12: Gratis-passasjeren, Free­rider problemet

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Historien om ”Mauren og Løven” (klikk for å fortsette...)
Advertisements

Teknologi i klasserommet
1 Copyright, 1996 © Dale Carnegie & Associates, Inc. Moralsk hasard, insitamentsproblemer.
Legemiddelindustrien fra legenes perspektiv. Legemiddelseminar 31 mars 2009 Terje Vigen, generalsekretær.
Fra ord til liv August 2012.
Fremtidsbilder og familiens betydning Noen hovedfunn og perspektiver.
Transaksjonskostnader
Markets for Factor Inputs
Markeder med asymmetrisk informasjon
Comfort Hotel TRONDHEIM.  Billed av High Tech = Ntnu.
Kap 5 The discounted cash flow approach
Informasjon til minoritetsspråklige elever og foresatte
24-timers bytte-service for Norge. Innhold: •Introduksjon •Dekning i Norge •Informasjon vedlagt hver projektor før de blir utsendt fra InFocus •SilverPlus.
Kap 4 Investment-consumption decision model
NABin fagmøte 2005 Hvordan velge riktig bindemiddel? Oslo 11. oktober 2005.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Corporate Finance Dividende. Dividendebeslutninger • Aksjeselskaper betaler vanligvis ut en del av det årlige overskuddet til sine aksjonærer. • Generalforsamlingen.
Velferdsteori - markedseffisiens
Foreleser Finn R. Førsund
Enkel Keynes-modell Lukket økonomi
no/it/article ece. 1. år er det mest kritiske -? Flest slutter da Mange har problemer med overgangen fra vgs. til høyskole, trenger.
Norge inn i kunnskapssamfunnet - tiltak for bedre forskning og mer innovasjon Paul Chaffey Abelia.
Skape kundeverdi, tilfredshet og lojalitet
Randi Lunnan Handelshøyskolen-BI
Lorax. Det var en gang et vakkert sted med fargerike planter og lekne dyr. Lorax passet på dette stedet og snakket for trærne, dyrene og andre som ikke.
Parameteriserte kurver
Sats på nettet Av Lars Egeland. Hvorfor satse på nettet ? zRask informasjon og kommunikasjon zMiljøvennlig zStor uavhengighet av tid og sted zFramtidas.
FINANSIERING/ BALANSEVURDERINGER
1. 2 Vær i forkant, man skal jobbe sammen også i etterkant -Klargjør med bedriften saker som kan bli tema under en streik. -For eksempel: -Hvordan kontakt.
Kap 10 Graf.
Sett inn nok på riktig plass.
Målene for skriving og bruk av skrivestrategier En veiledning
INF 295 forelesning 14 - kap 8 Disjunkt mengde ADT Hans Fr. Nordhaug (Ola Bø)
Inndragning Konkursrådet 11 november 2009
Borre ungdomsskole
Utvinningsrettigheter som klimapolitikk Bård Harstad.
Elisabeth Backe-Hansen NOVA
A randomized protocol for signing contracts (extended abstract) S.Even, O. Goldreich, A.Lempel.
1 Copyright, 1996 © Dale Carnegie & Associates, Inc. Moralsk hasard, insitamentsproblemer.
Det norske velferdssamfunnet
Kort om |.
Forelesning i mikroøkonomi.
Tema 2: Effekter av inn(ut)vandring på lønn, sysselsetting, velferd i mottager- og sender land - Hvem vinner og hvem taper?
Workshop Wiki/ Blogg Wiki. Hva er en wiki? wiki betyr fort, rask, hurtig, hastig (Hawaii) et personlig publiseringsverktøy gratis, åpent for.
Eksamen i samfunnsøkonomi Oppgave 1
1. 2 noe om hva slags tjenester sykehus yter mot andre helsetjenesteytere brukerne av disse tjenestene spesielt om fastlegens rolle, og.. hvilke arbeidsoppgaver.
2005 PRODUKTIFISERING OG PRISSETTING AV HUMSAM-KUNNSKAP OPPSUMMERING: Verdien av ditt produkt PRODUKTIFISERING Definisjon Hvorfor produkt? Hvorfor ikke.
Hypotesetesting, og kontinuerlige stokastiske variable
FARGIS Seminar 2004 Fargis seminar Informasjonsteknologi for SIKKER OG EFFEKTIV SJØTRANSPORT i intermodale transportkjeder Det Norske Veritas, Høvik 2004.
Regresjon Petter Mostad
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
 Vi ønsker å tilpasse en rett linje gjennom dataskyen  Denne linjen skal ha den beste tilpasningen (minst feil) til data.
LUT2, høst 2008 Høgskolen i Vestfold
Problemløsning.
Forelesning nr.7 INF 1411 Elektroniske systemer
Kap. 9 – Computer Intelligence How Information Technology Is Conquering the World: Workplace, Private Life, and Society Professor Kai A. Olsen,
Lønn Lønn er den betalingen du mottar fra arbeidsgiver for den jobben du utfører. Lønnen avhenger blant annet av alder, utdannelse, arbeidstid og arbeidsoppgaver.
Bedriften er en, eller en av få, produsenter og tar hensyn til at produktprisen er en funksjon av X; p= p(X), som faller når tilbudet øker p’(X)
Kapittel 2 Produksjon og produkttilbud
MK VG2 Struktur: Stor grad av tverrfaglighet da vi jobber i prosjekter
Foreleser: Finn R. Førsund
ALM for en pensjonskasse
Utvikling av Hias Miljøpartner AS
Kapittel 8 Bedriftens tilbud 1.
Insentiver Kapittel 15.
The Rise and Fall of Industries
Etterarbeid – Et luftig oppdrag
Formålet med produktkalkyler
Grunnmodellen: likevekt
Utskrift av presentasjonen:

12: Gratis-passasjeren, Free­rider problemet 1 Deling av utbytte Hvordan skal partnere dele utbyttet fra den felles produksjonen. Hva om input til produksjonen ikke kan verifiseres slik at belønningen må baseres på det felles sluttprodukt.

Problemet oppstår i mange sammenhenger: Familier: Oppvask, matlaging. Gruppeoppgaver: Alle gis lik karakter. Bedrifter: Noen ansatte bidrar ikke nok i forhold til det de mottar. Det finnes ingen enkel måte å dele det felles slutt produkt slik at hver deltager får sitt marginal produkt i likevekt.

2 Utledning av insentivproblemet for deltagerene i et partnerskap Anta at teknologien er gitt ved: Profitten til produsenten P er da: Derivasjon av profittfunksjon gir marginalavkastning av innsats

Lineær delingsregel Det finnes en linær delingsregel der agent 1 overtar det agent 2 ikke tar med ut av partnerskapet. S1=y - S2 Den deriverte mhp. y S1’=1 - S2’

Hvordan vil agent 1 tilpasse seg Hans profitfunksjon: Deriverer og setter lik null:

Symmetrisk betingelse for optimum for agent 2: Derfor vil man ha at: For at dette skal henge sammen med effektivt valg av innsats:

Begge agenter kan ikke få full uttelling for siste innsats i likevekt. Det er ikke mulig da en derivasjon av delingsregel mhp y gir at: S1’=1 - S2’ Marginalproduktivitet er lik 1 for både agent 1 og agent 2. En motsigelse!

Partnerskapet får en gevinst lik en time for den siste time som arbeides, så hvis begge er lojale og arbeider like mye vil det ikke være et problem. Forutsetningen var imidlertid at innsatsen a ikke kunne observeres og for den enkelte agent vil det da være et insentiv til å sluntre unna når gevinsten ikke tilsvarer innsatsen. Hvordan løses dette:

Overvåking løser problemet Bring inn en tredje person, kalt en monitor, som får residual rettighetene til produksjonen. Monitoren måler innsats og deler ut passende gevinster, fast lønn til de to arbeidere. Han beholder selv overskuddet etter utbetaling av lønn.