OPERAPROSJEKTET -en presentasjon. OPPRINNELSEN Begynnelsen av 80 – tallet, New York Utviklet seg videre til The Royal Opera House i London Kurs for lærere.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Etablering av effektiv produksjon på tvers av landegrenser
Advertisements

Vi har to typer tekster i fagplanen i norsk.
Aud Berggraf Sæbø, foredrag HiO
Hva slags spørsmål skal man stille på hvilke nivåer?
Avsluttende prosjekt-oppgave på 10. trinn
Kva konsekvensar har Kunnskapsløftet for norskfaget i lærarutdanninga ved HSF? Utgangspunkt i nye emne i Kunnskapsløftet.
Vurdering av nettstedet ”Paper online” Et midt på treet greit nettsted om resirkulering av papir!
Foredrag på konferansen Blå bevegelser, Oslo 2004 Kulturell basiskompetanse - - og utdanningen Førsteamanuensis Aud Berggraf Sæbø.
«Korleis skape felleskunnskap ut av individuell kunnskap»
VANN LOKALT OG GLOBALT.
Månedsevaluering Juni I mai og Juni har barna vært på tur til gimle museum. De har kjørt buss, og for noen var det en ny opplevelse. De så mange forskjellige.
WRITE AN OPERA.
Språk i barnehagen - mye mer enn bare prat -.
Rolighetsmoen barnehage
EN SKAPENDE PROSESS Fra idé til ferdig produkt
Kunst i grunnskolens barnetrinn
Mangfold og fellesskap
Hva er god skriveopplæring?
Veiledning av studenter
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
Religion, etikk, filosofi: Ny Rammeplan for barnehagen
Konferanse om ny rammeplan for barnehagen Loen 24. mars 2006
SYNLIGGJØRE DET FLERKULTURELLE GJENNOM ESTETISKE UTTRYKK
Hvordan skolene møter prosjektet: Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk…. En spørreundersøkelse til skoleledere i Oslo høsten 2005.
Månedsevaluering Januar 2012 Barna utfolder seg i snøen, er kreative og skaper. (Kunst, kultur og kreativitet) Gjennom dramatisering av Eventyr ute tar.
Prosjektklassen IKT og nye læreprosesser
OPERAPROSJEKTET.
Presentasjon av operaprosjektet
Av ”De riv ruskende studentpilotene” IKT førskole (F2B) Tommy Liverød, 2001.
OPERAPROSJEKTET. Den pedagogiske lederrollen Hvordan operaprosjektet kan påvirke den Må ta ansvar og kunne deligere ansvar Gruppeprosesser og samarbeid.
Studiespesialisering med formgivingsfag
Estetisk læreprosesser
"God bagasje på livets reise."
Regjeringens navn på den nye skolereformen
Ue.no Våre familier FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
LP-modellen fra et rektorperspektiv
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Gautesete SKOLE Kunst og Håndverk skoleåret Trinn.
Gautesete SKOLE Kunst og Håndverk skoleåret Trinn
Gautesete SKOLE Kunst og Håndverk skoleåret Trinn.
Musikkfa get Korleis blir innhaldet, organiseringa og undervisninga no, då?
Hva er teater i samfunnet? For meg, for deg for hvem da?
Ny rammeplan for barnehagen Konsekvensar for matematikkfaget.
Sammensatte tekster PPU
Estetisk kompetanse og skapende virksomhet
Sammensatte tekster ALU
Estetiske læreprosesser i barnehagen
Oppgave:  Regn ut = ? Gå i gruppe på 3. Forklar hva du har gjort, hvordan du har tenkt, hvorfor blir det riktig? Har dere ulike strategier?
Internasjonal engelsk Verdens mest brukte språk. Verdens mest brukte språk. Gode engelskkunnskaper åpner nye muligheter, gjør livet lettere og gir selvtillitt!
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Til elevene Hei! Du begynner nå på en prosess der du skal foreta et valg av utdanning som vil påvirke ditt fremtidige yrkesliv. Mulighetene er mange, og.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
1. Bruk konserten! - en praktisk inspirasjonsbok om: 2 Samspillet mellom opplevelse og læring Samspillet mellom kunst og pedagogikk Samspillet mellom.
Utsagn om språklæring Det er viktig å skape positiv forventning hos elevene. Vi lærer best når vi har det morsomt Hjernen vår har en ubegrenset evne til.
UKE 4 PLAN FOR 1.KLASSE januar. MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 1 Plan-Norsk Felles- samling 100- dagersfest ! 2 leggings - Norsk Gym 3 dag!Matte.
Yrkesrollen Faglig mestring og praktisk dyktighet.
MK VG2 Struktur: Stor grad av tverrfaglighet da vi jobber i prosjekter
Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene?
Den kulturelle barnehagesekken i Asker Komité oppvekst 2. mai 2017
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Handlingsprogrammet 2017: Det skal fremmes sak om DKS i barnehagene
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
VALG AV 2. FREMMEDSPRÅK ELLER FORDYPNING PÅ UNGDOMSSKOLEN
Valgfag Bjørnsletta Foreldremøte 8.trinn.
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Hva er karnevel for oss i Sommerly?
Valgfaget design og redesign
Periodeplan for mai MANDAG (matboks) TIRSDAG ONSDAG
Foreldremøte Odderøya barnehage
Utskrift av presentasjonen:

OPERAPROSJEKTET -en presentasjon

OPPRINNELSEN Begynnelsen av 80 – tallet, New York Utviklet seg videre til The Royal Opera House i London Kurs for lærere i England og resten av Europa Metoden har fått navnet HOW TO WRITE AN OPERA

MÅL Gjøre elever i stand til å lage sin egen originale opera, gjennom en prosess hvor de står for alt selv: skriving, komponering og design Gjøre elever i stand til å lage sitt eget produksjonsselskap etter profesjonell mal og ta ansvar for en hel produksjon

METODE 3 faser: Redskapsfasen Lærerinput, gruppearbeid, visninger, avstemning Skapefasen Elevene jobber selvstendig, med veiledning etter behov Øving til og fremføring av produktfasen Sette det hele sammen; timing og iscenesetting

PEDAGOGROLLEN - hvordan operaprosjektet kan påvirke denne Lærer seg selv bedre å kjenne- på godt og vondt Gruppeprosesser & samarbeid Ser de andre, og viktigheten av deres arbeid Løsningsfokusert, ikke problemfokusert Ikke hvem, men hva Konstruktiv kritikk

OPERAPROSJEKTET OG TVERRFAGLIGE KVALITETER Arbeidsform: Organisering med ulike faser Alle er med så mye som mulig, ”eieform” Kunstform: Innsikt i forskjellige dimensjoner av de estetiske fagene, både teoretisk og praktisk Prøvd oss selv i ulike uttrykksformer Skaper et felles uttrykk som gruppe, men må samtidig finne eget uttrykk i det vi gjør

VIKTIGHETEN AV VARIERT ERFARING MED KUNST & FORMKULTUR Forpliktelse i forhold til Rammeplanen, ikke bare med estetiske opplevelser innenfor fagområdene, men også innenfor den estetiske dimensjonen som er knyttet til barns identitet og livskvalitet

RAMMEPLANENS MÅL MED DE ESTETISKE FAGENE Gjennom arbeid med det estetiske fagområdet skal bhg. bidra til at barna Utvikler skapende fantasi og kreativ tenkning og handling Utvikler kommunikasjonsevne og varierte uttrykk gjennom skapende virksomhet i språk, bilde, ord, sang og musikk, rytmikk, dans og drama Utvikler følsomhet, lytteevne og iakttakelsesevne gjennom allsidige møter med kultur og kunst Utvikler og styrker kulturell identitet og personlig uttrykk