Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 en tillitssak Rapportering av hendelser Roger Holm.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
Advertisements


Hvordan skrive en vitenskapelig artikkel?
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Fra ord til liv Mars 2011.
Trygge organisasjoner
Seminar 1. juni 2011 Norges Kreative Fagskole Avdelingsdirektør Joar Nybo Database for statistikk om fagskoleutdanning.
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Samarbeid mellom barnehage og barneverntjeneste
Hva er, og hva skal en ”Blimedno- arbeider” gjøre? •Blimedno er en innovativ idé – noe helt nytt innenfor folkehelsetenkningen! •En Blimedno-arbeiders.
Norsk seilflyging Hvem har ansvaret? 1.Departementet •Forvalter norsk lov (Lov om luftfart) 2.Luftfartstilsynet •Utgir BSL-er / forskrifter •Fører.
Nedre Romerike Flyklubb Standard Operasjons Prosedyre (SOP)
Arbeidsgruppe for bekjempelse av fallende gjenstander
Kompensasjonsordning for merverdiavgift Fallskjermseksjonens ledermøte 13. Februar 2010 Arne Mathisen.
BEREDSKAPSØVELSE Gjennomføring, erfaringer og konklusjoner fra beredskapsøvelsen i Drammen kommune, Vann og avløp. Ane Prøsch-Oddevald GVD temadag.
CV Curriculum Vitae.
Kan det lages et felles internkontrollsystem i kommunen. Åre
1 Valg av system •Hadde et elektronisk ”hjemmelaget system” med en del begrensninger. •Overbevise ledelse om behov for nytt system. •Opprettet en prosjektgruppe.
“Beste praksis for isolering ved arbeid på hydrokarbonførende utstyr”
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Det europeiske initiativet til å unngå luftromskrenkelser Airspace Infringement (AI) Roger Holm.
Motorflyseksjonen i NLF
«Barnehagemillionærene» Foredrag, Offentlighetsutvalget 3. mars 2011 Av Ingunn Andersen Journalist VG Nett Slik lagde vi gull av skattelistene.
Levende HMS-system – hva betyr det i praksis?
Vibeke Bjarnø, Avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier
I dag: litt om kommunikasjon
8 Mål og strategier Påstandene:
Arbeidskrav og rammebetingelser IKT-krav Betraktninger.
Oppfølging av studenter: Kontroll av registrering og betaling Det er nødvendig å føre kontroll med registrering av studenter hvert semester. Vi har rapportering.
Fest, rus og lite søvn eller en tid for å skape gode minner ?
PAL SSNW?SSNW? ame hitew rapping. Hva er PAL? Prosjekt for Allmennflyging og Luftsport Startet i 2000 Deltagere –Luftfartstilsynet –NAK / NLF –EAA –AOPA.
”A-Team” Gruppeoppgave. Har din klubb et rekrutteringsproblem / avtagende medlemsmasse? JA Problemet er å beholde elevene / medlemmene Rekruttering generelt.
Svar på gruppearbeid Gruppe E Spørsmål 1 Trenden for de fleste er at antall medlemmer går nedover. Men aktiviteten blir ikke nødvendigvis skadelidende!
Kunsten å skrive pressemeldinger og pressenotat
Operativ Leder - Hvem, hva og hvordan -.
Visjon Enklere, sikrere og artigere seilflyging For å nå vår visjon legger vi følgende til grunn: Seilflyging skal være en utfordrende aktivitet som utøves.
Kompensasjonsordninger for merverdiavgift Seilflyseksjonens ledermøte 10. april 2010 Arne Mathisen.
Våre kunnskaper er de gode nok?
Informasjon og mediekontakt Bardufoss Flyklubb 2004.
Hva kan vi lære av et havari med seilfly Seilflykonferansen 2006 Hotel Central, Elverum oktober.
Kvalitetssystemet EQS Introduksjon for tilsette
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
Slik drar du bra damer…. Norsk Redaktørforenings høstmøte Molde oktober 2006.
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Når ble funksjonen opprettet? Vi skal se litt på funksjonen OPL og ansvarsområder Fagfunksjonen Operativ Leder.
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Nytt luftrom på Østlandet i Oslo og Farris TMA ASAP * Roger Holm * Advanced Sectorization and Automation Project.
Hvordan lage en enkel grovanalyse
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 for Operative ledere, Flytryggingsledere og Instruktører i Mikroflyseksjonen Oppdateringsseminar Roger Holm.
PRESIDENTOPPLÆRING Nettside: GRATULERER med vervet som president Som klubbpresident står du direkte under Distriktsguvernøren og Verdenspresidenten.
Veiviseren HÅNDBOK FOR TILLITSVALGTE I KLUBBENE
Hva bør en lærer være seg bevisst når det gjelder personvern?
2 3 Vær med å utvikle Fellesforbundets fremtid! En organisasjon som er rigget for fremtiden Lønns- og arbeidsvilkår som fortjent En samfunnsaktør med.
FRAVÆRSFØRING AV LÆRERE. Elevene uttrykker frustrasjon over: –Lærere som ikke møter opp –Lærere som forlater undervisningen –Lærere som møter opp for.
1 SAP seminar 1. februar 2011 Erfaringer og utfordringer med arbeid i rekrutteringsforum.
Lederkurs - Studentliv1 Organisasjonskultur Lederkurs - Studentliv2 Populærdefinisjon ”Organisasjonskultur er den måten vi gjør tingene på her hos oss”
Finn puslespillbitene Å være kildekritisk til informasjon på nett.
FORSLAG OMORGANISERING. Forslaget Hovedpoeng: Sagene IF omorganiseres til kun å ha et styre.
Hvorfor organisasjon? Hvorfor har dere engasjert dere?
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
Digitale medier. Wikipedia: Former for elektronisk kommunikasjon gjort tilgjengelig gjennom datateknologi. Mobiltelefon, cd, digital video, digital-tv,
Startmøte Veilederutdanning Hva er et startmøte? Et møte der det gjennomføres en prosess med styret og mange ressurspersoner i klubben.
Organiseringen av FN Generalforsamlingen (ofte kalt Hovedforsamlingen) er kanskje det nærmeste vi kan komme et verdensparlament FN-sekretariatet, som er.
Kvalitet, risiko og avvik
Styrking av vår instruktøropplæring- og oppdatering
Prosjektoppgaven.
Modul 1 – Dynamisk kartlegging
Tokerud skole Tokerud skoles plan for bruk av Skoleplattform Oslo og krav til minimumskompetanse.
Rasmus- fondet § 1 Formål Hovedformålet med fondet er å gi økonomisk støtte til barn og ungdom, som kommer fra familier med økonomiske utfordringer. Hensikten.
Klubbutvikling oppfølging
Oslo Havn Risikokartlegging Ytre Miljø
Utskrift av presentasjonen:

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 en tillitssak Rapportering av hendelser Roger Holm

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 SAS har et eget magasin som tar opp sikkerhetsspørsmål. Der kommer det fram en rekke anonymiserte hendelser som skal tjene som advarsler og tips om en sikrere måte å arbeide på. Første nummer i 2011 bringer en liten rapport om at trette piloter kan falle i søvn. Trette eller småsyke piloter kan på kort frist melde seg uegnet til å fly uten at det får konsekvenser for dem.

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011

VG fikk tak i innholdet Oppslaget på førstesiden vil kanskje resultere i at rapporteringskulturen i SAS kan få seg en knekk. Hvem skal få se rapportene? Hvor stor er sjansen for å misbruke dem? Vi må vite hva vi vil med rapporter. De skal bidra til en tryggere aktivitet. Kildene må beskyttes.

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Rapportering er en tillitssak Hensikten er at hele organisasjonen kan få lære av hendelsene Kildene må beskyttes Innholdet må anonymiseres skal at kun hensikten oppnås Innholdet må ikke misbrukes til å skape negativ omtale

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Mikroflyseksjonen har innført tre rapporttyper Rapport om Mikroflyhendelse Forenklet hendelsesrapport til Mikroflyseksjonen Melding til Mikroflyseksjonen i NLF

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011

Forenklet hendelsesrapport til Mikroflyseksjonen Opplysningene vil bli behandlet konfidensielt og anonymisert. Hensikten med rapporten er å hjelpe andre mikroflygere å unngå å komme i en lignende situasjon ved at innholdet kan føre til gode tiltak som vil kunne hindre gjentagelser. HENDELSESFORLØP FARTØYSJEFENS MENING OM ÅRSAKEN EVENTUELT FORSLAG TIL TILTAK FOR Å UNNGÅ SLIKE HENDELSER KLUBBENS OPERATIVE- eller FLYTRYGGINGSLEDERS UTTALELSE

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Melding til Mikroflyseksjonen i NLF Opplysningene vil bli behandlet konfidensielt og anonymisert. Hensikten med rapporten er å gjøre sentrale tillitspersoner oppmerksom på uheldige forhold som kan skape misnøye, splid eller uønskede hendelser. Dette er en enkel måte å søke hjelp eller advare andre i den hensikt at ting skal kunne fungere bedre. BESKRIVELSE EVENTUELL TILTAK SOM ER GJORT EVENTUELLE TILTAK EN ØNSKER AT SEKSJONEN SKAL GJØRE

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Klubbenes oppgave er å oppfordre medlemmene til - å melde inn hendelser - å melde inn nesten-hendelser - å melde inn ting en har gjort selv, men som ingen andre har sett

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar slutt -