVISNING INNENFOR VOKSENOPPLÆRINGEN
Advertisements

Samarbeidsseminar om tvangsekteskap
AVLASTNING Melhus
Valg av Programområde og programfag på Studiespesialisering
Tverrfaglig prosjekt Gruppe 1 Fredrik, Christine & Tine T.
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Ansvar og prosesser i skolen
Mangfold og Likeverd Barn og kommunikasjon
Kompetente barn og unge - Verdier og kompetanse -
Rolighetsmoen barnehage
Mangfold og fellesskap
Bente Aronsen Kunnskapsdepartementet
Jurist Lene Duesund Svendsen Seniorrådgiver Helene Kløcker
Norsk Ergoterapeutforbunds lederseminar De nye helsetjenestene Mette Kolsrud Forbundsleder i Norsk Ergoterapeutforbund.
Systematisk opplæring av framtidas fagarbeidere
Ny barnehagelov og rammeplan
Ny rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver Ny rammeplan for barnehagens innhold og oppgaverSamfunnsfag i F-utdanninga.
Oslo kommune Utdanningsetaten SKOLERING I GJENNOMFØRING AV MUNTLIG EKSAMEN I KUNNSKAPSLØFTET 11. JANUAR 2008 NORSK (modul 1) Trude Slemmen, fagkonsulent.
Tanker om barnehagens læringsmiljø
Manifest mot mobbing 2011 – 2014 Statsminister Stoltenberg og sentrale parter signerte i januar et nytt Manifest mot mobbing. Manifestet skal gjelde.
Utvikling av barnehage og SFO i Norge
Minoritetsspråklige barn i barnehagen – regelverk Presentasjon laget av Juridisk avdeling 2 (barnehage), Utdanningsdirektoratet, til bruk for fylkesmennene.
Oppdatert pr (NBJ) Barnehageloven.
Framtidens barnehage.
Etikk i pedagogisk arbeid
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
En introduksjon. Et program for barn og unge for læring av sosial og emosjonell kompetanse. Forebygging av problematferd i barnehage og skole. Skaper.
Flere barnehagelærere!
Universell utforming Fagsjef Toril Laberg Fagpolitisk konferanse
Pressekonferanse 8.april 2005 Stortingsmelding nr 28: Om evaluering av maksimalpris i barnehager Ot.pr. nr. 72: Om lov om barnehager Barne- og familieminister.
Personalsamarbeid Psykososialt arbeidsmiljø
FAU-møte 7. januar 205 Samarbeid skole-hjem.
DEMONSTRASJONSSKOLER OG -BEDRIFTER fellessamling i Kristiansand Åge R. Rosnes, november 2005.
2003 Det utdanningsvitenskapelige fakultet Institutt for spesialpedagogikk Tilpasset og inkluderende opplæring Jorun Buli Holmberg TILPASSET OG INKLUDERENDE.
Barnehagens samfunnsmandat
Oppdatert pr (NBJ) Barnehageloven.
”Vi vet at vennskap er viktig for både barn og voksne”
Studiesamling 18. januar 2007 for Førskolelærere i INNERTIEREN
Barn og rettigheter. Grunnloven,menneskerettigheter,lov om barn og foreldre,lov om barnevernstjenester,barnehage loven og opplæringsloven. Larsen og Slåtten(2006)
Førskolelærerutdanning tverrfaglig og temabasert modell
Rammeplanen i barnehagene i Re og Hof! Etterutdanningsprogram.
Skolens oppgave og funksjon i samfunnet
Hvorfor skal vi ha barnehager?
av Rune Thodesen rektor Elihu Kristne Grunnskole
Helsefremmende skoler og barnehager Bjørn-Are Melvik Bodø Den store roen Foto: Bjørn-Are Melvik.
BARNE- OG UNGDOMSARBEIDERFAGET. Barne- og ungdomsarbeiderfaget er en fagutdanning innenfor videregående opplæring. Fagløpet er to år på videregående skole.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Helsesøster Hanne Gry Marthinsen Fremme psykisk og fysisk helse Fremme gode sosiale og miljømessige.
Norsk mal: Startside engelsk mal Velg BLD MAL– engelsk under ”oppsett”. Introduksjonsloven med forskrifter -pågående regelverksarbeid Hege Hov Eggen Seminar.
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2017.
1 Endringer i barnehageloven Samling for kommunene i Hordaland 13.sept 2016.
Yrkesrollen Faglig mestring og praktisk dyktighet.
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til nytt barnehageår Lille Roligheden bygg og organisering Innhold felles – hva er viktig for 1 og 2 åringen.
Fylkesmannens rolle for ungdommen i OT sin målgruppe
Velkommen til innskriving ved Isfjorden skole
Lekens egenverdi.
Nye føringer – nye muligheter
Spesialpedagogisk hjelp, tegnspråkopplæring m.m.
Barn og rettigheter. Grunnloven,menneskerettigheter,lov om barn og foreldre,lov om barnevernstjenester,barnehage loven og opplæringsloven. Larsen og Slåtten(2006)
JORDBÆRVEIEN BARNEHAGE
Utdanningssystemet sitt årshjul
Oppstart i barnehagen.
Systematisk arbeid for eit trygt og godt miljø for alle
Voldsforebyggende opplæring
Utskrift av presentasjonen:

Regelverk, rammefaktorer og målsettinger Kap 4 Regelverk, rammefaktorer og målsettinger

Mål Eleven skal kunne forklare hvordan gjeldende regelverk, rammefaktorer og målsettinger for pedagogiske virksomheter har betydning for yrkesutøvelsen Vurdering: ingen nå, men du bør henvises til med ved senere innleveringer/prøver http://slideplayer.no/slide/2572046/

Regelverk Rammefaktorer Målsettinger Pedagogiske virksomheter

Gjeldende lover og forskrifter Barnehageloven Rammeplan for barnehager Opplæringsloven Kunnskapsløftet K06 Andre lover en virksomhet må ta hensyn til?

Barnehagen Barnehageloven: Eksempel på forskrift: Finn ut: http://www.lovdata.no/all/nl-20050617-064.html Eksempel på forskrift: http://www.regjeringen.no/nb/dep/bld/dok/rundskriv/2011/retningslinjer-til-forskrift-om-politiat.html?id=651567 Finn ut: Har barn rett til å leke i barnehagen? Har barna rett til medvirkning i barnehagen? Har kommunen noen myndighet over private barnehager? Har barn rett til plass i barnehage?

Hvilke barn prioriteres ved opptak? Er det noe krav til utdanning hos personalet i en barnehage? Hvem må levere politiattest i en barnehage? Hvem har barnehageansatte opplysningsplikt til? Finnes det noe krav til helsetest? Har en barnehage plikt til å ta imot BUA i praksis?

Rammeplan for barnehager Forskrift som utdyper barnehageloven Hovedoppdrag: Tilby barn under opplæringspliktig alder et omsorgs- og læringsmiljø som er til barnas beste Et velferdstilbud til småbarnsforeldre

Barnehagens oppgaver Det enkelte barn / fellesskapet Tilpassede utfordringer Trygghet mot fysiske og psykisk skade Læring og deltagelse med gjevnaldrende Helsefremmende og forebyggende Forebygge diskriminering og mobbing Kulturelt mangfold

Verdiformidling / Målsettinger Likeverd Likestilling Åndsfrihet Toleranse De kristne grunnverdiene Bærekraftig utvikling Økt gjennomføring i VGS

Skolen Opplæringsloven Læreplanverket http://www.udir.no/ http://www.lovdata.no/all/nl-19980717-061.html Læreplanverket http://www.udir.no/ Generell del Læringsplakaten Læreplan i de ulike fag

Skolen Opplæringsloven: Finn ut: Har barn rett eller plikt til opplæring? Hvilke aktiviteter kan elever få fritak i? Har skolen rett til fysisk refsing? Kan en elev tvangsflyttes til en annen skole? Har elevene rett til skolebibliotek? Har elevene rett til leksehjelp?

Hvem har rett til SFO? Hvilke oppgaver har SFO? Nøtter: Hva har § 3-1 nytt ellevte og tolvte ledd å si for dere? Hva har skjedd med skolefrukten?

Ungdomsklubb Ikke lovpålagt Fritidstilbud til 13-18-åringer Holdningsskapende og godt sosialt treffsted Kriminalitetsforebyggende Hvilke lover gjelder her?

Ha en fortsatt fin dag!