Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fest, rus og lite søvn eller en tid for å skape gode minner ?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fest, rus og lite søvn eller en tid for å skape gode minner ?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Fest, rus og lite søvn eller en tid for å skape gode minner ?
Russ 2010 Fest, rus og lite søvn eller en tid for å skape gode minner ?

2 Russ 2007 Vi i skolehelsetjenesten ønsker at russetiden skal bli en tid med mange gøye, positive opplevelser. MEN... Det kan bli for mye festing, rus og for lite søvn, noe som gjør dere mer mottakelig for sykdom

3

4 Informasjon om Klamydia
Dette er den vanligste bakterielle kjønnssykdommen vi har. Ca 10% av unge mellom år har sykdommen ! Sykdommen er svært smittsom. Smitter ved direkte kontakt RIKTIG bruk av kondom hindrer smitte av Klamydia !

5 Fakta om Klamydia Største problemet er at man kan være smittet uten å være klar over det. 90 % av jentene og 75-80% av guttene får ingen symptomer Eventuelle symptomer: Svie, utflod og kløe Klamydia kan føre til sterilitet hos både jenter og gutter Klamydia behandles enkelt med kun 1 tablett som er gratis (og som smaker godt !)

6 SEX En annen fare ved tilfeldig og ubeskyttet sex, er uønsket graviditet. Så husk... prevensjon må brukes riktig for å virke !

7 Hjernehinnebetennelse
Dråpesmitte via f.eks spytt Symptomer Feber Stiv nakke Utslett Dette er heldigvis en sjelden sykdom, men ved mistanke må du kontakte lege snarest

8 Hvordan kan du beskytte deg mot infeksjonssykdommer ?
Lær deg symptomene på sykdommen. Ikke drikk av samme flaske som andre. Ikke del røyk med andre. Kyss ikke hvem-som-helst, men en klem skader aldri. Skriker du litt mindre, holder stemmen hele russetiden Ta ansvar for andre dersom noen er syke og har feber. Se etter dem med jevne mellomrom og frakt dem helst hjem snarest.

9 Lykke til med Russefeiringen


Laste ned ppt "Fest, rus og lite søvn eller en tid for å skape gode minner ?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google