Fylkesmannen i Sør-Trøndelag Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
UU og Fylkesmannens rolle
Advertisements

Tore Mauseth, plan- og miljørådgiver Årsmøte Støyforeningen 15.mars 2012 Støyhåndtering etter plan- og bygningsloven.
Samordning av statlige innsigelser – forsøk 12
Mulighetenes Oppland Hvilke lovverk bør du som rådsmedlem ha kjennskap til? En kort gjennomgang av de mest sentrale lovene.
Kommunens engasjement og kommuneplanen
Kommunal planlegging Orientering – Innherred samkommune – Samkommunestyret sak 16/04, – Johannes Bremer LEVANGER KOMMUNE KOMMUNAL PLANLEGGING.
Fylkeskommunenes Akvakulturseminar 2012 Planarbeid.
Folkehelsemeldinga Implikasjoner for samfunnsmedisinere i kommunene
Utfordringer til UH-sektoren: Hvordan finner vi tonen? Statssekretær Kyrre Lekve UHRs dekanskole 3. februar 2010.
Ved Ola T. Heggem Statssekretær Landbruks- og matdepartementet Jordvern og arealpolitikken.
Kommunal planlegging Vi er her nå.
FYLKESMANNEN I NORD-TRØNDELAG Kommunal- og familieavdelingen.
Visjoner om kommunesamarbeid
Pressekonferanse 24. august Lokalpolitikerne er tilliten verdig.
Regionalt senter for samfunnssikkerhet og beredskap
Ny veiledning om organisering av elevene Opplæringsloven § 8-2 m.m.
Embetsoppdrag 2004 Resultatområde Regional planlegging Resultatkrav: Fylkesmannen skal påse at nasjonal politikk formidles og ivaretas i behandlingen av.
FYLKESMANNEN I HEDMARK
Arealpolitikk Ole Haabeth, fylkesordfører Østfold Fylkesordførernes sommermøte 8. aug 2011.
Planstrategi som nytt verktøy
Økt regionalt ansvar – Om den politiske situasjonen i landbruket nasjonalt og regionalt Konferanse: Agderlandbruket på dagsordenen. Statssekretær, Ola.
Hans Otto Lund Rådgiver. Presentasjon 2009 Med utgangspunkt i reelle utfordringer knyttet til minst to av temaene… Klima og energi Viktige arealpolitiske.
1 Ketil Krogstad, KRD BE-dagene 2005, Storefjell Tidsfrister en liten oppklaring.
Begrensninger og muligheter
Bærekraftig og framtidsretta matproduksjon Utfordringer og muligheter til samarbeid mellom Næringsorganisasjonene, Forvaltninga og Naturvernforbundet.
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Universell utforming i Mandal
Kunnskapsbasert strand- og kystsoneforvaltning 11. og 12
Informasjon og nyheter: Ny plandel til plan- og bygningsloven Framtidens byer - Fornebu Seniorrådgiver Øyvind Aarvig.
Larvik Campingplassforening 22 medlemmer, fra 20 til 600 plasser Sesongplasser, døgnplasser, hytter, leiligheter, brygger, badestrender, kafe, aktiviteter,
Kommunal- og moderniseringsdepartementet Norsk mal: Startside ALTERNATIV A Tips for engelsk mal velg KMD mal ENG under ”oppsett”. Strandsoneforvaltning.
Lederens rolle i systematisk etikkarbeid og noen erfaringer…. Sandefjord, Stokke, Larvik Kommune Larvik, Leni Klakegg, KS.
Markaloven og Maridalen Fem fylker – 19 kommuner 310 km2 i Oslo 850 km2 i Akershus 325 km2 i Buskerud 210 km2 i Oppland 5 km2 i Østfold Til sammen 1700.
Lov om sosiale tjenester i NAV § 17
NTP og vegnettet – forfall, fornyelse og planeffektivitet v/fylkesordfører i Hordaland, Tom-Christer Nilsen.
Naturmangfoldloven og plan- og bygningsloven
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
Tverrfaglig samarbeid er ditt ansvar! Flink med folk i første rekke Fagnettverkssamling Royal Garden Trondheim, 19.juni 2009 Ann Sissel Misund Nedberg,
Fylkesmannen i Møre og Romsdal Statlig tilsyn med kommunesektoren Samordning Bakgrunn: NOU 2004 nr 17 – Aaslandutvalget Ot.prp nr. 97 (2005 – 2006) Kapittel.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Fylkesmannen i Sør-Trøndelag Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan.
Kommuneplanens arealdel og konsekvensutredning rådgiver Geir Davidsen
Fylkesmannen i Sør-Trøndelag Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan.
Fylkesmannen i Sør-Trøndelag Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan.
Ny planlov, nye muligheter Morten Strand, spesialrådgiver i KS.
Mulighetenes Oppland Regional plan for Rondane - Sølnkletten Bygger på «Fylkesdelplan for Rondane» «Skal legges til grunn for regionale organers virksomhet.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Landbruk i utvikling – en utfordring for kommuneplanleggeren.
Befolkningsutvikling Lierne Innovativt næringsliv i vekst Mange nyetableringer Pessimisme snudd til optimisme.
Eksempler på en god reguleringsplan Kristoffer L. Seivåg Byplan.
Plansamling - Hadeland Samhandling - effektive planprosesser Runa Bø – 3. november 2016 Bilde.
KOMMUNEPLANENS AREALDEL Folkemøte: Midsund skule den Midøy Grendahus den Heggheim den
Arealforvaltning etter plan- og bygningsloven
Kommuneplanen En helhetlig kommuneplan består av: Samfunnsdel
KS 10 råd 10 RÅD FOR ET VELFUNGERENDE OG EFFEKTIVT PLANSYSTEM
Samhandling for effektive planprosesser
Regional plan for masseforvaltning i Akershus
Bærekraftig samfunnsutvikling
Bærekraftig samfunnsutvikling
Samarbeidsgruppemøte 21.januar 2016 Rolf Olai Jacobsen
Massehåndtering og kulturminner
Dovrebanen gjennom Hamar – videre prosess kommunedelplan
Innføring i lovverket som gjelder barn og unge i planlegging
Presentasjon på KS-nettverk
Planprosess - litt om roller og oppgaver
Få inn bilder + navn/posisjon på de som sitter i panelet!
UU og Fylkesmannens rolle
Hjemmelekse Nettverkssamling klimatilpasning Østfold
Hjemmelekse Nettverkssamling klimatilpasning Østfold
Utskrift av presentasjonen:

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan og byggSamfunnssikkerhet og beredskap Strandsoneforvaltning Slik gjør vi det i Sør-Trøndelag

2 Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan og byggSamfunnssikkerhet og beredskap Statlige planretningslinjer for ST-

Reguleringsplaner Totalt behandlet 403 saker med 52 innsigelser fra FMST – MVA –41 % av de 52 innsigelsene er på tema: strandsone –45 % av de 52 innsigelsene er på tema: Forurensning, støy –14 % av de 52 innsigelsene er på tema: vassdrag, biologisk mangfold 2013 Totalt behandlet 422 saker med 62 innsigelser fra FM- MVA - 3 % av de 62 innsigelsene er på tema: Strandsone - 70 % av de 62 innsigelsene er på tema: Forurensning og støy - 27% av de 62 innsigelsene er på tema: Natur, vassdrag, fortetting

Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan og byggSamfunnssikkerhet og beredskap Planstatistikk Dispensasjonssaker Totalt antall saker Av disse i strandsonen Ant. disp.saker i strandsonen som er påklaget av FM STRL Dispensasjonssaker 2009 – 2013

5 Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan og byggSamfunnssikkerhet og beredskap 1.Hovedvekt på kommuneplanen. Formidle nasjonale mål,verdier og finn handlingsrom 2.Ha kunnskap over arealstatus. Hvor stor er ressursen – hva er igjen av strandsonen ? 3.Ha kunnskaper om verdier og egnethet.naturverdier, friluftsliv, annen bruk samt egnethet for ulik bruk. 4.Ha kunnskap om planstatus. Hvor stor er planreserven – mao hva er handlingsrommet! 5.Ha klare vurderingskriterier Kriterier for hvordan ulike tiltak skal behandles og vurderes. 6.Vekte samfunnsnytten av ulike typer av utbyggingsønsker. 7.Ha fokus på å finne handlingsrommet!! (innenfor rammene av nasjonal politikk) 8. Streng holdning til dispensasjoner. Overordnet grep i Sør-Trøndelag

FM ønsker et helhetlig plangrep hvor en planlegger etablering av et fåtall større småbåthavner, i stedet for å tillate mange små anlegg og enkeltstående flytebrygger. Strategien gir rom for lokal næringsaktivitet knytta til drift av anleggene og ved samlokalisering med sjøtilknyttet turistvirksomhet. Småbåthavnstrategi må juridisk og politisk være forankret i kommuneplan Småbåthavnstrategi

Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan og byggSamfunnssikkerhet og beredskap Viktige suksesskriterier: Kunnskapsbasert forvaltning Helhet og langsiktighet i planleggingen Avklare forholdet mellom tilbud - etterspørsel Fokus på å finne handlingsrommet Like saker – lik behandling. Forutsigbart og tydelig. Lojalitet til overordnede planer – streng disp.praksis.

Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan og byggSamfunnssikkerhet og beredskap OPPSUMMERING - SØR-TRØNDELAG: Relativt få konflikter i strandsonen Det er gitt stort handlingsrom i kommuneplaner SPR – er lagt til grunn for vår forvaltning Fokus på kunnskapsbasert forvaltning ! Fokus på handlingsrommet innenfor rammene av nasjonal politikk Fokus på helhetstenkning og strategi: jf vår småbåthavnpolicy Små enkeltsaker får mye fokus og ”støy”. Store, vellykkede næringsutviklingssaker får lite fokus Tydelig og enhetlig forvaltningspraksis – gir forutsigbarhet og likebehandling.

Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan og byggSamfunnssikkerhet og beredskap Takk for oppmerksomheten!