Distriktssenteret – ny utviklingsaktør Sogndal, 27.10.08 Halvor Holmli Direktør Distriktssenteret.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hva kan vi gjøre med det? Ungdom og medvirkning.  Hyggelig å se dere, velkommen hit.  Forskningsdagene 2012  Distriktssenteret  Hva skal skje her.
Advertisements

Småsamfunnssatsing i Fjellregionen ( ) - nettverks- og kompetansebygging og utvikling av lokalsamfunn.
Strategi for Kom vekst AS og Kom vekst
Aajege Samisk språk- og kompetansesenter på Røros
Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Tilskuddsordninger Hedmark fylkeskommune. Generelle kulturmidler  Praktiske opplysninger - Søknadskriteriene, skjema, retningslinjer - Frister  Bakgrunn.
Fylkeskommunens rolle Fylkeskommunen som regional utviklingsaktør skal se sammenhenger mellom ulike sektorer, skape samarbeid mellom ulike aktører og utvikle.
Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven Likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås.
Nordisk tilsynskonferanse
Strategikonferanse 12 K – samarbeidet Verdiskaping og Velferd Divisjonsdirektør Siri Bjerke Innovasjon Norge 12. mars 2008.
s. 1 Erfaringer og visjoner for FoU- arbeidet i Nordland Fylkesråd for utdanning Unni Gifstad Alta 27. Februar 2011 Foto: Nordland Reiseliv.
HiBu Innovasjon.
Innovasjon Norge Fauske 20. november 2008 Inger Teigstad Avdelingsleder.
Folk skaper utvikling om betydningen av tillit og nettverk for lokal samfunnsutvikling Forskningsdagene Forskningsfrokost Steinkjer.
PRESENTASJON AV NASJONALT SENTER FOR ERFARINGSKOMPETANSE INNEN PSYKISK HELSE NKLMS
Tenkeloftsamling, nordnorsk landbruksråd, Bodø, 23. februar 2009 Kompetansesenter for distriktsutvikling Anne Irene Myhr, tlf
Nordkapp 12.oktober 2009 Endringer i grunnlaget for fiskerier og kultur Knut Bjørn Lindkvist Høgskolen i Finnmark.
St.meld.nr. 28 ( ) Samepolitikken Karasjok, fredag 30. mai 2008.
Premisser for framtidig landbruk i Oppland Honne 8.mai 2013 Merethe Lerfald Bjørnar Sæther.
Per Rune Henriksen 23. Mars 2007 Regionale fortrinn – regional framtid.
Planstrategi som nytt verktøy
Økt regionalt ansvar – Om den politiske situasjonen i landbruket nasjonalt og regionalt Konferanse: Agderlandbruket på dagsordenen. Statssekretær, Ola.
St.meld. 25 (2005 – 2006) Mestring, muligheter og mening «De fleste undersøkelser peker på dagligliv, måltider, aktivitet, sosiale og kulturelle forhold.
UFD Kompetanse for utvikling Strategi for kompetanseutvikling i grunn- opplæringen St.meld 30 ( ): 2-3 mrd. - Aktørene: skoleeier/KS,
Folkebibliotekene vil: - være omstillingsdyktige - gi bedre tjenester til alle innbyggerne - demokrati -sosial utjevning.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Er det behov for et regionalt senter for inkludering og mangfold i Møre og Romsdal?
Regionale satsinger i EUs 7. rammeprogram Sverre Sogge Norges forskningsråd.
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Anvendt økonomi Vår forskning handler om å utvikle et bedre grunnlag for rasjonelle beslutninger i næringsliv og offentlig forvaltning. Det dreier seg.
FN-by prosjektet Samarbeid mellom UNEP/GRID-Arendal, Arendal kommune, Aust-Agder fylkeskommune og Ungdommens bystyre Bygger på ideer og initiativer for.
Kompetansesenter for distriktsutvikling Tromskonferansen Hva skal til for å lykkes med lokale og regionale utviklingsprosjekter?
Hvordan kan skolene og DKS samarbeide for å løfte fram kunstfagene v/ Kirsti Saxi.
Regionale fortrinn som grunnlag for marin næringsutvikling Andreas Stokseth, Fiskeri- og kystdepartementet.
Inn på tunet – noe for Hemne kommune? Kari Frøseth, rådgiver
Velkommen! Omstillingskonferansen 2014 Scandic Helsfyr, Oslo 22. og 23. oktober.
Sammen skal vi gjøre Stavanger-regionen åpen, energisk og nyskapende Vi arbeider med strategisk næringsutvikling i en flerkommunal.
Veterinærinstituttet – En landsdekkende organisasjon
1 Statsråd Åslaug Haga Osloregionens rådsmøte 30.mai 2006 Regjeringen vil bidra til å styrke Osloregionens kvaliteter og fortrinn.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Nytt MATprogram (2006 – 11) i Forskningsrådet Fokus på næringsutvikling og innovasjon innenfor: Fiskeri- og jordbruksbasert matproduksjon og foredlings-
Virkemidler for regional FoU og innovasjon VRI – 2007 – 2017 Seminar om kultur/opplevelsesnæringer og FoU 17. april 2007 Tindved Kulturhage, Verdal.
Statsbudsjettet - FFK som aktiv regional utviklingsaktør - Ann Solveig Sørensen KS - Høstkonferansen 2009.
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
Kommunesektoren ser muligheter Adm.dir. Sigrun Vågeng.
Regionale forskningsfond
Regjeringens kontaktkonferanse Regjeringens kontaktkonferanse med fylkeskommunene Oslo 23.mars 2004 Organisering av forvaltningsnivå og oppgavefordeling.
Styreleder Halvdan Skard Strategikonferansene 2010.
Regjeringens regionaliseringspolitikk Regionalisering av næringspolitikken utviklingsaktører og virkemidler Kommunal- og regionalminister Erna Solbergs.
Kva må til for at kommunen din skal bli attraktiv? Knut Vareide Landstinget for LNK, Sand 28 april 2011 BosettingBedrift Utvikling Besøk.
Strategiplan for kulturnæringer og kulturbaserte næringer Oppland Festivalkonferanse
Form fremtidens kompetanse Finnmark Foresight Finnmark & RUP 8. november 2013 Målfrid Baik næringssjef.
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Verdiskapingsforum Østfold Forventninger Aktuelle saker Aktuelle arbeidsmetoder.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
John Kåre Olsen. Distriktssenteret, Alstahaug. Nasjonalt kompetansesenter for distriktsutvikling Utg.pkt. St.meld nr 21 (2005 – 06) Avdelinger i Alstahaug,
Sogn og Fjordane Fylkeskommune Regionalavdelinga FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE Frå regional organisering til lokal handling i Sogn og Fjordane.
Mål og målgrupper for Juni 2009.
Regionalt utviklingsprogram Møte Fylkeskommunen har lyttet på kommunene – kortere og spisset RUP Lettere å sette seg inn i hva RUP innebærer.
1 Hvilke konsekvenser vil nordområdesatsingen ha på regjeringens distrikts- og regionalpolitikk ? Nordlandskonferansen 2007 Bodø 17. januar Kommunal-og.
Regions of Knowledge i EUs 7. rammeprogram
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Det integrerte universitetssykehuset
Verdensarvsenter på Bryggen - Status for vårt arbeid
Gode eksempler og erfaringer fra reformarbeidet landet rundt
Erfaringer fra samarbeid mellom kommuner, region og FoU
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Kommunesektorens bruk av FoU
Mulighetenes Oppland i en grønn framtid:
Utskrift av presentasjonen:

Distriktssenteret – ny utviklingsaktør Sogndal, Halvor Holmli Direktør Distriktssenteret

Vi skal bli distriktenes kompetansesenter finne fram til ildsjelene – og gjødsle dem! Vi skal ha helhetlig oversikt over hva som virker og ikke virker i distrikts- og regionalutvikling Vi skal være en attraktiv samarbeidspartner og pådriver for de som arbeider med distrikts- og regionalutvikling Vi skal ta temperaturen på utviklingen i distriktene og formidle distriktenes tilstand Nå bygger vi organisasjon og nettverk for å få slagkraft til å fylle denne rollen

Distriktssenteret – Kompetansesenter for distriktsutvikling (I)‏ St.meld. nr 21 ( ): Regj. vil etablere et kompetansesenter for distriktsutvikling Formål: ”Støtte opp om utviklingskraft og lokale initiativ” Fokus på Distrikts-Norge – ”småsamfunn”, områder med synkende folketall etc. Uavhengig stilling – stabilt og langsiktig i fht. skiftende politiske prioriteringer

Distriktssenteret (II)‏ Etableres i løpet av 2008 Avdelinger i Alstahaug, Sogndal og Steinkjer Totalt 20 årsverk Overordna mål: Kunnskapsbase og støttespiller for distriktsutvikling; kompetansebygging om distriktsutfordringer

Innhold/oppgaver 1.Innhente og foredle kunnskap, erfaringer, historier og gode eksempler på lokale utviklingstiltak – Kunnskapsbase og “Norgesplott” 2.Formidling – “Distriktenes tilstand 2009” 3.Aktivt samarbeide med og veilede lokale aktører; erfaringsoverføring - Nettverks- og arenabygging 4.Dokumentasjon av utviklingstrekk og utfordringer

Oppgavefordeling Alstahaug Sogndal Steinkjer AlstahaugSogndalSteinkjer Lokale fagmiljøer -Jordbruk (”småskala”; utmark/vern; kult.landskap -Fiskeri/foredling -Akvakultur/havbruk; marin sektor -Utdanning, oppvekst -Industri, offshore -Analyse/dokumentasjon -Reiseliv -Miljø -IT/IKT -Regional innovasjon/endring -Bygdeutvikling -Analyse/dokumentasjon -Offentlig sektor -Landbruk, ”ordinært” -Helsesektoren -Entreprenørskap -Innovasjon/bedriftsutvikli ng -Analyse/dokumentasjon Politiske innsats- områder -Kystsamfunn -Kultur-/naturbasert næringsutvikling -Prosjekt: MERKUR -Fjell-/innlandssamfunn -lokalsamfunns- /bygdeutvikling -Prosjekt: Småsamfunn -målgrupper: kvinner, ungdom, innvandrere -Stedsutvikling, attraktivitet -Tjenesteutvikling -Prosjekt: Omdømme

Avgrensing mot andre aktører Ikke egen forskning/utredning – men være kompetent bestiller Støttespiller for kommuner og fylkeskommuner i deres rolle som utviklingsaktører – ikke dublere oppgaver og roller Ikke næringsutviklingsaktør – andre ”hjelpere” har fokus på bedrifter, innovasjonsmiljøer osv.

Distriktssenteret – respons Stor – og i hovedsak positiv –interesse rundt etableringen Interesse, samarbeid og støtte viktig for å lykkes over tid Mye oppmerksomhet om –lokalisering –senterets oppgaver og avgrensing mot andre aktører –oppgavefordeling mellom de 3 avdelingene –rekrutteringsprosessen –hva kan Distriktssenteret bidra med?

Aktiviteter – fokus nå Kommunikasjonsstrategi - Anslag og synlighet - Nettverksbygging - Strategiplan1 Kommunekontakt Teambygging Sogndal november Kartlegging av prosjekt, ildsjeler, gode historier og eksempel Bestilling av utredninger / kunnskapsstatuser