Gruppeoppgave 30.10. Uu-pilotfylkeordningen fra 2009 Oppgave 1: Uu-pilotfylkeordningen 1.Gi innspill til forventninger, kriterier, mv. for et uu-pilotfylke.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kompetanseprogram for fylkeskommuner og kommuner om universell utforming innenfor plan- og bygningslovens virkeområde Et samarbeid mellom KRD, MD, Deltasenteret,
Advertisements

Universell utforming Nytt fra nasjonalt nivå Anne Folkvord Seksjon for antidiskrimineringsarbeid.
Arkitekturpolitikk i Oppland fylkeskommune Hvorfor og hva?  Legg til en tekst •Regjeringens handlingsplan fra 2009: Arkitektur Nå!
NORGE UNIVERSELT UTFORMET 2025
Forventninger og videre arbeid…...
Næringsvennlig offentlig sektor Grupperapport til Strategisk næringsplan for storbyregionen Stavanger
Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Regional delplan for universell utforming i Buskerud
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Kommunal planstrategi.
Universell utforming – kommunens behov for samarbeid og bistand fra fylkesnivået. v/ Hilde Nygaard, UU-prosjektleder i Kongsvinger kommune.
Clarion Hotel Stavanger, 18. april 2013.
Den ideelle kommunesammenslåing
LINK Ringerike 5. juni 2012 Stamvegutvalget. Ringerike og Jevnaker kan håndtere betydelig større vekst – og ønsker det.
Oppfølging av NTP og forvaltningsreformnen 29.oktober 2009 Bjørn H. Kavli.
Folkehelse i Plan 29. august 2007 Lillehammer INTRODUKSJON TIL DRØFTING Asle Moltumyr HOD/MD/SHdir.
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Vigdis Hjulstad Belbo RUP 2003 Fylkeskommunen – ny og forsterket rolle Den nye fylkeskommunen.
Prosjektet ”samhandling mellom kommunene i Sør-Trøndelag” Styringsgruppens konklusjoner og anbefalinger Orientering på KS høstkonferanse Røros, 5. november.
Per Rune Henriksen 23. Mars 2007 Regionale fortrinn – regional framtid.
Dialog om kommunal og regional planstrategi Marit Moe, KS Midt-Norge/Nord-Trøndelag, rådgiver
Bruk av ulike plantyper og utredninger
Universell Utforming – regional samling Velkommen til Oslo
Ny handlingsplan Bakgrunn Nye lover FN Konvensjonen.
Veien videre 16 pilotkommuner og 1 ressurskommune Visjon om at pilotkommuner for UU gir lokalsamfunn med god tilgjengelighet, likeverd, deltaking og valgfrihet.
Einar Lund, Miljøverndepartementet Nye perspektiver nasjonalt Gjeldende handlingsplanperiode blir forkortet med 1 år. MDs koordineringsansvar gjelder ut.
Ny handlingsplan for økt tilgjengelighet i Presentasjon - Soria Moria erklæringen - Statsbudsjettet for 2007.
Oppsummering. Hovedinntrykk Pilotkommunene tar utfordringen og viser stort engasjement. Mange konstruktive innspill for videreutvikling av både prosjektet.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Pilotkommunesatsingen BU31 Stord. MD’S OPPSUMMERING Brukermedvirkning er godt ivaretatt i pilotkommunesatsingen. Erfaringsformidling til andre kommuner.
Universell Utforming – pilotkommunesatsingen Velkommen til prosjektledersamling, Sandvika
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Handlingsplan for økt tilgjengelighet gjennom universell utforming Satsingen på pilotkommuner (tiltak BU 31) Forventninger til pilotkommunene Ekspedisjonssjef.
Pilotfylkesamling Innledning Gardermoen 11. juni 2009 Einar Lund, Miljøverndepartementet.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Roller og ansvarsdeling En enklere hverdag... Kulturminneforvaltningen Kommuner, fylkeskommuner, sametinget, museer, Riksantikvar Nasjonal, regional og.
Regional transportplan Agder
Aktørenes roller i planprosessene
Handlingsprogrammet. Intensjonsavtalen Bidra til å redusere energibruken i eksisterende og ny boligbebyggelse, næringsbygg og offentlige bygg gjennom.
Forskningssamarbeid i UH-nett Vest: Status, utvikling og perspektiver Sigmund Grønmo Samarbeidsmøte HiB 30. november 2010.
Kommunenes arbeid med likestilling Resultater fra kartlegging.
Hørings- prosessen i Vestfold våren 2007 Status. Rammene for høringsprosessen Prosessen skal munne ut i fylkesvise preferanser når det gjelder: –Valg.
Kommunestruktur… generalistkommuner Norske kommuner ansvar for langt flere oppgaver enn mellom- og søreuropeiske kommuner 2.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nordland.
EN DRIVKRAFT FOR UTVIKLING 1 Hva gjør fylkeskommunen som folkehelseaktør ? Thore Westermoen Fylkesordfører Vest-Agder.
Veien videre…. Tilgjengelige midler  DIFI: 60 mill kr i 2009 – 20% medfinansiering  Søknadsrunde 11. mai og 1. september 2009  KS  Initiativ til fellessøknad.
1 Odd Godal Seniorrådgiver Norske kommuner og fylkeskommuner som internasjonale aktører – har det noen betydning.
Hva kan regionale politikere tilføre folkehelsearbeidet? Thore Westermoen Fylkesordfører.
Ny planlov, nye muligheter Morten Strand, spesialrådgiver i KS.
- På vei mot universitet1 ”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering” - implementere nHS i organisasjonen Leif Aage Eilertsen Prosjektledersamling, Oslo.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Planstrategitorg 21. september 2011 fylkesvaraordfører Svein Christoffersen Styringsutfordringer, prioriteringer og samhandling.
SVV 2010 Forvaltningsreformen Overordnet organisering.
Kontaktutvalget Arbeidsgruppe regionreform Knut Sletta, 5. juni 2015.
Utfordringer Interkommunalt samarbeid Samhandlingsreformen.
Europapolitisk samarbeid Orientering på miniseminar 20. januar 2012, Gunn Marit Helgesen Leder av internasjonalt fagpolitisk utvalg i Østlandssamarbeidet.
K ommunen som nærings- og samfunnsutvikler Fylkeskommunens rolle Verdiskapingsforum Østfold 21/ Hans L. Clementz, KS.
Foto: Bjørn Erik Olsen Dialogmøte planlegging Greta Johansen 21.April 2014.
Samhandling for effektive planprosesser
”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering”
Felles europapolitisk arbeid gjennom
Mobiliseringskonferanse Interreg
Enhetsfylke i Møre og Romsdal
Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.
Terje Skjeggedal og Roald Lysø
Implementering av kompetanseplaner/strategier
Hvor er vi nå og hvor vil vi?
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Utskrift av presentasjonen:

Gruppeoppgave Uu-pilotfylkeordningen fra 2009 Oppgave 1: Uu-pilotfylkeordningen 1.Gi innspill til forventninger, kriterier, mv. for et uu-pilotfylke med utgangspunkt i utsendt notat 2.Forventninger til MD om stimuleringsmidler, støtteapparat og koordinering overfor pilotfylkene.

Gruppeoppgave Uu-pilotfylkeordningen fra 2009 Oppgave 2: Drøfte hvilke muligheter fylkene har for å 1) sette tidsfastsatte mål, 2) følge utviklingen 3) ha oversikt over resultater 1.innenfor sine ansvarsområder ( Bygg og uteområder, IKT, Transport, plansystemer og knyttet til politisk/leder forankring og innarbeidet i plan- og styringssystemet etc) 2.når det gjelder uu ivaretatt i kommunenes planer (planstrategier fra 2009)

Gruppeoppgave Oppgave 2. Fylkenes muligheter til … 1 sette tids- fastsatte mål 2 følge utviklingen 3 ha oversikt over resultater 1 Bygg/uteområder 1 IKT 1 Transport 2 Kommunenes planlegging

Fylke – Region Mange aktører Brukerne (rådet) Interkommunale regionråd Fylkeskommunen Fylkesmannen X antall kommuner Statens vegvesens distriktsvegkontor Kollektivtrafikkselskap Mange eksisterende arenaer Oppgaver: Saksbehandling Planer Integrering i ordinære tiltak Utviklingsprosjekter Styringssystem Egen organisasjon Kompetanse

Gruppeoppgave Videreutvikling av uu-arbeidet i fylkene som regional utviklingsaktør Oppgave 1. Internt arbeid hos fylkeskommunen og fylkesmannen Hva er mulighetene og utfordringene i det videre uu-arbeidet ? Hvordan kan de ordinære finansieringsordninger (RU-midler, skjønnsmidler mv) utnyttes på uu-området. Oppgave 2. Utvikling av uu-nettverk/samarbeid på regionalt nivå. Hvilke uu-utfordringer løses best gjennom samarbeid på regionalt nivå og hvorfor? Hvilke av de eksisterende samarbeidsarenaene bør utnyttes ytterligere? Bør det etableres noen nye og i såfall hvilke? Oppgave 3. Samarbeid med og rådgivning overfor kommunene Hva er de mest sentrale oppgavene for fylkene i det kommunerettede arbeidet og hvorfor? Hvordan bør utviklingsarbeidet legges opp/videreutvikles? Hvem gjør hva (rollefordeling)?